04-03-2013, 08:20
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
içinizde ki şahsi düşünceler
herkese selamaleyküm
şimdi hepiniz belirli bir amacı var belirli bir düşünceniz var ben burada ki insanların
genellikle sitede ateist ve deistlerin olduğunu düşünüyorum ve temel amacını merak ettim herkes kendi düşüncelerini yazsın bakalım
ama biri çıkıp da bu kim yaw demesin madem bir şey savunuyorsunuz.Bana açıklayı verin ateist ve deistlerin görüşlerini bekliyom kim kime inanır önderi kimdir kimden medet bekler bu gibi düşüncelerinizi görüşlerini yazarmısınız
Not :Modlar konuyu silmesin yanlış yere açtıysam kusura bakmayın
|

04-03-2013, 11:15
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ben halen kararsızım.Deizm mi ateizm mi yoksa panteizim mi ...Hangisini seçeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum.Muhakkak ki doğru olan bir şey var ama hangisi...Belki de bunlardan hiçbirisi.
Ateizm ile deizm arasında gidip gelirken pantezime de kaydım
Neyse, önyargısız şekilde düşünmeye devam edeceğim belki de hiçbir zaman kendi içimde bu sorunun cevabını bulamayacağım.
|

04-03-2013, 11:31
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı
Ben halen kararsızım.Deizm mi ateizm mi yoksa panteizim mi ...Hangisini seçeceğimi, ne yapacağımı bilmiyorum.Muhakkak ki doğru olan bir şey var ama hangisi...Belki de bunlardan hiçbirisi.
Ateizm ile deizm arasında gidip gelirken pantezime de kaydım
Neyse, önyargısız şekilde düşünmeye devam edeceğim belki de hiçbir zaman kendi içimde bu sorunun cevabını bulamayacağım.
|
düşünmeye devam muhakkak önüne doğru bir yol çıkacak
hani o kadar üyeden 1 kişi mi yorum yaptı
|

04-03-2013, 12:13
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Ateist'ler, Deist'ler sürü pisikolijisinden kurtulmuş bireyselliklerini geliştirmiş kişilerdir onun için aklın yolundan gidip akla,mantığa uyan bir noktada buluşurlar; buna karşılık sürü pisikoliji sinden sıyrılamamış kişiler hep bir öndere, kendilerini motive edip yönlendirecek şeylere gereksinim duyarlar!.
|

04-03-2013, 12:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
hakikat03´isimli üyeden Alıntı
herkese selamaleyküm
şimdi hepiniz belirli bir amacı var belirli bir düşünceniz var ben burada ki insanların
genellikle sitede ateist ve deistlerin olduğunu düşünüyorum ve temel amacını merak ettim herkes kendi düşüncelerini yazsın bakalım
ama biri çıkıp da bu kim yaw demesin madem bir şey savunuyorsunuz.Bana açıklayı verin ateist ve deistlerin görüşlerini bekliyom kim kime inanır önderi kimdir kimden medet bekler bu gibi düşüncelerinizi görüşlerini yazarmısınız
Not :Modlar konuyu silmesin yanlış yere açtıysam kusura bakmayın 
|
Aleykümselam,zannetmiyorum burda herkesin belli bir amaci olsun burasi bir sosyal paylasim sitesi ve biz insanlarda sosyal varliklariz mesela ben öylesine takiliyorum.
Tanri konusuna gelince,biz insanlar kayitsiz sartsiz akli baz alarak hareket etmeliyiz bir tanri varsa bile onuda akilin icinde aramaliyiz akilsizligin icinde bulunacak tanrinin cok kisiye faydasi olmaz.
selamlar
"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
|

04-03-2013, 13:08
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
rasa´isimli üyeden Alıntı
Ateist'ler, Deist'ler sürü pisikolijisinden kurtulmuş bireyselliklerini geliştirmiş kişilerdir onun için aklın yolundan gidip akla,mantığa uyan bir noktada buluşurlar; buna karşılık sürü pisikoliji sinden sıyrılamamış kişiler hep bir öndere, kendilerini motive edip yönlendirecek şeylere gereksinim duyarlar!.
|
sadece Ateist'ler, Deist'ler mi sürü pisikolijisinden kurtulmuşlardır
anti-ka´isimli üyeden Alıntı
Aleykümselam,zannetmiyorum burda herkesin belli bir amaci olsun burasi bir sosyal paylasim sitesi ve biz insanlarda sosyal varliklariz mesela ben öylesine takiliyorum.
Tanri konusuna gelince,biz insanlar kayitsiz sartsiz akli baz alarak hareket etmeliyiz bir tanri varsa bile onuda akilin icinde aramaliyiz akilsizligin icinde bulunacak tanrinin cok kisiye faydasi olmaz.
selamlar
|
ama şöyle bir şey var Allah Yok diyenler Aklı gösteremezler.Allah'ın var olduğu ispatlayın diye söylenenler aklı da ispat edememişlerdir
Konu idontneedagod tarafından (04-03-2013 Saat 13:38 ) değiştirilmiştir.
Sebep: ard arda kısa iletiler birleştirildi.
|

04-03-2013, 14:15
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
hakikat03, burada kimsenin belirli bir amacı yok. Yani var da yok. Genel kitlenin temel hedefi; dinin insanın doğasına ters, özgür düşüncenin ve bilimin önünde set olan dayatmalarına/uygulamalarına karşı bir duruş sergilemek, bunu anlatmak tartışmak vesaire.
Dinlerin insanlara hiç bir engeli olmadığını veya dinin yanlış anlaşıldığını düşünüyorsan bu düşüncelerini burada herkesle tartışabilirsin. Neticede buranın amacı dindizleri, Tanrısızları buluşturup ego tatmini ortamı yaratmak değil. Bu bağlamda bir çok Allah'sızı farklı konular üzerinde birbiriyle tartışırken bulabilmen de mümkün. Oldukça demokratik ve özgür bir ortamdasın.
Bu girişten sonra Akıl ve Allah'ın görünürlüğü üzerine bir şeyler demem lazım.
Çoğu insanın "kesinlikle vardır" deyip, senin aslında olmadığını düşündüğün kavramlar, yaratıklar var ya Allah da onların bir benzeri. Sen Allah'ı görene kadar aslında o bilincinde bir simge ile temsil edilecektir. Zira Allah'ın varlığına dair kesin tespit yapmaya sebebiyet verecek, somut ve rasyonel hiç bir emare mevcut değildir. Emin ol öyle bir emare olsaydı onu din adamlarından önce bilim insanları tescillerdi.
İnsanın evrimi esnasında edindiği bir takım korkuların, korunma iç güdüsünün, baba, güçlü adam figürünün günümüzdeki karşılığı Allah, tanrı, gözetici, gören-bilen ve kollayan gibi kavramlardır. Daha evvelden de şifâcı kadınlar, şamanlar, kutsal ruhlar, ay ve güneş bu koruyuculuk rolüne büründürülmüştür. Hatta dünyaya gerçekten dikkatli bakarsan kendi itikadına bu denli sıkı bağlanmanın, yalnızca o itikadın varlığını sürdürdüğü coğrafyada doğmuş olmaktan başka hiç bir sebebi olmadığını da anlarsın.
Çin'in bilmemne kasabasının dağında doğsaydın neyi körlemesine savunurdun?
Norveç'te doğsaydın ne olurdu?
Elbette din öğretisinin buna cevabı nettir. "Hah bak gördün mü aslında herkes bir şeylere inanma ihtiyacı içinde..."
Gerçekten böyle mi? Forumda aratırsan benzeri bir çok tartışılmış konuyu okuyabilirsin.
|

04-03-2013, 16:08
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Shibumi´isimli üyeden Alıntı
hakikat03, burada kimsenin belirli bir amacı yok. Yani var da yok. Genel kitlenin temel hedefi; dinin insanın doğasına ters, özgür düşüncenin ve bilimin önünde set olan dayatmalarına/uygulamalarına karşı bir duruş sergilemek, bunu anlatmak tartışmak vesaire.
Dinlerin insanlara hiç bir engeli olmadığını veya dinin yanlış anlaşıldığını düşünüyorsan bu düşüncelerini burada herkesle tartışabilirsin. Neticede buranın amacı dindizleri, Tanrısızları buluşturup ego tatmini ortamı yaratmak değil. Bu bağlamda bir çok Allah'sızı farklı konular üzerinde birbiriyle tartışırken bulabilmen de mümkün. Oldukça demokratik ve özgür bir ortamdasın.
Bu girişten sonra Akıl ve Allah'ın görünürlüğü üzerine bir şeyler demem lazım.
Çoğu insanın "kesinlikle vardır" deyip, senin aslında olmadığını düşündüğün kavramlar, yaratıklar var ya Allah da onların bir benzeri. Sen Allah'ı görene kadar aslında o bilincinde bir simge ile temsil edilecektir. Zira Allah'ın varlığına dair kesin tespit yapmaya sebebiyet verecek, somut ve rasyonel hiç bir emare mevcut değildir. Emin ol öyle bir emare olsaydı onu din adamlarından önce bilim insanları tescillerdi.
İnsanın evrimi esnasında edindiği bir takım korkuların, korunma iç güdüsünün, baba, güçlü adam figürünün günümüzdeki karşılığı Allah, tanrı, gözetici, gören-bilen ve kollayan gibi kavramlardır. Daha evvelden de şifâcı kadınlar, şamanlar, kutsal ruhlar, ay ve güneş bu koruyuculuk rolüne büründürülmüştür. Hatta dünyaya gerçekten dikkatli bakarsan kendi itikadına bu denli sıkı bağlanmanın, yalnızca o itikadın varlığını sürdürdüğü coğrafyada doğmuş olmaktan başka hiç bir sebebi olmadığını da anlarsın.
Çin'in bilmemne kasabasının dağında doğsaydın neyi körlemesine savunurdun?
Norveç'te doğsaydın ne olurdu?
Elbette din öğretisinin buna cevabı nettir. "Hah bak gördün mü aslında herkes bir şeylere inanma ihtiyacı içinde..."
Gerçekten böyle mi? Forumda aratırsan benzeri bir çok tartışılmış konuyu okuyabilirsin.
|
bu gün dünyanın değişik ülkelerinde doğanlar oluyor doğru ama ilerde kendi kendi irdeleyen insanlar oluyor bunu yapanlar araştıranlar eninde sonunda buluyor aslında şöyle bir etrafına baksanız allah'ı görmemek mümkün değil nasıl diyeceksiniz bu dünya oluşurken gaz bulutlarından mı ibaret hadi oluştu kendi başına içinde de ki topraklar nasıl oluştu, bitkiler nasıl oldu, ucu gözükmeyen okyanuslar nasıl oluştu ha diyeceksin şimdi bunların hepsi doğa olayı, tabi doğa olayı insanı yaratır, öldürür, yaşamasını sağlar değil mi size göre
dünya kendi başına döner güneş kendi başına çıkar yağmurlar kendi başına yağar her şey doğa olayı veya size farklı bir şey değil aslında siz ne yapıyorsunuz biliyormusnuz
tahkiki iman farkında bile değilsiniz
Tahkikî îman yapıyorsunuz aslında güzel bir şey
ben aslında sitede ki üyelerin görüşlerini sordum sen bana sitenin genel amacını yazdın
|

04-03-2013, 16:38
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sitenin genel amacını anlatmamın sebebi yeni gelen birine hoşgeldin derken bizlere "tebliğ ile uğraşma" demek amacını taşıyor. Yani burada senin gibi belki yüzlerce müslüman var ve gayet birbirini dinleyen insanların katıldığı tartışmalar dönüyor. "Siz ne derseniz deyin bu böyle" gibi bir akıl tutulması durumu tartışmalara hiç bir katkı sağlamayacağı gibi tez zamanda uzaklaştırılmanıza vesile olur.
---
Konuya dönersek, bu varlıkların ortaya çıkması işini Allah'ın yaratmasıyla ilişkilendiriyorsun ve hiç bir somut neden göstermeden din tarafından bakıyorsun. Allah kavramının bunlara cevap olduğunu düşünmen gayet doğal. Zira din böyle söylüyor.
Ancak o gaz bulutlarının, maddenin değişken formunun falan hep kanunları, teorileri, ispatları vs. bilimsel anlatımları mevcut. Bu bilimsel metodlar senin inancını ortadan kaldırmak için ortaya atılmıyor. Bilimsel veriler çoğaldıkça, bilim geliştikçe senin inancının dogmatik öğretilerinin yanlışlığı ve yetersizliği kendiliğinden su yüzüne çıkarak bir sorgulama alanı yaratıyor. Dinin ve aşırı dincilerin bilim düşmanlığının altında yatan nedenlerden biri de bu sorgulayıcı metodu/aklı gizlemek. Bilimin dinle bir alıp veremediği yok, ancak bilimsel metodlar ilerledikçe aklın önündeki setler büyük oranda ortadan kalkacak, din dilden dile dolaşan bir hikayeler manzumesi halini alacaktır (en azından benim beklentilerim var).
"O kanunları da Allah yarattı" dediğini duyar gibiyim...
İşte bu etti, eyledi gibi görünmeyen varlığa fiil atıflarının somut verilere dayanması gerek. Malesef "ben öyle hissediyorum", "içime öyle doğuyor, sana neden doğmuyor, körsün de onan" gibi subjektif varsayımlar bir şeyi ispatlamadığı gibi herkese göre değişkendir.
|

04-03-2013, 16:38
|
 |
Super Moderator
|
|
|
|
hakikat03´isimli üyeden Alıntı
bu gün dünyanın değişik ülkelerinde doğanlar oluyor doğru ama ilerde kendi kendi irdeleyen insanlar oluyor bunu yapanlar araştıranlar eninde sonunda buluyor aslında şöyle bir etrafına baksanız allah'ı görmemek mümkün değil nasıl diyeceksiniz bu dünya oluşurken gaz bulutlarından mı ibaret hadi oluştu kendi başına içinde de ki topraklar nasıl oluştu, bitkiler nasıl oldu, ucu gözükmeyen okyanuslar nasıl oluştu ha diyeceksin şimdi bunların hepsi doğa olayı, tabi doğa olayı insanı yaratır, öldürür, yaşamasını sağlar değil mi size göre
dünya kendi başına döner güneş kendi başına çıkar yağmurlar kendi başına yağar her şey doğa olayı veya size farklı bir şey değil aslında siz ne yapıyorsunuz biliyormusnuz
tahkiki iman farkında bile değilsiniz
Tahkikî îman yapıyorsunuz aslında güzel bir şey
ben aslında sitede ki üyelerin görüşlerini sordum sen bana sitenin genel amacını yazdın
|
Cevabı defalarca verilmiş, aynı düzeyde aynı anlamsızlıkta aslında sizin bir cevabınızın olmadığı saçma sorulara tekrar tekrar cevap vermeye kalksaydık, bütün günümüzü klavye başında geçirmemiz gerekirdi sayın hakikat03. Bilmem kaçyüz bin mesajda anlatılanları bir de size mi anlatalım. Lütfen...
Hiçbir kanıtınız yok, herşeyi başlangıcı ve sonu olmayan bir süper gücün yarattığını öne sürüyorsunuz. Bunu da çöldeki bir Arap tüccarın belki halisünasyonları belki de tamamen uydurmasına inanarak söylüyorsunuz. Yahu el insaf. Kim görmüyor gerçekleri? Biz en azından arıyoruz.
Ben de diyorum ki sayın hakikat03, bu sabah itibariyle bana vahiy geldi, günde 5 vakit amuda kalkmayan ebediyen cehennemde kalacaktır. Hala inanmaz mısınız?
|