reddediyorum´isimli üyeden Alıntı
Ben demokrat değilim. Halkın egemenliğini değil hakkın egemenliğini savunurum. Hakkı kelle sayısıyla ölçmem. Bu açıdan falanca parti çoğunluktur o yüzden her yaptığı hakka uygundur demem ancaaak eğer ki birileri biz demokratız deyip de demokrasinin gereklerine uymuyorlarsa, oyunu kurallarına göre oynamayıp oyunbozanlık ediyorlarsa, o halde orada bir yanlış var demektir ve ben de bu yanlışı eleştirir, doğrusunu savunurum. Tekrar ediyorum: Demokrat değilim ve sizin de samimi davranıp demokrat olmadığınızı itiraf etmenizi talep ediyorum -ki demokrasi için diktatörlük demenin demokrasi düşmanlığı dışında bir izahı mümkün gözükmüyor.
|
Yukarida koyulastirdigim kisimdaki ifadenizi daha detayli aciklar misiniz.
Ben bir birey olarak evrensel hukukun insan haklari temelindeki her turlu hak ve ozgurlugun dunyanin her cografya ve toplumunda temsilinden tanitimindan ve biri birine mudahele etmeden aksine destek vererek savunarak ve mudahele edene karsi cikarak yasam ve iliski kurmasindan yana olan bir serbest dusunurum.
Benim hic bir sekilde bir toplumu ayiracak bolecek ve zorla dayatacagi guce ve otoriteye dayanan bir politik gorusum, inancsalim, izmim ve amacim yoktur.
Ben bir halk direniscisiyim ve bunu da evrensel alanda ve insansal temelde yaparim yapmaktayim ve yapiyorum.