Erenkutsuz'un
Size Kitab-ı Mukaddesten bir hata... bulgusu bir yana, çok daha kesin sonuçlar "
Tanrı Seth-Satan-Şeytan" tartışmasında ortaya çıktı.
Seth bir Mesih mi idi?
Tartışma bunun üzerinde idi ama ben tam Yahuda İncili'ndeki bulgumla
cenkvarol'a yardımcı olayım derken "
Yahuda İncili Eski Mısır Dini'nden kaynaklanmıştır!!!" mesajında
Seth'in bir Mesih olup olmadığı sorusu ortaya çıktı. Bu mesajda Yahuda İncili'ndeki melekleri sırasıyla tanıtırken ilk melek olan
Mesih Seth'in önüne parantez içinde bir soru işareti koydum. Çünkü arkeolojik bulgularımıza göre
Seth'in bir
"Mesih" olmasının mümkün değildi. Gerçi, çözülen hiyeroglif yazılarına göre
Seth'in anlamı bilinmiyor ama
Osiris-Seth arasındaki kavgadan onun kim olduğunu çözebiliyoruz.
İlk Hristiyanlık Haçı şimdiki gibi mi idi?
Bir sonraki mesajımda araştırmacı
Richard Cassaro'nun
Osiris-Jesus ikilisinin birer Mesih olduğuna ilişkin bulguları vardır. Onun bulgularından
Osiris ile
Jesus'un Haçları'nın çok benzer olduğu geçiyordu ve ben bunu biraz araştırınca, 6. mesajımda, bu Haçlar'ın Yahuda İncili'nde de olduğunu gördüm ve 10. mesajımda başka bir arkeolojik bulguyla bunu delillendirdim.
Yahuda İncili'ni yazan ilk Hristiyanlar, şimdi
"Hristiyanlık Haçı" olarak bilinen Haçı "+" şeklinde çiziyorlarmış ve onların bu çizimi "
Koptik Hristiyanların Haçı Mu'da çıktı!!!" mesajımda gördüğünüz gibi, İngiliz araştırmacı
James Churchward'un
"The Sacred Symbols of MU" kitabındaki Haçlar'da olduğu gibi çıktı.
Daha sonra ben "
Mesih kim: Seth mi, Osiris mi?" sorusunu tekrar sordum ve ilgilenenlerin araştırmasını istedim. Fakat kimse tınmadı bile.
Neyse, ben yılmadım ve bu sorunun yanıtını birçok kaynaktan araştırdıktan sonra bulgularımı "
Yahuda İncili'ndeki Seth ismi Eski Ahit'ten geliyordu; Eski Mısır'dan değil!" adlı mesajımda verdim.
Bu mesajdaki bulgulara göre, Eski Mısır'da
Osiris'in kardeşi olan
Seth 17,583 yıl önce yaşamış. Bu bilgiyi bize
Herodot verir. İnciller'de geçen
Seth (
Şit peygamber) ise
Adem'in oğlu olarak geçer ve 6,000 yılı bile bulmaz.
Adem kim; tüm Kutsal Kitaplar'a göre ilk insandır.
O mesajımda detayı bulunan
Herodot'un,
|
... Dionysos için de (ki Osiris, Yunanistan’da Dionysos’tur), Amasis’e kadar, 15,000 yıl hesap ederler. Mısırlılara göre bu sayılar kesindir, zira yılları titizlikle saymışlar ve olayları yazmışlardır...
|
aktardığına göre,
Osiris, dolayısıyla kardeşi
Seth'in 17,583 yıl önce yaşadığı sonucu çıkar. Bu tartışılmayacak kadar açık bir sonuçtur. Fakat diğer taraftan, tüm İnciller'de
Seth (Şit (İngilizce'de "Shit")), dolayısıyla babası
Adem 6,000 yılı bulmamaktadır.
Bu konuda o mesajımda şu sonucu vermişim:
|
Bu durumda Eski Mısır'daki Seth ile Eski Ahit (Yahuda İncili, Kuran)'teki Seth birbirine karıştırılmış ya da bunlar 2 ayrı kişilik olur ki, Yahuda İncili'nde Seth'in bir "Mesih" olarak anılması, bu ikincisi için geçerli olur. Demek ki bizim Mısır Mitoloji'nden bildiğimiz Osiris-Seth arasında geçen kavgaya ait hikayenin doğru olduğu sonucu çıkar.
|
Varsayalım ki, Mısır'daki
Seth ile İnciller'deki
Seth birbirinden farklı 2 kişi olsun ve Yahudiler Mısır'daki bu tanrıdan hareketle bir yakıştırmada bulunmuş olsun.
Fakat Yahuda İncili'nde geçen,
Hükümdarlar ve Melekler
12 hükümdar 12 meleğe konuştu: "İzin verin, herbiriniz (52) (...) ve onlara izin verin (...) nesil ( - 1 satır eksik - ) melekler":
İlki Seth, "Mesih" diye çağırılan.
İkincisi Harmathoth, o ki (...)
Üçüncüsü Galila.
Dördüncüsü Yobel.
Beşincisi Adonaios.
Bunlar yeraltını yöneten beş idiler, ve ilk olarak tüm kaosun üzerinde.
|
meleklerin ismini görünce insan donup kalıyor ve bir gerçeğin gizlenmiş olduğunu anlıyor.
Bilirsiniz, bu İncil'in keşfi nedeniyle National Geographic kanalında hummalı bir çalışma yapıldı ve
"Gospel of Judas (Yahuda İncili)" adında son derece meşakkatli ama buna karşılık mükemmel bir belgesel yapıldı. Bu belgesel nedeniyle ilk Hristiyanların çalışmaları sözkonusu oldu. Bunlardan M.S. 180'de Fransa’nın Lyon bölgesinin (eski Gaule ülkesi başkenti) piskoposu
Irenaeus’un kaleme aldığı
"Adversus Haereses (Tüm Heretiklere Karşı)" adlı bir kitapta Yahuda İncili’nden söz edilir.
Irenaeus,
“Sapkınlar Yahuda İncili‘nin ortaya koyduğu türden sahte bir tarih ürettiler’’ der.
Irenaues,
"Adversus Haereses (Tüm Heretiklere Karşı)" adlı kitabının Kayinciler’in Doktrini olarak adlandırdığı 31. bölümde şöyle diyor:
“Bazıları Kayin’in varlığını göklerdeki Güç’ten aldığını ilan ediyorlar, ve Esav, Korah, Sodomlu putperestler ve buna benzer kötü insanların kendilerinden olduğunu söylüyorlar. Bu durumda, kendilerinden olan bu kişilerden dolayı Yaratıcı’nın kendilerine saldırdığını söylüyorlar ama hiçbirisi de yaralı değil. Çünkü Sofia kendisine ait olduğunu düşündüğü şeyleri onlardan kendisine aktarmayı alışkanlık haline getirmişti. İhanetçi Yahuda’nın bu şeylerden dolayı tamamen suçsuz olduğunu ilan ediyorlar ve sadece onun, başkasının bilemeyeceği ve ihanetin gizemiyle elde ettiği gerçeği bildiğini ve onun aracılığıyla dünyasal ve göksel olan herşeyin artık karmaşaya atıldığını söylüyorlar. Böyle bir kurgusal hikayeyle karşımıza çıkıp, adına da Yahuda İncili diyorlar.”
Bu, şimdiye kadar bulunan Gnostik İnciller'den 53.'sü idi ve
Irenaeus başta olmak üzere Kilise'ye bağlı yobaz Hristiyanlar bu tür İnciller'in sapkın olduğunu ilan ederler. Onlara kalırsa, herşeyin doğrusunu onlar biliyor ve herşeyin doğrusunu onlar söylüyor. İyi de, bu, inanç namusunu onlara teslim etmek anlamına gelmez mi? Eğer böyleyse, onlara ne kadar güvenilir?
Biz, günümüzde ister Eski Ahit'te olsun, ister Yeni Ahit'te olsun, bu İnciller'deki hataları görmedik mi? Örneğin, "
Ver. 3.0:Mezopotamya’daki Miras Kültürünün Orijini: Babil’den Arabistan’a, 02.01.2011, 07:30, SS. 23" adlı makalemin Önsöz'ünden görüldüğü gibi, Yahudiler Eski Ahit'teki
"I. Krallar Bap 7, Ayet 23 (ya da II. Tarihler, Bap 4, Ayet 2)" bölümünde Pi'yi 3 almamışlar mıydı? Eski Yahudi derleyiciler bu ayetleri M.Ö. 550'de yazmışlardı ama o tarihte Pi'nin çok daha hassas değerleri biliniyordu.
Eski ve Yani Ahitler'de bunun gibi daha çok hata vardır ama bizi kandırmak isteyen
Irenaeus ve Kilise'nin yobaz Hristiyanları bu hataları görmemizi istemiyorlar ve kendilerine inanmamızı istiyorlar.
Örneğin, "
Yahuda İncili nedir?" makalesini yazan kişi Yahuda İncili hakkında şunları der:
|
Yahuda İncili’nin heyecanlandırdığı bazı kişiler bu yazmaların Hristiyanlığa bakışımızı değiştireceğini söylüyorlar. 1945 senesinde ortaya çıkan Nag Hammadi yazmalarının ortaya çıkmasıyla 52 tane Gnostik İncil bulunmuştu. Bunların hepsi çeşitli dillere çevrilerek yayınlandı. Gnostik İncillerin çevirileri internet üzerinden ücretsiz olarak da okunabilir. O zamanlar 52 adet olan Gnostik İnciller Hristiyanlığa bakışımızı değiştiremediler. Hatta Gnostik olanların sayısını da arttıramadılar! Fakat İsa Mesih’in İncilini okuyanların yaşamları değişmeye ve Hristiyan olanların sayısı hızla artmaya devam ediyor.
O zamanlar 52 adet olan Gnostik İnciller, 6 Nisan 2006’da Yahuda İncili’nin açıklanmasıyla, bugün 53 adet oldu! Benim Yahuda İncili hakkındaki görüşüm bu… 52+1=53
|
Kusura bakma kardeş, senin inanma özgürlüğü varsa, bizim de inanmama özgürlüğümüz var. Bizim amacımız, bu İncilleri birbiriyle çarpıştırarak bir güç elde etmek değil; o günkü tarihi çözmeye çalışıyoruz. Örneğin Mısırlı bir çoban Yahuda İncili'ni 1978'de bir mağarada bulduğu zaman, bu İncil lahitteki adamın başucundaki bir kutunun içinde idi. Hangi sapık herif böyle bir şey yapar? Lahitteki adam kimdi, bilemiyoruz ama
Yahuda'yı çok sevdiği ve onun İncili'ndeki
Jesus'un sözlerinin gerçek olduğuna inanan birisi idi.
Nasıl mı?
Jesus, Havarileri'nin tapınak Hayali'ni yorumlarken şöyle konuşuyor:
|
Jesus onlara dedi ki, "Neden dertlisiniz? Size doğruyu söylüyorum, sunağın önünde benim adımı söyleyen tüm rahipler. Tekrar söylüyorum, ismim burada yazıldı (...) yıldızların nesillerinden insanların nesillerine. (Ve onlar) ağaçları meyvesiz ektiler, benim ismimde, utanç verici bir tarzda."
Jesus onlara dedi ki, "Sunakta adakları kabul edenleri görenleriniz-- bu sizlersiniz. Bu hizmet ettiğiniz tanrı, ve siz gördüğünüz 12 kişisiniz. Sunakta kurban sunan insanlar da sizin önderliğinizdeki (40) yolundan çıkmışlardır. (...) ayağa kalkacaklar ve ismimi bu yolda kullanacaklar, ve dindar nesiller o'na sadık kalacaklar. O kişiden sonra; zina edenlerden (eşlerini aldatan) bir insan ayağa kalkacak; ve çocukları katleden başka biri ayağa kalkacak, ve erkeklerle yatan başka biri ayağa kalkacak, ve çekinenler, ve diğer kirlilik, kanunsuzluk ve hata içerisindeki diğer insanlar, ve "Biz melek gibiyiz" diyenler; onlar herşeyi bir sonuca getiren yıldızlardır. İnsan nesilleri için denildi ki, "Bak, Tanrı kurbanınızı bir rahip aracılığı ile aldı" - halbuki, o hatanın elçisidir. Ama Efendimiz, kainatın Efendisi, emreder; "En son günde utanç içinde bırakılacaklar" (41)
|
Evet, 2000 yıl sonra
Irenaeus ve kilise yobazlarının dedikleri değil, yukarıda alıntıladığım Yahuda İncili'nde söylenenlerin doğru olduğunu gördük!
Demek ki İnciller'de onların söyledikleri değil, Yahuda İncili başta olmak üzere Gnostik İnciller'deki gerçeklerin doğru olduğunu görüyoruz. Bu durumda İnciller'de
"Seth" adı
Adem'in oğlu olarak içselleştirilir ve bu ismin eski Mısır'dan geldiğine karşı çıkılırken Yahuda İncili'nde ikinci melek olan
Harmathoth'un (ki bu,
"Hermes-Thoth" tanrı adlarının birleşimidir) ve akabindeki diğer melek adlarının içselleştirilmesi mümkün olmaz. Bu da, onların baştan beri süregelen yanlarının sonunu getirir.