06-12-2006, 05:32
|
|
Üye
|
|
|
|
tabiat kusursuzmu yaratılmıştır?
hep derler ya bilim adamları ilim adamları işi bilenler bilmeyenler tabiat kusursuz yaratılmıştır diye, *milimlik bi sapma olsa herşey altüst olur filan...
tabiatta olan canlı ve cansız varlıklar gerçekten kusursuz mu, denge milimlik ölçüde olacak kadar iyimi işliyor, mesela bir karga bir böcek bile gerekli denir, boşuna yaratılmamış denir? bir sinek çok çok ince bir tasarımın eseridir denir? insandaki veya başka bir canlıdaki her hücre ne bir eksik ne bir fazla mıdır veya organların çalışma sistemi gerçekten kusursuzmudur (özürlü olanları kastetmiyorum)
siz ne dersiniz bu kusursuzluk olayına, size göre kusurlar var mı? eksik veya fazlalıklar?
HER İNSAN TANRIDIR!
|

06-12-2006, 10:20
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: tabiat kusursuzmu yaratılmıştır?
Sn. Servet,
Kusur; 1- Eksiklik noksanlık. 2- Sakatlık, hata, özür. 3- İhmal, tedbirsizlik. 4- Elverişsiz hal. 5- Yersiz davranış. 6- Suç, kabahat.
Kaynak (Büyük Türkçe Sözlük D. Mehmet DOĞAN)
Tanım içerisine bakarak, sözünü etmiş olduğunuz evren ve tasarımı düşündüm. Sonuç olarak şuna karar verdim.
Kusur kelimesi; şayet herhangi bir standard ve baz alınmaz ise tamamıyle görecelidir. Herkese göre değişir.
Standardımız olan işlerde; İSO, CE, TSE belgeleri için aranan özelliklerin kağıt üzerinde belirtilen özellikleri dışında olan kısımlar kusurludur denilebilirken. Tasarım ve evren konusuna gelince biraz duraklarız.
Evren ve içindekilerin tasarımları ve durumlarından bahsedeceksek birileri bir standart ya da baz vermeli derim.
Böyle bir standardımız var mı?
Bir insanın vücudundaki hücre sayısının standardı nedir?
DNA da bulunan ve bizlerce bozuk, kullanılmayan genlerin standardını kim koyacak?
Sorular, sorular...
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

06-12-2006, 11:10
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Sanirim burada Sn. Servet'in kusur kelimesinden cikarmak istedigi anlam, tasarim ve isleyis acisindan bakildigi zaman kainatin ve onun alt sistemlerinden biri olan doganin kusursuz(yani bozulmadan,duraksamadan) isledigi kabul edilen devamliliginin belli bir noktada sekteye ugramasidir.
Eger bu devamlilik icin mukemmellik anlayisini yikmada kararli isek, kisisel kanaatimce sistemlerin toplaminda, yani kainatin butununde kusurlu yanlari aramadan cok bu sistem butununun icinde bulundugu denge unsuruna goz atmakta fayda vardir.
Keza bu denge unsurlari konusunda bazi noktalarin onceden bilinmesine gereksinim duyulmaktadir: Tabiatin denge unsurlari, mesela Dunya ile Gunes arasindaki uzaklik, ya da temel bilimlerde kullandigimiz yasalar ve sabitler, en basitinden yercekimi kanunu vs., deneysel olarak kanitlandigi uzere, vuku bulma esnasinda ya da bunu takip eden zaman dilimlerinde, cok kucuk zaman birimlerinde yahut milyon seneler icersinde, "denge" unsurunu kendinde barindirabilecek seklinde olusmus olabilir. Yani doga kanunlari, yaratilis aninda, daha ust bir dimak ya da algi varligi tarafindan koyulmus bir kural olmayabilir. Zaman icersinde varolus aninin(teoride Big Bang) kaotik yapisindan daha alt denge unsurlari olusmasi esnasinda butun fiziksel yasalarin bu sistemin icinde kaosun alt duzeneklerini olusturmada var olduklari ihtimali goz onunde bulundurulmalidir.
Kaldi ki kainat denen algilarimiz ile sinirli yapinin algi otesinde baska kaotik yapilardan daha duzenli bir alt yapi oldugu teorisi de hesaba katilmalidir ki, bu cok ayri bir safhadir.
Kisacasi, tabiat kusursuz yaratilmis bir sistemler butunu olmayip denge unsurlarina varabilen bir yapinin parcasi olabilir. Bir ornek ile somutlastirmak gerekirse, Dunya'nin degismedigi farzedilen eksen egikligi herhangi bir sekilde bozulsa dahi, teoriye gore, bu egiklik yine tabiat duzenin bir getirisi olarak kendini tamir edebilir, eski haline donebilir, ya da yeni bir tabiat duzeni olusabilir, bu yeni duzene butun sistemin parcalari tekrardan uyabilir, butun yasalar duzenin bozulan parcasina kendilerini adapte edebilmek icin zaman icersinde degisim gosterebilirler. Bozulan duzendeki kaos, zaman icersinde tamire ugrayabilir, ya da yeni bir sistemin habercisi olabilir.
|

10-12-2006, 23:48
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
|
|
bak bakalım abim..şu taploda bi bozukluk varmı*?
Walla ben bu resama bayılıyom abim..
keşkem becersemde bu resmi daa büyük postalasam.
Kurban olayım bu taployu yapana..
'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!'
|

11-12-2006, 18:28
|
|
Üye
|
|
|
|
Öncelikle merhaba herkese...
Kusursuzluktan kasıt , Tanrı'nın evreni kusursuz bir şekilde yarattığı ise , elbette evrende İlahi bir kusursuzluk bulunmamakta... Tanrı'nın evreni yarattığı kabulle yola çıkarsak , bir çok olgunun daha yetkin olabileceği / olması gerektiği sonucuna ulaşabiliriz.
İnsan vücudu da dahil olmak üzere , oluş zincirinin her bir halkasında , kelimelere yüklediğimiz anlamların farklılığı sebebiyle bir kusur veya kusursuzluk görmek bizim elimizdedir aslında.
Herkese tekrardan selamlar
|

11-12-2006, 18:37
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. CROSSWISE,
Hoş geldiniz.
"elbette evrende İlahi bir kusursuzluk bulunmamakta... " demişsiniz.
Sonra da;
" kelimelere yüklediğimiz anlamların farklılığı sebebiyle bir kusur veya kusursuzluk görmek bizim elimizdedir aslında" demişsiniz.
Şimdi biz hangi yargınızla hareket etmeliyiz.
|

11-12-2006, 21:04
|
|
Üye
|
|
|
|
mhmmd";p="´isimli üyeden Alıntı
Sn. CROSSWISE,
Hoş geldiniz.
"elbette evrende İlahi bir kusursuzluk bulunmamakta... " demişsiniz.
Sonra da;
" kelimelere yüklediğimiz anlamların farklılığı sebebiyle bir kusur veya kusursuzluk görmek bizim elimizdedir aslında" demişsiniz.
Şimdi biz hangi yargınızla hareket etmeliyiz.
|
Hoşbulduk mhmmd
Söylediğim , ilk başta çelişkili gibi görünebilir. Lakin evrende ilahi bir kusursuzluk olmadığını ifade etmem , benim kişisel olarak "kusursuzluk" kelimesine atfettiğim değer ile alakalıdır. Yani bende ki KUSURSUZLUK tanımı ile düşündüğümde , evrende ilahi bir düzenin olmadığı sonucunu , ben şahsen çıkarıyorum..
Fakat sonradan söylediğim gibi , KUSURSUZLUK , herkes için farklı anlamlar taşıyabilir ve bu konu , felsefenin ESTETİK kısmi ile ilintilidir. Bu sebeple de bana kusursuz olarak gelmeyen evren , tanım farklılığından dolayı size kusursuz olarak gelebilir.
Aslında ESTETİK konusu , başlı başına FELSEFE kategorisinde irdelenmesi gereken bir konu... Lakin 10 ileti barajı olduğndan dolayı , şimdilik konu başlığı açamıyorum. Böyle bir başlık açtığımda , sizi de sohbete bekliyorum.
Selamlar
Beni Öldürmeyen , Güçlendirir!
F.Nietzsche
|

11-12-2006, 21:28
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sn. CROSSWISE,
Başlıklarınıza katılmayı umut ediyorum, ancak başlığa da lüzum var mı ayrı konu?
Estetik ve kusursuzluk konularındaki düşüncelerinize katılıyorum.
|

16-12-2006, 00:41
|
|
Üye
|
|
|
|
sakat doğumlar en büyük kusuru tabiatın. Onların doğumuyla hayatları kararan aileler. Bunların hepsi bir sınav diyerek o ailelere yalan söyleyen yobazlar. Bunlar da tabiatın kusuru hep. Kusurluyuz. Çünkü bizi yaratan şey bilinçli değil bizim varlığımızdan bile habersiz. Bizim olmamız zorunluydu. Olduk.
|

16-12-2006, 03:35
|
|
Üye
|
|
|
|
allahi bulmak cok zor degildir..bilimsel arastirmalara gerek yoktur..
kafanizin basmadigi biryerdedir o..
onu bulmak icin beyin denen mekanizmaya da *ihtiyac yoktur..tavuk bile su icip allaha bakarsa..sizin bulmamaniz icin bir sebep yok..
hatta baliklarin sirtinda, bal peteginde, dua eden agacta bulabilirsiniz..kimse bu kesiflerde zeka piriltisi aramasin..
kimse tavuktan daha geri zekali degildir..
bu sekilde bir ka$if edasi ile allah deyip isin icinden cikirsiniz..ohhh ne rahat..geriside sonsuz hayat..
photoshop denen bir program icad edildi.. resimlerin en guzelini yapiyor..
kabul edelim insana ait o resim..sizin tanrinin lanetledigi o gavur olmasaydi o resmi arap collerinde hangi labrotuvarda gorurdunuz *
cok uzaga gitmeyin, simdi okuduguz bu yazinin ileticisi pc tanri mucizesimidir..
eger oyleyse;
bill gates peygambermidir..
mesela 20 sene once hayal dahi edemeyecegiz cebinizdeki telefonlar kuranin *neresinde yazar...
tanri mukemmel bir *dunya falan yaratmamistir..o sadece 150 gr beyin icinde vardir..siz isterseniz o kusursuzdur.
tavukla ayni tanriya inanmaktan hicap duyarim
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|