Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-02-2013, 22:20
Waltor Waltor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Şuan Deist'im Ve Geriye Baktığımda Nasıl Farkedememişim Diyorum

Merhaba. Eskiden Müslüman bir ailede doğduğum için Müslümandım. Aslında 12 yaşına kadar doğal olarak dini konuları pek düşünmemiş,pek önem vermemiştim. Ancak din dersinde ergenlik çağında "imtihan" ımızın başladığını duydum ve çoğu kişiden farklı olarak dine önem vermeye başladım. İlk başta namaz kılıyor,oruç tutuyor ve Allah'a dua ediyordum. Bir gün yine aynı amaçla Kur'an okumaya gittim. Kur'an dan rastgele bir sayfa açtım ve karşımda Müslüman olmayan kişilerle arkadaşlık etmememiz gerektiğine dair bir ayet gördüm. Bana insanlık kurallarına göre pek mantıklı gelmedi. Ayeti anneme gösterdim bana "O öyle demek istemiyor,Kur'an herkesin anlayabileceği bir şey değildir, bazen bir şey anlatır farklı bir şey söylemek ister, bunu yorumculara ya da din öğretmenine sormalısın" dedi. Ben din dersine kadar hep o konuyu düşündüm. Daha 12 yaşındaydım ama kafama takılmıştı işte, kendi kendime "Gayet açık bir şekilde söylüyordu, öyle söylemiyor olsa bile bütün Müslümanların dinini öğreneceği kitaptaki yazılar neden açık ve net değil ki?" Sonunda din dersi geldi ve konu açıldı "Müslüman olmayan insanlarla arkadaşlık etmek günah mıdır?" diye sordum. O da "Öyle bir şey yoktur, iyi biriyse neden olmasın dedi."
Ama Kur'an da öyle yazıyordu. Tekrar tekrar farklı ayetleri okudum Kur'anda. Bana saçma gelen şeyleri anneme sordum yine öyle demek istemiyor dedi. Öğretmene sordum yine öyle bir şey yok dedi. Hepsine. İnternette bütün sitelerde,bütün forumlarda Kur'anda denilenler yazıyordu. O an anladım. Ailemin inandığı İslam ile gerçek İslam bir değildi. Kur'an ı okumamışlardı. Farklı hocalardan öğrenmişlerdi. Okuldaki hocalarından... Öğretmenlerde günümüzün insanlık kuralları ile İslam kurallarının uyuşmadığını biliyorlardı. Kendileri kitaptakine inanıyordu, ama okuldan atılma korkusuyla dini yumuşatarak anlatıyorlardı. Bunlar kafamda döndü durdu. Kendi kendime İslam'ın lehine kanıtlar söyleyip inanmaya çalıştım. İçimden bir ses kendini kandırıyorsun dediğinde şeytan vesvesesi dedim. Tevbe dedim. Kendimi kandırdığımı biliyordum. Çukura düşmüş gibiydim. Bir gün İslam'ın aleyhine kanıtlar bulmaya çalıştım. Cumhuriyeti savunmadığı apaçık ortadaydı. Kadınlar 2. plandaydı.
"Allaha dua edin ama ne kadar iyi biri olsanız da duanız kabul edilmezse üzülmeyin, çünkü Allah o duayı hayırlı olmadığı için kabul etmemiştir." gibi bir çok çocuk kandırıyormuşcasına ayet vardı. Ayrıca kısıtlı sayıda ayetle dinin herşeyini anlatmak söz konusuyken neden ayetler birbirini tekrar ediyor ve hatta bazıları peygamberlere nasıl davranılması gerektiğini söylüyordu?
Bir ayette "peygamberlerin evine sürekli girmeyin diyordu." İslama göre vahiyler bir anda değil parça parça gelmişti. Muhammed kendini peygamber olarak tanıttıktan sonra evine soru sormak için giren Müslümanlar çoğalınca rahatsız olmuş ve böyle bir ayet yazmış olamaz mıydı? Kısıtlı sayıda ayetlerin biri neden böyle bir şeyi anlatıyordu? Neden genellikle Muhammed'in lehine şeyler söylüyordu. Adam öldürmek günahtı. Bir insan neden adam öldürür? psikolojisi bozuksa,sinirliyse,iradesi zayıfsa. Bir insanın psikolojisi diyelim babası yüzünden bozuk. Onun da kendi basası yüzünden, onun da daha önceden kendisine saldıran bir hayvan yüzünden psikolojisi bozuktu diyelim. Şimdi hayvanlar düşünemez,iradesi yoktur ve Kur'an a göre yargılanmazlar. O adama hayvan saldırdıysa ormana gitti diyelim neden gitti? Odun toplamak için? Neden odun toplayacaktı? İhtiyacı olduğu için, ailesine iyilik yapmak için. Bu durumda üst satırlarda bahsettiğim adam öldüren torunun suçu ne? Bir kişinin iradesi zayıfsa iradeyi yaratan Kuran'a göre Allahtır. O zaman neden yargılıyor? Diyelim kendi kendine iradesini geliştirmesi gerekiyor. Dini düşünmesi,umursaması gerekiyor? Neden umarsamamış? Tembel yapısı yüzünden yapısı ne için? yaradılışından. Kim yarattı? Allah öyleyse adam öldürmek neden günah? Bu tür çelişkiler vardı. 4 ay araştırma yaptım İslam'ın aleyhine bir sürü şey buldum ama bir yaratıcının olmadığına karşı deliller ya da İslam'ın doğruluğuna göre deliller bulamadım.
Araştırmaya devam ettim, İncil,Tevrat ne varsa okudum araştırmaya 13 yaşında başladım 14 yaşına kadar araştırdım ve bir yaratıcının olduğuna ancak cennet,cehennem,melek,peygamber,kutsal kitap vb. olmadığını kanıtladım "kendime" İslam'ı çok zor bıraktım tereddütlerim vardı. Ama bıraktığım ve Deist olduğum zaman hiç rahatlamadığım kadar rahatladım. Her 10 saniyede bir namaz kılmalıyım yoksa yanacağım diye korku sarmıyordu artık içimi. Memnunum...
Alt 27-02-2013, 22:43
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Hoş geldin Wartor, kendi hikayeni içten bir şekilde anlattığın için çok çok teşekkürler. Gerçekten çok ilginçti anlattıkların. Üstelik 13-14 yaşlarında bunları düşünmen ve araştırma yapman cesaretlendirici ve hayret verici..
Alt 27-02-2013, 23:36
MadScientist MadScientist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Hoşgeldin waltor ilerde ateistte olursun problem yok yani.
Alt 28-02-2013, 00:29
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Waltor hoşgeldiniz.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 28-02-2013, 02:38
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Vartor'dan, Waltor'a hosgeldin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 28-02-2013, 09:19
Waltor Waltor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Hoşbulduk arkadaşlar. Yazdıklarımı sonuna kadar okuduğunuz için ben teşekkür ederim.
Alt 28-02-2013, 17:48
Pirate Pirate isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Hoşgeldiniz.
Alt 28-02-2013, 18:49
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Müslüman olmayan kişilerle arkadaşlık etmememiz gerektiğine dair bir ayet gördüm.
?
"O öyle demek istemiyor,Kur'an herkesin anlayabileceği bir şey değildir
!!!
Bana saçma gelen şeyleri anneme sordum yine öyle demek istemiyor dedi.
: MMPH:
Ailemin inandığı İslam ile gerçek İslam bir değildi.

Cumhuriyeti savunmadığı apaçık ortadaydı. Kadınlar 2. plandaydı.

Neden genellikle Muhammed'in lehine şeyler söylüyordu.

Araştırmaya devam ettim, İncil,Tevrat ne varsa okudum araştırmaya 13 yaşında başladım 14 yaşına kadar araştırdım ve bir yaratıcının olduğuna ancak cennet,cehennem,melek,peygamber,kutsal kitap vb. olmadığını kanıtladım
Uzun ve yorucu araştırmalarınız sonucu müthiş kanıtlarınız ve dahi düşündükleriniz ile mutluluklar dilemekten başka bize bir şey düşmez.
Güle güle Waltor.
Alt 28-02-2013, 23:15
eysa eysa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sizi tebrik ediyorum.Ne mutlu size ki çok küçük bir yaşta gerçeklerin farkına varıp özgürlüğünüze kavuşmuşsunuz.

Önerilen Siteler