Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 13-02-2013, 19:58
angel333 angel333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 10 Jun 2011
Mesajlar: 253
Standart Hayat Bir İllüzyondur ve İllüzyon Ancak Ona İnananların Gerçeğidir...

Bizler çoğu zaman içimizi rahatlatmak için bahaneler üretiriz. Bu bahanelerimize bir süre sonra gerçeğimize dönüşür. Çünkü o gerçeklere inanmak işimize gelir. Bir süre sonra da sahteler dünyasına dalar gideriz. Kendimize yeni bir dünya oluşturur, illüzyona gireriz. Ve bu illüzyon hoşumuza gider.

Kendimizi kandırma oyunu...

Ne kadar da keyiflidir o oyun…
İnsan kendini nasıl da kolayca kandırır.
Nasıl da fark etmez kandığını, aldandığını...
Nasıl güzel boyar o sahteyi...
Ve nasıl bu kadar kolay yapar bunu...
Aldandığını da kabul etmez. Neyse o aldanmışlığı kendini onun gerçek olduğuna inandırır. Yanılır ama yanıldığını kabul etmez. O yanılgı o kadar güzel boyanmıştır ki gerçekmiş zanneder.

İnsan kendini sahteye nasıl da inandırır.

Yanıldığı kabul etmez. Çünkü bu zordur, acıdır.
Aynadaki senle yüzleşebilmek…

Sırf o gerçekle yüzleşemediği için, sırf o acıdan kaçabilmek için yanılgılarının sayısını arttır. Ve kendine bir hayat oluşturur. Gerçekten uzak sahteye yakın, aldanır ve de aldatılır. Zorlanmak istemez çünkü. Kolay olanı seçer insan. Acı çekmek istemez, bedel ödemek istemez. İsteklerine kolay yoldan ulaşmak ister. Zorla karşılaşınca o isteğinden, o hedefinden de vazgeçer. Adımlarını başka yöne doğru atar. Yeni sahteliğine doğru…Halbuki insan hedefsiz yaşayamaz. Hedefi olmadan bu hayatta bir başarı sağlayamaz. Ama insan yanılır başarabilecekmiş zanneder. Halbuki isteği için bedel ödese, biraz acı çekmeye razı olsa, aynadaki kendi ile yüzleşebilse, gerçek için bir adım atabilse. İşte o zaman kendine nasıl bu kadar zulüm ettiğini anlar. Nasıl bu kadar zaman kendini kandırdığının farkına varır. Bunun pişmanlığını yaşamaya başlar. Bedel ödemeye başlar. Çok acıdır ödeyeceği bedeller, çünkü gerçekten çok uzaklaşmıştır ama elinde ne varsa kıymetlenmeye başlar. İnsan bedel ödediğine kıymet verir.


İnsan illüzyondan çıkıp gerçeğe doğru adımını atmaya başladıkça, başta çok keyifli gelen o oyunun ne kadar da acı olduğunu anlar. Ertelemiştir o an yaşaması gereken acısını. Şimdi ise daha fazlasını yaşamak durumundadır.


İllüzyona girmek kolaydır. Çünkü insanın kendisini kandırması çok kolaydır. Sahteye çabucak inanır, kanar insan. Ama mesele bunca sahteliğin içinde gerçeğe ne kadar yakın olduğundur.





http://www.donusumkonagi.net/Yazar/9...ercegidir.html




Güzel yazı...
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayat nedir ? Natan Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim 19 24-02-2019 11:32
Hayat bir sınav ise... LifeOwneR İslam 20 24-03-2008 23:02
Bu gezegende hayat var spartacus Evrim 17 25-04-2007 19:59
Hayat ve Şarap sargon Konu-dışı 26 22-09-2006 16:34
Hayat ve Ölüm ben_ahhmak İslam 4 03-08-2006 08:08

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:16 .