Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-03-2013, 16:51
angel333 angel333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Budistler neden dinlerini yaymıyor

Ben budizmi yaymaya çalışan kimse görmedim.

Eski çağlarda budizmin yayılma politikaları vardı.

Şimdi neden yok

dinde muhalefet iyidir.

Türkiyede budist tapınakları olsa güzel olurdu

Konu murted tarafından (19-03-2013 Saat 18:36 ) değiştirilmiştir. Sebep: Kısa iletiler tek iletide toplandı.
Alt 19-03-2013, 16:57
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Budizm yaylilyor. Din olarak benimsenmese de, ibadet olarak.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 19-03-2013, 18:35
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Batı'da bu işlere merak saranlar var. Sadece Holywood ünlüleri arasında bile Budizm'i din olarak benimseyen kişiler vardı.

Dinlerin hiçbiri çok matah şeyler değillerdir elbet. Ancak felsefi derinlik olarak uzak doğu dinleri semavi dinlerden fersah fersah ileridedir. En azından gökte oturan aksi, huysuz, sadist bir sakallının sürekli kendilerini gözlediğini falan düşünmezler.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 19-03-2013, 18:43
Üyeliğini Sonlandırmış

murted´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Batı'da bu işlere merak saranlar var. Sadece Holywood ünlüleri arasında bile Budizm'i din olarak benimseyen kişiler vardı.

Dinlerin hiçbiri çok matah şeyler değillerdir elbet. Ancak felsefi derinlik olarak uzak doğu dinleri semavi dinlerden fersah fersah ileridedir. En azından gökte oturan aksi, huysuz, sadist bir sakallının sürekli kendilerini gözlediğini falan düşünmezler.
Holywood yıldızlarında bir zaman budizm akımı olmuştu

murted benim merak ettiğim neden budizm yayılmak istemiyor neden farklı ülkelere tapınak açmak için uğraşmıyor.

Sadece uzak doğuda kendi yağıyla kavruluyor.
Alt 19-03-2013, 21:55
Sesli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sesli Sesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

angel333´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Holywood yıldızlarında bir zaman budizm akımı olmuştu

murted benim merak ettiğim neden budizm yayılmak istemiyor neden farklı ülkelere tapınak açmak için uğraşmıyor.

Sadece uzak doğuda kendi yağıyla kavruluyor.
Sn. Angel,

Anlaşılan siz Budizm hakkında fazla bilgiye sahip değilsiniz. Bugün batıda mevcut olan Budist tapınak ve Sangha doğudakine sayı bakımından yakındır.

Yayılmak istemeseydi bunca batılı Lama nasıl olup da tüm batıyı sarabilirdi ki!

Avrupada olsun Kanada ve ABD'de olsun Budist tapınaktan geçilmez.

Size kısa bir liste vereyim de nasıl yayılmışlar siz de öğrenmiş olun;

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Buddhist_temples
Alt 19-03-2013, 22:52
ismail truth ismail truth isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Namaste,

Naçizane görüşüme göre Budizm dünyanın en doğru, mantıklı, ileri ve faydalı dinidir. Ben kendim 10 seneyi aşkın zamandır Budizme itibar ederim, fakat tabi ki uygulaması zordur. Çok mesafe katedemedim.

Başarılı mod arkadaşımız Murted'in de değindiği gibi, doğu dinlerinin semavi dinlere göre çok daha ciddi ve mantıklı olduğu kanısındayım.

İslam'daki Tasavvufun derin bir yanının olmasının altındaki sebep de büyük ihtimalle Tasavvufun Kuran'dan değil, ya Neo-platonizmden ya da Hinduizmden esinlenerek geliştirilmiş birşey olmasıdır diye düşünüyorum.

Konuyu açan arkadaşın dediği gibi buralarda da Budist Taoist Zen vs gruplar olsa iyi olurdu. Ama malesef insanları yolmak için açılmış Yoga salonları dışında birşey yok sanırsam.

Yoga da tabi ki Budizmle ortak paydaları olan ve gene Hindistan kökenli bir öğretidir ama Yoga salonu açan adamların derdinin başka olduğunu tahmin ediyorum.
Alt 20-03-2013, 12:07
Üyeliğini Sonlandırmış

Sesli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. Angel,

Anlaşılan siz Budizm hakkında fazla bilgiye sahip değilsiniz. Bugün batıda mevcut olan Budist tapınak ve Sangha doğudakine sayı bakımından yakındır.

Yayılmak istemeseydi bunca batılı Lama nasıl olup da tüm batıyı sarabilirdi ki!

Avrupada olsun Kanada ve ABD'de olsun Budist tapınaktan geçilmez.

Size kısa bir liste vereyim de nasıl yayılmışlar siz de öğrenmiş olun;

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Buddhist_temples
Sn Sesli batı toplumundaki budist tapınakları uzakdoğulu göçmenlerin yoğunlukta olduğu yerlerdir. Uzak doğulu göçmenler açmıştır. Yayılma politikalarıda yoktur...

Benim bildiğim kadarıyla Türkiyede bir budist tapınağı yok.

Hiç budist misyoner görmedim.
Alt 21-03-2013, 11:01
anthemoessa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anthemoessa anthemoessa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turkiye`de acilan yoga/meditasyon....vs salonlarinin Buddhizm ile Hinduizm ile ya da herhangi bir uzakdogu sistemiyle uzaktan ya da yakinda ilgisi yoktur. Zaten bunlari acanlara ve icindeki hoca(!)lara sorarsaniz kendilerinin Buddhizm ile Hinduizm kelimelerinden bile nefret ettiklerini goreceksiniz. Malum aksini soyleselerdi "musluman mahallesinde salyangoz satma" olurdu bunun adi ve nasil cepleri doldurabilirlerdi? Bu salonlarda ogretilenler spor/aerobic amaclidir ve felsefi acidan herhangi bir baglantilari yoktur uzakdogu ile zaten. Hicbir felsefi derinlikleri olmayan, light islamci, birkac hareketi ve amuda kalkmayi ogrenen vucudu esnek hoca(!)lar "pozitif/negatif enerji" "evrene enerji gondermek" "evrenden enerji almak" "olumsuzluklari uzaklastirmak" gibi bayan bunaltan klise laflari da geveleyerek rahatca cepleri doldurabilmektedirler. Iste ulkemizde "yoga okullari" bundan ibarettir. Neyse... Konuya donersek:

Buddhizm, hristiyanlik ya da islam gibi yayilmaci bir din degildir zaten ozunde, yani "tek dogru din bu din, bu dine girmeyen yandi, cehenneme gidecek, o halde kurtarabildiginiz kadar insani kurtarin" ve benzeri sacma sapan gorusler yoktur Buddhizm`de. Hinduizm`de de yoktur, Taoizm`de de yoktur. Tam tersi, uzakdogu dinlerinin mentalitesi farklidir. Derler ki, insani dogru yola goturme ve ahlaki/etik acidan da iyiye yoneltme iddiasi tasiyan her din, samimi inanirlari uzerinde yararlidir. Onlarin gelismesi icin, onlarin bir yerlere varmalari icin gerekli olan kanatlari verebilir onlara. Hatta Hindu olmak isteyen musluman asilli bir arkadasim, ABD`de Hawai`deki bir Hindu tapinagina gitmisti. Oradaki rahiple uzun uzun konustuktan sonra rahip ona "Seni, psikolojik yapini, felsefi dusuncelerini kendimce inceleyip degerlendirdim, bence su asamada kendi dininde kalsan daha iyi olur. Tavsiyem budur" demisti.

Konu anthemoessa tarafından (21-03-2013 Saat 11:09 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler