Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-06-2013, 00:16
rastaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
rastaman rastaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Alkol yasakları çok iyi oldu,durmak yok yola devam

Alkol tüketimine kısıtlama getiren yasaların meclisten geçtiği gün ''çok güzel oldu,umarım AKP böyle devam eder'' dediğimde kardeşim şaşırmıştı.Vakit kaybetmeden süreci hızlandırmanın en kestirme yolu yine iktidarın hatalarından geçiyor;22:01'de canı bira içmek isteyecek olan herkes şu saatten sonra AKP'nin potansiyel muhalifi olacak,biz buna kısaca takke düştü kel göründü diyoruz.

Aslında bizi doğrudan ilgilendiren bir durum da yok,biz kendi içkimizi evde kendimiz yaparız.Ama insanların özgürlüklerine her an el atmaya hevesli bir hükumetin karar mekanizması idiotlardan oluşuyorsa bu tür hataların sayısı da artacaktır,bu iyi bir şey.Sözkonusu partinin karar mekanizmasında şahin kanatın-ki Erdoğan bu grubun önderi-etkinliği ne kadar çoksa yasaklar ve baskılar o derece çok olacak,gerçek yüzleri daha kısa sürede ortaya çıkacaktır.Dolayısıyla bu yasaklara tepkiler de o ölçüde yoğun olacaktır.

Nitekim sadece birkaç gün sonra bu görüşün haklılığı Gezi Parkı isyanlarıyla ispatlandı.

O yüzden başbakanımızın köprüye Yavuz Sultan Selim adını vermesinden,alkol kullananları aşağılayıcı tavırlarına;gerginliği artıran açıklamalarından polisin seyretmeye tahammül bile edemediğimiz nefret ve kin dolu partizanca saldırılarına kadar hiçbir rezilliklerinden rahatsız olmuyorum,taşlar yerine daha hızlı oturuyor,kendi kuyularını büyük bir gayretle kazıyorlar.

Anlaşıldı ki Erdoğan ve kurmayları kendilerine biçilen ''demokrat Müslüman'' şablonunu kaldırabilecek kapasitede değiller,o noktadan çok ama çok uzaklar.

Hayat etki ve tepki üzerine kurulu,umarım başbakanımız aynen böyle devam eder,hiç hız kesmez.Şahsen onun yerinde bir Abdullah Gül gibi uzlaşmacı bir ismin olmasını istemem,başbakan Gül olsaydı Taksim direnişi başlamaz,başlasa bile ilk birkaç günde Gül'ün özür ve ılımlı tavırlarıyla biterdi.
Alt 06-06-2013, 00:20
antilop antilop isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çok üzülmüşsün
lakin farkına da varmışsın.
bunların sizden bile olmadığının
bu da bir şeydir.
ama emin olki gül de olsa aynı sona gidecekti

yol haritalarını kendileri değil
dışarısı belirliyor çünkü.
patron ne emrederse o olur

patronda abd
Alt 06-06-2013, 00:41
Kıdemli Üye

antilop´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok üzülmüşsün
lakin farkına da varmışsın.
bunların sizden bile olmadığının
bu da bir şeydir.
Herhangi bir şeye üzüldüğümü de nereden çıkardın?
Hatta şöyle anlatayım,haftada iki gün Beyoğlunda çalışıyorum ve bu olaylar yüzünden işe çıkamadım ve parasız kaldım,cebimde 40 lira para var.Yine de umurumda değil.

ama emin olki gül de olsa aynı sona gidecekti
Tekrar yazıyorum,bu hükumet İstiklaldeki tüm ağaçları tek tek sökerken kimsenin sesi bile çıkmadı.Demek ki neymiş,sadece iktidarda hangi bireyin olduğu değil,hangi süreç ve şartlarda olayların meydana geldiği bile tüm gidişatı yönlendiriyormuş.

Sosyal olayları denklemlerle şablonlarla açıklayamazsın,binlerce girdiyi hesaba katmalısın ki-kaos kuramının hala toplumsal olgularda geçerliliğini sürdürmesinin sebebi budur.
Alt 06-06-2013, 01:53
Kıdemli Üye

Bu arada şu kısma da cevap vermeliyim;

antilop´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

yol haritalarını kendileri değil
dışarısı belirliyor çünkü.
patron ne emrederse o olur

patronda abd
Hoşunuza gider ya da gitmez,Gezi Parkı eylemleri de en az AKP kadar,hatta çok daha fazla ABD etkisi altındadır,sloganlardan organizasyona kadar buram buram CANVAS kokar.direngezi isminden yumruk sembolüne,bazı sloganlara ve direnişin örgütlendiği site ve adreslere kadar CANVAS tüm eylemlilik sürecini başarıyla etkisi altına almıştır.

O yüzden ''AKP Amerika'nın maşası'' muhabbetini yapmadan önce etrafı iyice bir süzmek,kim kimdir ayrıntılı bakmak gerek.
Alt 06-06-2013, 02:04
antilop antilop isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu arada şu kısma da cevap vermeliyim;

Hoşunuza gider ya da gitmez,Gezi Parkı eylemleri de en az AKP kadar,hatta çok daha fazla ABD etkisi altındadır,sloganlardan organizasyona kadar buram buram CANVAS kokar.direngezi isminden yumruk sembolüne,bazı sloganlara ve direnişin örgütlendiği site ve adreslere kadar CANVAS tüm eylemlilik sürecini başarıyla etkisi altına almıştır.

O yüzden ''AKP Amerika'nın maşası'' muhabbetini yapmadan önce etrafı iyice bir süzmek,kim kimdir ayrıntılı bakmak gerek.
ÇAPULCU'NUN TÜRKÜSÜ
Yenilmeyen orduların neferleriydik,
Nerde nasıl hiç farketmez ezilmeliydik
Sanırlardı kuklayız biz ipler dışarda
Bizler hain olduk şimdi ****** dışarda

Bir avuç bilindik hep çapulcuydu adımız..
Bizler bu toprakların uslanmaz delisiyiz,
Çok şükür "AKÎL" değil MEMLEKET DELİSİYİZ...

Zulüm gördük kampüslerde kayrılmadık hiç
Yalnız kaldık terkedildik vazgeçmedik hiç.
Siper ettik canımızı kutlu bayrağa,
İndirtmeyiz alsancağı düşsek toprağa.

Bir avuç bilindik hep çapulcuydu adımız..
Bizler bu toprakların uslanmaz delisiyiz,
Çok şükür "AKÎL" değil MEMLEKET DELİSİYİZ...

Herkes duysun bu sözü BU KARDEŞLİK SÜRECEK,
TÜRK'den VATAN İSTEYEN affı yoktur ölecek.
AK KARA NE BİLİRİZ herkes akıllı olsun ,
Kardeşime can feda İTLER TEDİRGİN OLSUN...

Söz-Müzik: Metehan Temizel

dinle dinle belki imana gelirsin

yolmaya devam durmak yok

ama

siz o çocukları kendi taraftarlarınızla başbakanız geldiğinde tartaklayında

bakın o zaman dünya kaç bucakmış
öğrenirsiniz
öğretiriz
Alt 06-06-2013, 02:13
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

rastaman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Herhangi bir şeye üzüldüğümü de nereden çıkardın?
Hatta şöyle anlatayım,haftada iki gün Beyoğlunda çalışıyorum ve bu olaylar yüzünden işe çıkamadım ve parasız kaldım,cebimde 40 lira para var.Yine de umurumda değil.

Tekrar yazıyorum,bu hükumet İstiklaldeki tüm ağaçları tek tek sökerken kimsenin sesi bile çıkmadı.Demek ki neymiş,sadece iktidarda hangi bireyin olduğu değil,hangi süreç ve şartlarda olayların meydana geldiği bile tüm gidişatı yönlendiriyormuş.

Sosyal olayları denklemlerle şablonlarla açıklayamazsın,binlerce girdiyi hesaba katmalısın ki-kaos kuramının hala toplumsal olgularda geçerliliğini sürdürmesinin sebebi budur.

Bu sadece agac olayi degildi zaten rastaman, belki agac konusu bardagi tasiran son damla olmustur.

Bu kadar halkin geleneksel degerlerine bulasmamalilardi, bu denli cehre degistirmeye kalkmalarina gerek yoktu, ama kimse de salak degildi, Suriye sinirindan beri herkes olan bitene asinaydi.

Bir demec verirken halkin hassas kalelerine dokunmasalardi, belki bu raddeye gelmeyecekti olaylar.

Onerilen gomlekler, bu ulkeye oturmaz ne yazik ki, oturmadi da..
Gezi de bunun kacinilmaz bir sonucu oldu.
Alt 06-06-2013, 03:32
Kıdemli Üye

Haklısın Neva,bu herkesin kabul ettiği gibi bir birikimin sonucunda gerçekleşti.Ama bence Suriye'den Yavuz Sultan Selim köprüsüne birçok meselenin içinde insanları en çok rahatsız eden alkol yasağıydı.Yasanın geçtiği ilk cumartesi Beyoğlunda herkesin temel konusu buydu,normalde yaptığım işin 3 te birini bile yapamadım,herkes rahatsız ve tedirgindi.Açıkça söyleyeyim,kimse alkole kısıtlama getirildi diye polisle çatışmak ya da tepkisini ortaya koymak istemez,Gezi'de polisin sabah beşte basıp çadırları yakması,insanlara köpek muamelesi yapması herşeyi bitirdi.Zaten ilk iki gün Gezi'ye giden insanların -Sırrı Süreyya gibi üç beş isim dışında-büyük çoğunluğu herhangi bir yapıya mensup olmayan,Beyoğlu,Cihangir gibi yakın bölgelerde yaşıyan müzisyen,bar emekçileri vs. insanlardı.İlk iki gündeki eylemin videolarına bakın,ne kadar barışçı bir havada geçtiğini göreceksiniz.

Bu vesileyle eylemlerin bu boyuta gelmesini sağlayan polisi hayvanca tutumundan dolayı kutluyorum,gerçekten.Sayenizde Türk halkı onyıllarca unutulmayacak bir mücadele deneyimine imza attı.

Ben Nişantaşında doğdum ama Beyoğlunda büyüdüm,şimdi haftanın beş günü başka bir şehirde,iki günüyse hala Beyoğlunda çalışıyorum.O yüzden Beyoğluna haftasonu içmeye gelenle bizim yaşadığımız,gördüğümüz biraz farklı.Belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan efendi belki hafif uzun saçlarıyla medyaya demokrat,ılımlı bir imaj vermeye çalışıyor olabilir ama esnafa kan ağlattı,insanlar dükkanlarının önündeki masaları kaldırmak zorunda kaldılar.Yüzlerce esnaf defalarca ceza ödedi,bu baskıyı esnafın üzerinden eksik etmedi.Tek kelime İngilizce bilmeyen,hayatında turizm adına hiçbir deneyimi olmayan badem bıyıklı belediye zabıta amirleri Beyoğlu turizmini dizayn etmeye kalktı.5-6 yıl önce tadilat çalışmalarının kasten uzatılıp Beyoğlunun 2 yıl çamur içinde bırakılmasını saymıyorum bile.

Beyoğlu underground'ının,iki bira alıp dışarıda içmek isteyenlerin uğrak mekanı tepebaşı otopark belediye zabıtasına verildi,bara gitmek istemeyen,birasını dışarıda içmek isteyenlere tüm yollar kapatıldı.İnsanlar mecburen Galata kulesinde toplanınca bu kez ''Galata sakinleri rahatsız'' kampanyası başladı malum medyada.

Bu yıl Galip Dede,Yüksek kaldırım gibi bir çok sokağın karataşlarla donatılması da turizm deneyimi olmayan badem bıyıklıların masabaşı fiyaskolarından sadece biri;zavallı turistler bebek arabalarını,tekerlekli çantalarını arnavut kaldırımlarda karataş üzerinde süremiyor,küfrede ede ellerinde taşıyor.

Misbah Efendi oylarının çoğunu Kasımpaşa'dan alıyor,Beyoğlu sakinleri -doğal olarak-ona oy vermiyor.Başbakan eğer yiyorsa Şişli'nin kuzey bölgelerini nasıl Şişli belediyesinden aldıysa Kasımpaşa'yı da Beyoğlundan alsın,görelim bakalım gerçek Beyoğlu sakini ona oy veriyor mu.

Ailem 1949'da o zamanlar gayrimüslimlerin çoğunlukta olduğu Tarlabaşına taşınıyor,tesadüf ben de yıllarca orada oturdum.Gerek burada,gerekse Dolapdere ve Hacıhüsrev'de Erdoğan yıllarca Romanlar için ''gerçek bir lider'' konumundaydı,ciddi söylüyorum.İyi de oy aldı Romanlardan.3-5 yıl önce Kürtlerin meşhur araba yakma eylemlerinde geleneksel Hacıhüsrev-Hacıahmet çatışmalarında başbakan açıkça Hacıhüsrevden Hacıahmetteki göstericilere av tüfekleriyle ateş eden 3-5 Roman'a sahip çıktı,bölgedeki etnik gerginliklerden faydalanmak gibi iğrenç bir tutum sergiledi.Düşünün,yıllardır burada liselilerin kavgalarından mafya çatışmalarına kadar bu iki mahalle arasında devam eden gerginliği bir ülkenin başbakanı körüklüyor,bu kadar rezil bir durum olabilir mi?

Şimdi bir aydır Hacıhüsrevde herkes Sulukulelilere gelen yüzbinlerce liralık kentsel dönüşüm faturalarını konuşuyor,insanların tapulu bahçeli evlerine el koydular,g.t kadar daire verdiler,ayda 800 liradan toplam 300-400 bin lira geri ödemeye zorluyorlar.Ve Tayyip Hacıhüsrev halkından kentsel dönüşüm için destek bekliyor,Hacıhüsrev konumu gereği inanılmaz bir rant kapısı,İstanbul'un göbeği.Romanlar artık aldatıldıklarını biliyor,AKP şu saatten sonra Hacıhüsrevden 3'ün 1'ini alır.
Alt 06-06-2013, 03:49
Kıdemli Üye

Bu arada örgütsüz,ekolojist,rocker vs birçok kişi ya da grubun bu occupygezi,occupytaksim,direngezi gibi beynelminel çakma muhalif sahtekarlarla hareket ettiğini görmek gerçekten üzüntü vericiydi.Eylemlere katılacak arkadaşlara kendilerine yakın buldukları sol,anarşist,kemalist vs.gruplarla hareket etmelerini,en azından Canvas merkezli oluşumlardan uzak durmalarını öneririm.
Alt 06-06-2013, 04:56
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Canvas nedir Rastaman?
Alt 06-06-2013, 19:15
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Canvas nedir Rastaman?
Evet ben de o kisimla kastedileni anlayamadim. Nedir Canvas olusum?

Acaba yurtdisindan destek veren Turkiyeli'ler filan mi kastediliyor?

Önerilen Siteler