Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-11-2006, 21:33
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart TIBBİ YÖNDEN SAKAL

Tıb ilim adamları sakal bırakmanın şu faydaları olduğunu belirtmişlerdir:

*Birincisi: Sakal kesme âleti (ustura-cilet vs.) çenede ve yanaklarda gezdirildiğinde görme duygusuna zarar verir. Bu harekete devam edenlerin görme gücü zamanla zayıflar. Fakat sakal bırakanlar, kesmenin meydana getirdiği görme zayıflığı rahatsızlığından uzak olurlar. Tıb otoritelerince bu böyle tesbit edilmiştir.

*İkincisi: Sakal, zararlı mikropların boğaz ve göğüs dışına ulaşmasını önler.

*Üçüncüsü: Diş etlerini tabiî arızalardan korur.

*Dördüncüsü: Sakal kılına vücuddan yağ ifrazatı yayılır, bununla cild yumuşak ve taze kalır. Canlılık kazanır. Aynen, yeşil otlar bitiren sulak arazinin su ile canlılığını sağladığı gib. Fakat, sakal tıraşı olmakla yüzdeki bahsedilen bu ifraz vazifesi durur ve ciltte kuruluk hasıl olur.

*Beşincisi: Sakal ile spermatik madde arasında batınî bir irtibat (bağ-alâka) vardır. Erkeklik sakal bırakmakla kuvvetini muhafaza eder. Şayet insanlar sakal kesmeyi itiyad edinseler, nesilden nesile bu böyle devam etse; sekizinci kuşakta erkeklerin sakal özelliğinden mahrum olarak doğmaları neticesini meydana getirir. Erkeklik yavaş yavaş azalır. Bu müddeti geçtikten sonra bu hastalığın eseri görülmeye başlar. Buna umumî olarak hünsâlarda gördüğümüz durum şahiddir. Çünkü, onlar erkeklik azasının gayrında erkekler gibi olmalarına rağmen sakalları bitmez. Bu *ifadeli malümatı, sakal bırakmak ile kesmek mevzuuna dair yazılan kitaplardan derledik. Ve mevzuu tamamlamak için zikrettik. Yoksa bir Müslüman amelinde böyle felsefe yapmaya ihtiyaç hissetmez. Ona Allah ve Resûlü’nün emri kâfi gelir.
* * * yazan: Zekeriyya * El-Kandehlevi.
* * * * * * * * * Şimdi bu yazının altında ne bir doktor, ne bir dergi ,nede bir kaynak adı var.
* * * * * * * * * *ben bir ateistim,ne kimseyi ateist yapmaya nede herhangi *kliğe yamaya niyetim var. *ama hadis uydurucaları gibi, *her şeyi, ama herşeyi DAVA!! *için kullanılmasınada tahammül edemiyorum. *zaten Türkiye *gibi okumayan, kaderci, araştırmayan, toplumcu inisiyatifini kullanmayan bir insan kalabalığıyız. temizlik imandandır: sözünü hep kullanıyoruz. ama , bir dişlerimizi bile fırçalamıyoruz. (türkiye de dış fırçama oranı senede bir)
* * * * * * * *ve bu hiç bir mesnedi( dayanak) * olmayan yalan yanlış zırvaları, insanlara sakal bırakmanın *kerameti ! olarak * satıyorlar. *yukarda yazılanlara inanırsak, şimdiye kadar insanların çoğu köse, bir o kadarıda gözü bozuk, yüzde elliside ya homo , yada zürriyetten kesilmiş olmalıydı.
* * * * * * * *eğer , *bu *ve bunun gibi zırvalara inanmaya devam edersek, ' muassır' seviyelere nasıl çıkacağız? *bilemiyorum.
* * * * * * * cumadan sonra, camiden çıkıp: kahrolsun *israil, demenin bir anlamı varmı?
* * * * * * * sen sakalın tıbbi *gerçekleriyle! uğraş. israil de *sana nefes dahi aldırmayacak, silah ve teknolojiyi üretsin.
* * * * * * * ondan sonrada/ kuranın mucizeleri / yalanıyla kendini kandır, kafanı kumdan çıkarma.
* * * * * * * *ne mantık ama!!!!!
Alt 19-11-2006, 22:22
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: TIB YÖNÜNDEN SAKAL

şimdi nedir olay pek anlayamadım ama sevgili özgür isteyen bırakır isteyen bırakmaz yakışıyosa bırakır yakışmıyosa bırakmaz inanıyo diye sakal bırakılmaz yani ama sünnet olayı biraz farklı hz.muhammed sünneti şeklinde algılayana da yakışıp da bırakana da saygılıyız ben hala anlamadım şu sakal olayını bak marx a bak darvine ne kadar yakışmış değil mi??
Alt 19-11-2006, 22:59
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Benim şahane bi vandyke sitili sakalım var. Hani şu Lenin'in, Stalin'in sakalından ama görme yetime bir artı kattığı yok. Bikaç yıla kalmaz ilk gözlüğümü alırım.

Üstelik lise bittiğinden beri sakallıyım ben. Hani kesecek olsam ailem bile tanıyamaz, o derece...

Acaba çember sakal mı bırakmak lazım gözleri kuvvetlendirmek için?

Neyse işin aslı şu:

Dönemin yahudileri ve diğer gayri müslim gruplar sakal bırakmıyordu, genellikle bıyık bırakmak ve saç uzatmak modaydı. Tabi muhammed ve askerleri kendileri fazla bişey üretmeyip diğer insanlara gece baskınları, pusular düzenleyerek ve yağmalayarak ("ganimet" de denir ama aslı "yağma"dır) geçimlerini sağladıkları için üzerlerindeki zırhlar, kıyafetler falan da çoğunlukla başkalarından gaspedilmiş mallardı.

Hal böyle olunca doğal olarak herkes bahtına ne çıktıysa onu giyiyor ve herkes ayrı bir renk, ayrı bir cümbüş içinde geziyordu. Tabi bu durum savaş meydanında müslümanların kazara kendi saflarındakileri öldürmelerine sebep oluyordu. Üniforma gibi bişey olmadığı için kim dost kim düşman o hengamede anlaşılmıyordu.

Sonuçta hangi uyanık düşündüyse bu bıyıkları kesip sakalı uzatma uygulaması savaş meydanındaki karışıklığa bi nebze de olsa çözüm oluyor. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam bazı savaşlardan önce sakalların kına ya da sarı boyayla boyandığı da olmuş...

m.kara
Alt 19-11-2006, 23:00
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Özgür_beyin,

Türk toplumu olarak pek çok önemli şeye değer vermez iken, çok önem verdiğimiz şeylerin bu kadar değerli olmadıklarını görürüz.
İnsan hayatının değerini, ister töre adına diyelim ister din adına gerçek değerini vermekten çok uzaktayız.
Kişisel gelişim ve olgunlaşmanın değerini, ister popüler kültür adına diyelim ister globalleşme adına, gerçek değerini vermekten çok uzağız.
Tüm bunlara rağmen; tamamen kişisel tercih olması gereken değerlere de aşırı ilgi ve değer veririz.
Örnek mi? Siz vermişsiniz, ben de vereyim; Benim sakalım…
Yaklaşık 2 ay önceye kadar traşlı iken, tamamen kişisel bir tercih olarak sakal bıraktım. Ne mi oldu?
Gördüğüm 10 kişiden beni tanıyan 9 kişisi çok beğendi. Bu normaldi anormali neydi biliyor musun? Beni tanımayan 10 kişiden 10 kişisi de ilk gördüklerinde muazzam bir saygı gösterip “-Sakallarınız hayırlı olsun.” Demeleri idi. Bence rahatsızlık vericidir bu.
Bu gidişle fazla uzun ömürlü olmayacaklar ama ben yine de çok sevdim bu halimi.
Tavsiyem ise; siz de deneyin, hoşunuza gidiyor ise devam edin gitmedi ise zaten traş bıçağınız banyonuzda.
Ama mutlaka deneyin, batının bıyık sakal düşmanlığına karşı mutlaka bir kez de olsa deneyin derim.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 19-11-2006, 23:34
Kıdemli Üye

sevgili ex
* * *beni derdim dün değil. el-kandehlevi abinin islamın büyüklüğünü sakalda aramasıdır. ve inaçlı insanlara *sakal diye bir üniforma giydirmek istemesindedir. *sırf bu iş için yalancılık ve bilimsel sahtekarlıkyapmasındadır. * benim ne işim neolur bir başkasının sakalıyla bıyığıyla.
* * * * * * sevgili mhmmd *artık deneyemem hem saçıma hem sakalıma ak düştü
Alt 19-11-2006, 23:38
Kıdemli Üye

yukardak yazının altındaki, da el-kandehlevi yazan yer alıntıdır
* * * * *biline
Alt 20-11-2006, 00:51
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Özgür_Beyin, benim öyle bi yanlış anlama durumum olmadı zaten. Yazında neresinin alıntı neresinin senin yorumun olduğu gayet açık... :wink:

islam böyüklerinin hep yaptığı şey değil mi bu islamı yalanlarla desteklemek...

Aklıma Fethullah Gülen kasetlerinden birindeki bi iddia geldi, güya bi kanadında zehir, diğerinde panzehir bulunan bir sinek türü keşfetmiş Alman asıllı bi profesörden bahsediliyordu... Vaktiyle aramıştık internette ama ne kendisinin ne de bilimsel çalışmalarının izine bile rastlayamamıştık.

Garibim pek çok insan bu düzenbazlar yüzünden bilimin evrim teorisini çöpe attığı, dünyanın en önemli bilimcilerinin birer birer islama geçtiği, kuranda yazan herşeyin bilimciler tarafından kanıtlandığı gibi çocukça yalanları gerçek sanıyor...

Neyse şimdilik böyle yalanlar prim yapıyor olabilir, insanlar saf saf bunlara kanıyor olabilir ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar...

m.kara
Alt 20-11-2006, 02:24
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar derken "Ati alan Uskudar'i geciyor" biz farkina varana kadar.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 20-11-2006, 03:36
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"TIB" değil "TIP"
imlaya dikkat!
Alt 20-11-2006, 09:33
Kıdemli Üye

jay jay *doğrusu' tıb' dır .bu kelime arapçadır.biz b yi atmışız ses uyumu sağlamak için *p yapmışız.
* * * *ikinci olarak ta TIB kelimesini alıntıda olduğu gibi yazdım. çünkü el dehlevi TIB diye yazmış
* * * senin dediğin gibi / bir imla / hatası yok.

Önerilen Siteler