NOLAN´isimli üyeden Alıntı
Ben İHL mezunuyum..
Dinden çıkamadım açıkcası..Bu işte bir terslik var diyordum ama bir türlü kafir olmayı kabul edemiyordum..Cehennem korkusu da olabilir bu veya toplumdan soyutlanma/dışlanma korkusu da..Tam olarak ne olduğunu izah etmek zor..Çocukluğumdan beri din ile haşır neşir olduğum için dinden kopmak çok zor oldu benim için..
|
Seni iyi anlıyorum, çünkü son 5 aydır aynı şeyleri ben de yaşadım, hatta dinin tamamen yalan olduğunu kabul ettiğim ilk günler de çok kötü oldum keşke bu masallar gerçek olsaydı dedim bu dünyada çektiğim sıkıntıların mükafatını alacağımı zannederdim hep, ama herşey masaldan ibaret çıktı, ama gerçekleri anlamanın da verdiği ayrı bir huzur mutluluk var öyle değil mi.
O cehennem korkusu da insanın psikolojisine iyi işliyor hakkaten, dinden çıkmama rağmen hala tam etkisinden kurtulamadım diyebilirim ama zamanla kurtulurum herhalde.
NOLAN´isimli üyeden Alıntı
Kırılma noktam İslam'ın kadına bakış açısıdır..Muhammed'in kadına bakışı benim için kabul edilemez..Bu kadar da değil dedim artık..Oha falan oldum,çüş filan dedim..Gerçekten böyle dedim ve kafir olmayı öyle seçtim..''Şeriat ve Kadın'' isimli kitabı okurken bu kararımı verdim..
|
Bu kitabı çok duydum ama okumadım daha, peki o kitapta anlatılanlar güvenilir mi? Mesela yazar ayetlere, hadislere ve tefsirlere, şeriat kurallarına göremi yazmış, o kitapta yazanları gerçek islam kaynaklarında da görebilir miyiz?