Arınç, basın açıklaması sırasında Gezi Parkı'na müdahale sinyali verdi.
Bakanlar Kurulu'nun ardından basın açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Gezi Parkı'na müdahale sinyalini ‘Türkiye'de artık yasadışı gösterilere izin verilmeyecek' sözleriyle verdi.
"Hükümetimiz görevinin başındadır. Türkiye'de artık yasadışı gösterilere izin verilmeyecek, kanunlar çerçevesinde gereken yapılacaktır." diye konuşan Arınç, Başbakan Erdoğan'ın Çarşamba günü bir kısım direnişçiyle görüşeceğini söyledi ancak topluluğun kimlerden oluştuğunu bilmediğini ekledi.
ARINÇ'IN KONUŞMASINDAN DİĞER SATIRBAŞLARI ŞÖYLE
İşin mali boyutu önemlidir, bunlara zarar verecek eylemlerle mücadelemizi sürdüreceğimizi söylemek istiyorum.
Taksim Gezi Platformu adıyla beni ziyaret eden grubun açıklamalarını dinlediniz. Ben o konuda dışarıda sizlere herhangi bir beyanda bulunmadım. İşin gerçeği Taksim Gezi Platformu randevu istedi ben de verdim. Kendileriyle görüştüm. Taksim, Gezi Parkı konusunda ne düşündüklerini sordum. Bana bazı bilgiler verdiler. Ben kendilerine ne yapabileceğimizi, neyi yapamayacağımızı açıkça ifade ettim.
-Yürütme durdurma kararı verildiğine ve 4 tane de ayrı dava olduğuna göre bu karara uyacağımızı bildirdiğimize göre ilgili tüm paydaşlar bu konu üzerinde görüşebilirler. Onlar mutlaka şu olsun bu olmasın noktasındaydılar. Bu konuda bizden bir karar beklemeyin. Bu konuyu yeni baştan görüşebiliriz ama diğer talepler politik taleplerdir. Patrona Halil isyanı'nda kelle ister gibi şunlar görevden alınsın, gözaltındakiler bırakılsın gibi bir anlayış AK Parti iktidarında kesinlikle olamaz. Polisimizi öldürenler de bu serbest bırakılacaklar arasında mı?
TÜRKİYE BİR KABİLE DEVLETİ DEĞİLDİR
-Türkiye Cumhuriyeti bir kabile, aşiret devleti değil, hukuk devleti. Herkes yaptığının karşılığını görür. Şunları yaparsanız iyi olur, yapmazsanız ortalığı yakar yıkarız anlayışı doğru bir anlayış değil. Bunların Taksim'deki duyarlılığı ne kadar temsil ettiği de tartışmalı. Bizi arayanlar bu görüşlerin kendi taleplerini yansıtmadığını söyledi. Taksim konusunda duyarlı olmak bizi ziyarete gelenlerle sınırlı değil.
----------------------------------------------------------------------
Gümüşsuyu Caddesi'nde kürekle harç karan eylemciler, kaldırımdan söktükleri kilit taşlarıyla kurdukları barikatı güçlendirdi.
http://galeri.sozcu.com.tr/2013/foto...gun.html?pid=1