Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-02-2013, 22:16
cenkvarol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cenkvarol cenkvarol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Gerçek Kuran'daki kelimelerin "köklerinde" yatıyor!

Kuran’nın asıl metinlerinin İslam öncesi yazılı metinler olduğunu daha önce dile getirmiştim. Bu asıl metinlerdeki kelimeler “kök” harflerden oluşuyordu ve daha sonradan Arapça'nın gelişmesiyle birlikte bu köklere yapılan eklemelerle farklı anlamlara gelen yeni kelimeler türetilmişti. Böylesi bir yöntem bütyük bir ihtimalle eski Hristiyan keşişlerin dinlerini yaymak adına Yunan ya da Mısır metinlerini silip veya değiştirerek yeniden kaleme aldıkları "palimpsest" denen bir uygulamnın sonucu olmalıydı. Kuran'daki ayetler arasındaki belli bir akışın olmayışı, onun yerine eksik ve çelişen ifadelerin bulunması bundan kaynaklanıyordu.

Bu görüşten hareketle Kuran ayetlerindeki kelimelerin gerçek anlamlarını yakalayabilmek için bu kelimelerin “kök”lerine inerek bu köklerin başka hangi anlamlarda kullanılmış olduklarına bakmak gerekiyordu.
Her ne kadar bu bağlantıları ortaya çıkartıp gerçek anlamları bulmak o kadar kolay olmasa da buna küçük bir örnek vermek istiyorum.

Güneş ve Ay'ın eski Mısır inancında Tanrının birer gözü gibi düşünüldüğünü “Horus’un ay gözü ve herşeyi gören Allah!” adlı başlığımızda daha önce ele almıştık. Nasıl ki Mısır tanrıları için Güneş ve Ay her şeyi bilip görmek adına ayrı bir öneme sahipti, Kuran’da da Allah ay ve güneşten bahsettikten sonra her şeyi bildiğini ve gördüğünü söylüyordu.

(ilgili başlık ve ayetler : http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=31003 )

"Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu, mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah’ın takdiri (düzenlemesi)dir." (Yasin -38)

Yukardaki ayette Güneş için "akıp gitmek" anlamında çevrilmiş olan kelime : tecri

Bu kelime Gaşiye Suresi'nde "yükseklerdeki" cennetteki bir "pınar"ın akışı için de geçmektedir:

10.Yüce, yüksek bir cennettedirler.
11.Orada boş bir söz işitmezler.
12.Orada devamlı akan bir pınar,

Son ayette "akıp" gittiği söylenen pınar Arapça "aynun" kelimesidir.

Bu kelime “ayn ya nun” kökünden gelmektedir. Bu kökten gelen ve Kuran’da geçen diğer kelime ise “göz” anlamındadır. Bir başka deyişle bu kökten gelen iki kelime Kuran’da geçmektedir ve bunlardan birisi "pınar" diğeri ise "göz"dür.

Eğer temel tezimiz olan kelimelerin gerçek anlamlarını taşıyan köklerine sonradan eklemelerle farklı anlamlar türetildiğini dikkate alacak olursak; “pınar” olarak çevrilen “aynun” kelimesini aynı kökten gelen ve “göz” anlamına gelen diğer anlama da gelebileceğini düşünebiliriz.

Bu durumda yukarıdaki ayetimiz şu şekilde olacaktır:

“yükseklerdeki cennette devamlı akan göz"

Bu haliyle ayet bize; Kuran’daki “güneş ve “ay” anlayışının eski Mısır inancında olduğu gibi Tanrının birer "gözü" gibi düşünülmüş olabileceğini farklı bir yoldan göstermiş oluyordu.

"İslamı yanlış yaşıyorlar" değil, doğrusu "İslam yanlış, yaşanılmıyor." CENKVAROL

http://hakikatbununneresinde.blogspot.com/

Konu cenkvarol tarafından (24-02-2013 Saat 22:23 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-02-2013, 23:21
rasa rasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Cenkvarol yazar Ergun Candanı tanıyormusunuz? yazdığı'Antik mısır sırları' adlı kitapdan haberdarmısınız? onun yazdı kitapdan haberdarsanız hakkında ne düşünürsünüz? yazdığı kitap kimlere hizmet ediyor,kimlerin kafasını karıştırıp vay be neymiş bu kuran dedirttiriyor! sizce ne kadar ğerçekcidir.! Eğer haberdar ve bilğiniz dahilinde ise.! Bilginiz yoksa bir zahmet okuyun sonra yaptıgınız işe devam edin isterseniz.!
Alt 24-02-2013, 23:54
Üye

Bahsettiğiniz yazar hakkında bilgim yok kitabını da okumadım. Ama ilk fırsatta okumak isterim. Benim yapmaya çalıştığımın "vay be bu kitap neymiş"le hiçbir alakası yok, yani yazdıklarımın islam inancını destekleyecek hiçbir tarafı bulunmuyor. Dilerim mesajlarıma belli bir amaca hizmet ediyormuş gibi bakmak yerine tamamen bireysel çaplı değerlendirmeler ve "eleştiriler" olarak bakarsınız.

İlk mesajımızdaki tespitimizi destekleyen ikinci hususu belirtelim.

Gaşiye Suresi’nde geçen ve “pınar” anlamında çevrilen “aynun” kelimesi aynı surenin 5. ayetinde de geçmektedir.

4. Kızgın ateşe girer.

5. Onlara kaynar su pınarından içirilir.

“kaynar su” olarak çevrilen “aniyetin” kelimesi “çok sıcak, kızgım” anlamına da gelmektedir.

Görüldüğü gibi ele aldığımız “pınardan” bir başka ayette “kızgın ve sıcak” olarak bahsedilmektedir. Bu “kızgın ve sıcak” nitelemesi “aynun” kelimesinin bildiğimiz bir “pınar”dan ziyade aslında “göz” anlamıyla güneş veya ay anlamına geldiğini bize göstermektedir.

"İslamı yanlış yaşıyorlar" değil, doğrusu "İslam yanlış, yaşanılmıyor." CENKVAROL

Alt 25-02-2013, 01:55
rasa rasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Size son mesajım siz iyi niyetli olabilirsiniz,tanımadığım için şuçlayamam ancak yaptığınız çalışmalar bilinsiz okuyucularda zarar verecek nitelikte.! size söylediğim kitabı başkalarına tavsiye etmem.!Geniş bir çalışma kısacık bilği edinmek için sayfa numaraları veriyorum;41-82-83-307-353-382-393-445- 447-450 kabaca.! Öyle ustalıklı hazırlanmış'ki bilinçsiz meraklı okuyucuyu bir noktadan alıp uzunca hazırlıyor sonuçda belli bir kıvama getiriyor'ki aslı olmayan farazi şeyler gerçekmiş gibi algılanıyor kaçınılmaz olarak.! Böyle bir kitapdan habersiz olmanızı garipsedim doğrusu.!!!

Savaş bir hiledir.! 'Hile yapanların en hayırlısı ellahdır şüphesiz.! Turan Dursun hergün masum,masum gülümseyerek bana bakıyorsun kahroluyorum inanki çaresizlik bu kadarmı zor.! Seni tanığıma hem seviniyorum,hem üzülüyorum elimde değil.!Elimde değil.!

Konu Natan tarafından (25-02-2013 Saat 02:01 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-02-2013, 18:45
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

cenkvarol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bahsettiğiniz yazar hakkında bilgim yok kitabını da okumadım. Ama ilk fırsatta okumak isterim. Benim yapmaya çalıştığımın "vay be bu kitap neymiş"le hiçbir alakası yok, yani yazdıklarımın islam inancını destekleyecek hiçbir tarafı bulunmuyor. Dilerim mesajlarıma belli bir amaca hizmet ediyormuş gibi bakmak yerine tamamen bireysel çaplı değerlendirmeler ve "eleştiriler" olarak bakarsınız.

İlk mesajımızdaki tespitimizi destekleyen ikinci hususu belirtelim.

Gaşiye Suresi’nde geçen ve “pınar” anlamında çevrilen “aynun” kelimesi aynı surenin 5. ayetinde de geçmektedir.

4. Kızgın ateşe girer.

5. Onlara kaynar su pınarından içirilir.

“kaynar su” olarak çevrilen “aniyetin” kelimesi “çok sıcak, kızgım” anlamına da gelmektedir.

Görüldüğü gibi ele aldığımız “pınardan” bir başka ayette “kızgın ve sıcak” olarak bahsedilmektedir. Bu “kızgın ve sıcak” nitelemesi “aynun” kelimesinin bildiğimiz bir “pınar”dan ziyade aslında “göz” anlamıyla güneş veya ay anlamına geldiğini bize göstermektedir.
Ayy! çok teşekkür ederim.. ben kaba sofu müslüman değilim beni tanıyanlar ne kadar yüksek dindar olduğumu bililer..
onun için teşekkür ederim yukarıdaki açıklamalarınız için

Ben senelerdir söylerim: cehannem azabı Sizin bildiğiniz duyduğunuz azap çinsiden azap değildir..

oranın cefası ile buranın cefası.. oranın sefası ile buranın sefası bambaşka şeylerdir..
ahirette olan bir şeyin modelinden cinsinden bu alemde yoktur.
ateş denmezi. işin ehemmiyeti beyan içindir.. allah kimseyi ateşe atıp yakmıycak kaynar su içirmiycek diye... Senin yukardaki alıntını okuyanlar RENAULTEFERARİ'Yİ ARTIK ANLIYCAKLAR TASDİK EDECEKLER!
TEŞEKKÜR EDECEKLER
EVET CEHENNEM AZABI BİZİM BİLDİĞİMİZ AZAB CİNSİNDEN AZAP DEĞİLMİŞ!

KABA SOFU HINGILBEŞER! CAMİ CEMAATİNDEN APTAL HOCALAR! BİZE YANLIŞ ANLATMIŞ meğer! diycekler!
Alt 26-02-2013, 21:05
Üye

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayy! çok teşekkür ederim.. ben kaba sofu müslüman değilim beni tanıyanlar ne kadar yüksek dindar olduğumu bililer..
onun için teşekkür ederim yukarıdaki açıklamalarınız için

Ben senelerdir söylerim: cehannem azabı Sizin bildiğiniz duyduğunuz azap çinsiden azap değildir..

oranın cefası ile buranın cefası.. oranın sefası ile buranın sefası bambaşka şeylerdir..
ahirette olan bir şeyin modelinden cinsinden bu alemde yoktur.
ateş denmezi. işin ehemmiyeti beyan içindir.. allah kimseyi ateşe atıp yakmıycak kaynar su içirmiycek diye... Senin yukardaki alıntını okuyanlar RENAULTEFERARİ'Yİ ARTIK ANLIYCAKLAR TASDİK EDECEKLER!
TEŞEKKÜR EDECEKLER
EVET CEHENNEM AZABI BİZİM BİLDİĞİMİZ AZAB CİNSİNDEN AZAP DEĞİLMİŞ!

KABA SOFU HINGILBEŞER! CAMİ CEMAATİNDEN APTAL HOCALAR! BİZE YANLIŞ ANLATMIŞ meğer! diycekler!
sevincini kursaginda birakmis olacam ama ben cehennemin degil cennetin nasil oldugundan bahsediyorum.

Alt 27-02-2013, 20:44
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

A!
Aa! A!
alıntıladığım.. yazında.. sen ne yazmışsın.. kendi yazdığını.. okurmusun.. pilii ıs
Alt 27-02-2013, 21:26
Üye

RENAULTFERRARİ´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
A!
Aa! A!
alıntıladığım.. yazında.. sen ne yazmışsın.. kendi yazdığını.. okurmusun.. pilii ıs
okudum, ele aldığım cümle cehennemdeki "kaynar su", zaten ateşin olduğu bir yerde ayrıyetten "kaynayan su"yun olmadığını söylemek cehennemde hiç "ateş"in olmadığı anlamına gelmez. Bu cümledeki "kaynar, kızgın" tabirinin farklı bir anlam taşıdığını değil "pınar, su" kelimesinin farklı bir anlama gelebileceğini söylüyorum.

Yoksa Kuran'da cezalandırılacak insanların güneş gibi yanan bir şeyin içine atılması veya güneş, ay, yıldız gibi parlayan bu gök cisimlerinden gelecek olan bir ateşle cezalandırılması gibi geçmiş inançlardan kalma bir söylemin var olduğu bence açık.

Önerilen Siteler

Etiket
ay güneş, horus göz, kelime kökü, kuran, mısır