06-12-2006, 02:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
BİRBİRİMİZE kızmak, birbirimizi kırmak..
Son 3-5 gün içinde yine eskisi gibi sık giriyorum siteye.
Ama doğruyu söylemek gerekirse,
sevinç değil hüzün duyuyorum.
Hep kırgınlık,yanlış anlama,yanlış anlatma iddiaları ve
"En doğru benim fikirlerim, benim yargılarım" egosu.
Mücadele vermek ve doğrulara taşımak insanlığı,
elbette iddialı olunması, gayret gösterilmesi gereken bir konu.
Ama, mümkün olduğu kadar kırmadan, kırılmadan.
Keşke,ben dahil, daha iyi yapabilsek bunu.
Dinler arası diyalogdan bahsediyoruz,
ama site olarak kendi içimizdeki diyaloglarda bile zorlanıyoruz bazen.
İnatçı yaşlı dostumuz Sodomo bile,
iş inada binince ne kadar hırçınlaşıyor..
Ezkamo, Sargon..bunlar demokrat ve kültürlü dostlarımız.
Hırçınlıklarından biraz sıyrılmalarını rica ediyorum.
Sodomo'dan da.
İnançlarınızdan,iddialarınızdan asla vazgeçmeyin,
ama kırıcı olmadan mümkünse.
Ben bütün dostlarımdan bunu rica ediyorum.
Dinli, dinsiz olmak v.s. o kadar önemli değil.
İnsan olmak,
insan olmanın bütün gereklerini yerine getirmek ,
daha önemli değil mi sevgili dostlarım?
Ben kimseye kırgın değilim.
İnşallah kimsenin de devam eden bir kırgınlığı yoktur bana.
Bu sitenin huzurlu mücadele ortamını bozmayalım diyorum.
Biliyorum, hareketi, didişmeyi seven bir milletiz.
Hır gür biraz artınca, reytingler hemen fırlıyor.
Ama biz televizyoncu değiliz.
Amacımız reyting değil,doğruları doğru bir şekilde birbirimize anlatabilmek.
Anlayamadığı yerde de, onun anlayışına saygı duymak.
Sevgilerimle.
Aldostu.
|

06-12-2006, 02:27
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: BİRBİRİMİZE kızmak, birbirimizi kırmak..
Sevgili Aldostu,
Senin de daha once kirildigin gibi, bazilarimiz kirildilar. Guzel, uzlasici sozler yerine, kirici konusmayi tercih ettiler.Hakliydilar da, bazilari gece gunduz demeden canla basla calistilar ve calisiyorlar, beklemiyorlardi bu tepkiyi.
* * Daha gecenlerde, 32'inci evlilik yildonumunu kutladim, arkadaslardan gelen tebrik ve temennilere, genclerimize yol olabilecek evliligimizi basarili ve mutlu surdurebilmenin, kendimce sirlarini acikladim.
* * Ayni gercekler bu sitedeki herkes icin de gecerlidir. Biraz anlayis, biraz empati, biraz da sabir; *tutumumuz bu olmali eger bir yere varmaksa gayemiz.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

06-12-2006, 03:55
|
|
|
Re: BİRBİRİMİZE kızmak, birbirimizi kırmak..
Sevgili Aldostu,
Olayı yanlış bir boyutta değerlendiriyorsun. Olay hırçınlık olayı değil. Olay doğruların savunması olayıdır. Bu temelde değerlendirmek gerekiyor. Eğer bir olayda bir haksızlık varsa bu görülüp bunun gereğinin yapılması gerekir. Hepimiz insanız. Hata da yapabiliriz. Önemli olan hatamızı görüp onun gereğini yapmak.
İnsanlık diyorsun. Bu siteye geldiğimden beri ben neyin mücadelesini yürütüyorum. Düşünceden önce insan olmak hep demedim mi? Bu doğrultuda hareket etmedim mi? Benim bu söylemime ters düştüğüm bir olay varsa lütfen beni uyarır mısın?
Bu huzurlu ortam için hep mücadele edilmedi mi? Bir yıl önceki duruma bak. Bir de şu andaki duruma bakmalısın. Bunun için sodomonun, sargonun ve benim mücadelemizi niye görmeye çalışmıyorsunuz. Bu mücadelenin içinde siz de yok muydunuz?
İşte bu huzurlu ortamı bir hiç uğruna kim bozmuşsa onun hesabı sorulmalıdır. Tüm bu gerçekler ortadayken kalkıp da bizleri hedef alman doğru mu? *Asıl bizi değil bu yanlışı kimler yapmışsa onları hedef almalısın diye düşünüyorum. İşte bu kültür bizde olmadığı için yapanın yanına kar kalıyor. Bu toplumsal bir özelliğimiz değil mi? Haksızlıklara hep seyirci kalmıyor muyuz? Bunu bilenler aynı haksızlıkları yapmaya devam etmiyor mu? Bu kısır döngü içerisinde debelenip kalan bir toplum değil miyiz? Bizler de bu toplumun birer bireyi değil miyiz?
Sevgili Aldostu,
Yaşamım boyunca kimseye şirin gözükeyim diye bir kaygım olmadı. Bana değmeyen yılan bin yaşasın demedim. Haksızlıklara karşı mücadele ettim. Bunun için de çok ezildim. Ama dönüp de arkama bakmadım. Çünkü insan olmamın gereğiydi bu. Kışın ortasında çıplak ayaklı, paltosuz bir öğrencimi gördüğümde yaşadığım duyguları ancak ben bilirim. Ülkemin çeşitli yörelerindeki açlığı, yoksulluğu, sefaleti ve cehaleti çok iyi biliyorum. Bu insanları gördükçe insanlığımdan utandığımı bir ben bilirim. İşte tüm bunların en büyük sorumlusunun din olduğunu düşünüyorum. İnsanların din yoluyla nasıl kandırıldıklarını ortaya koymak gerekiyor. Onları aydınlatmak gerekiyor.
Keşke seni haklı görebilsem. Ben dinler arası hoşgörü demiyorum. İnsanlar arası hoşgörü diyorum. Biz burda dinlere karşı mücadele ediyoruz sevgili Aldostu. Bu sitenin de böyle bir amacı olamaz. Ben buraya gelen bir dindarın dinine hoşgörüyle *bakmıyorum. Dininden önce insanlığına bakıyorum. İnsan olarak saygı duyuyorum. Bu temelde düşüncesine de saygı duyuyorum. Zaten hoşgörüyle bakmış olsaydım dinini acımasızca eleştirmezdim. Turan Dursun da bunu yapmıştır. Bunu yaparken de amacı insanları aydınlatmaktı. Dinin egemenler tarafından nasıl korkunç bir silah haline getirildiğini ortaya koymaktı. Dinlerin gerçek yüzünü ortaya sermekti. Bunu da başardığına inanıyorum.
Evet. Önce insan diyorum. Sonra düşünce diyorum. Eğer bir yerde huzur isteniliyorsa ben yerine bizi koymak gerekiyor. Bunu yapamadığımız sürece huzurlu bir ortam gerçekleştiremeyiz...Sevgilerimle...
|