Ailem dindar olmayan ama müslüman olan ve çevreme nazaran daha çağdaş sayılabilecek insanlardı. Böyle bir ailede yetişince ister istemez sorgulamaya daha yatkın oluyor insan; ancak ben 14-15 yaşlarıma kadar bana dayatılan dini bilgileri çok benimsememiş olsam da sorgulama ve reddetme gereksinimini de hissetmiyordum, ta ki 15 yaşımdayken yaşadığım bazı sıkıntıları yaşayana kadar.
Geçirmiş olduğum zor bir sürecin ardından bu dünyanın adil olmadığı sistemin çarpık olduğu gibi düşüncelere sahip olmaya başlamış ve bir arayış içine girmiştim. Bu arayış içerisinde bazı siyasi fikirler ilgimi çekmeye ve oldukça mantıklı gelmeye başladı ve bunlar üzerine yoğunlaştım. Bu fikirler içerisinde beni rahatsız eden şey ise (henüz inançlı biri olduğum için) "Din insanın afyonudur." düşüncesi oldu. Bu beni dehe çok sorgulamaya ve düşünceye itti, inancımın sarsılmaya başladığını hissediyordum ve bu beni korkutuyor ve her şeye karşı şüpheye sürüklüyordu. Bu şüphelerimi gidermek için kuran mealini okumaya karar verdim, zaten neye inandığımı asıl kaynağından öğrenmek yapmayı düşündüğüm bir şeydi. Kuranı okudukça şüphelerimi gidermesini beklerken dehşete düşüyor onlar gerçek islamı yaşamıyor diye bize yutturulmaya çalışılan geri kalmış müslüman ülkeler gerçeğini düşünmeye başlıyordum, ve kendi kendime şunu demeye başladım: Marx haklıymış bu insanlar gerçekten güçlü bir çeşit afyonun etkisi altında. Geriye yapmam gereken tek bir şey kalmıştı ateist olduğumu kendime itiraf edebilmek zor olsa da ilerleyen günlerde bunu da yapabilmiştim.
İşte benim ateist olma sürecim kısaca böyle. Sitenizi de yaklaşık bir senedir sürekli olmasa da ara ara takip ediyorum. Elimden geldiğince ve fırsat buldukça paylaşımlarda bulunmaya çalışacağım.
Kademeli bir surec sonucu ateist olmussunuz. Dini dogmalardan siyrilmak herkese nasip olmaz, yaratanin sevgili kuluymussunuz Aramidaymissiniz zaten, forumlara hos geldiniz.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)