cenkvarol´isimli üyeden Alıntı
Bahsettiğiniz yazar hakkında bilgim yok kitabını da okumadım. Ama ilk fırsatta okumak isterim. Benim yapmaya çalıştığımın "vay be bu kitap neymiş"le hiçbir alakası yok, yani yazdıklarımın islam inancını destekleyecek hiçbir tarafı bulunmuyor. Dilerim mesajlarıma belli bir amaca hizmet ediyormuş gibi bakmak yerine tamamen bireysel çaplı değerlendirmeler ve "eleştiriler" olarak bakarsınız.
İlk mesajımızdaki tespitimizi destekleyen ikinci hususu belirtelim.
Gaşiye Suresi’nde geçen ve “pınar” anlamında çevrilen “aynun” kelimesi aynı surenin 5. ayetinde de geçmektedir.
4. Kızgın ateşe girer.
5. Onlara kaynar su pınarından içirilir.
“kaynar su” olarak çevrilen “aniyetin” kelimesi “çok sıcak, kızgım” anlamına da gelmektedir.
Görüldüğü gibi ele aldığımız “pınardan” bir başka ayette “kızgın ve sıcak” olarak bahsedilmektedir. Bu “kızgın ve sıcak” nitelemesi “aynun” kelimesinin bildiğimiz bir “pınar”dan ziyade aslında “göz” anlamıyla güneş veya ay anlamına geldiğini bize göstermektedir.
|
Ayy! çok teşekkür ederim.. ben kaba sofu müslüman değilim beni tanıyanlar ne kadar yüksek dindar olduğumu bililer..
onun için teşekkür ederim yukarıdaki açıklamalarınız için
Ben senelerdir söylerim: cehannem azabı Sizin bildiğiniz duyduğunuz azap çinsiden azap değildir..
oranın cefası ile buranın cefası.. oranın sefası ile buranın sefası bambaşka şeylerdir..
ahirette olan bir şeyin modelinden cinsinden bu alemde yoktur.
ateş denmezi. işin ehemmiyeti beyan içindir.. allah kimseyi ateşe atıp yakmıycak kaynar su içirmiycek diye... Senin yukardaki alıntını okuyanlar RENAULTEFERARİ'Yİ ARTIK ANLIYCAKLAR TASDİK EDECEKLER!
TEŞEKKÜR EDECEKLER
EVET CEHENNEM AZABI BİZİM BİLDİĞİMİZ AZAB CİNSİNDEN AZAP DEĞİLMİŞ!
KABA SOFU HINGILBEŞER! CAMİ CEMAATİNDEN APTAL HOCALAR! BİZE YANLIŞ ANLATMIŞ meğer! diycekler!