|
"Kenan Evren akıllı bir adamdır." diyen bilim adamı!
|
Diyebilir, bir başkası daha başkasını da söyleyebilir. Bir bilim adamı da siyaset konuşabilir, belli bir politik görüşün taraftarı olabilir. Bunun bir sakıncası yok. Sadece siyasetçiler mi siyaset konuşsun yani?
Ama Türkiye'de dini açıktan eleştirebilen, rasyonel düşüncenin ve bilimin savunusunu yapan az sayıdaki insandan bir tanesinin, cesareti açısından ateistlerin özellikle sempati duyduğu birinin bunları söylemesi beni hayal kırıklığına uğratmıştı (Daha önce de duymuştum benzer şeyleri söylediğini.). Tabi bazı ateistler politik olarak da onunla aynın düşünüyor olabilirler, ben kendi baktığım yerden kendisine bu duruşu yakıştıramadım.
Bu başlığın açılma amacı bence ateistlerin sempati duyduğu, Türkiye koşulllarında aha da gerçek bilim adamı dedikleri bir adamın pek çok ateistin kabul edemeyeceği başka şeyleri de savunduğunu/savunabildiğini göstermektir. Bakın çok sevdiğiniz, bayıldığınız, tombiş yanaklarını sıkasınız geldiği Celal hoca bazı konularda nasılda saçmalayabiliyor denmek istenmiş gibi geldi bana.
Açıkçası Celal hocanın bunları söylemesi benim açımdan tam bir hayal kırıklığı. Ama bu bilim, evrim, din, din karşıtlığı vs. konularındaki görüşlerinin haklılığını azaltmıyor. Tıpkı Muazzez Hoca'nın politik görüşlerinin antika oluşunun onun bilim insanı kimliğine gölge düşürmeyişi gibi.