Twitter'de kullanıcıları ortaya çıkarmak için yeni bir metot geliştirildiğini iddia eden Melih Gökçek bazı Twitter kullanıcılarının özel bilgilerini de vererek göz dağı vermeye ve blöf yapmaya çalışmıştı.
Çünkü gizlice elde ettiğini iddia ettiği özel bilgiler zaten kullanıcının kendi hesabında bulunan ve kullanıcı tarafından verilmiş bilgilerdi.
Bunun yanında bugün yayımlanan Radikal haberinde Twitter'in sadece ABD hukukuna tabi olduğunu, dolayısıyla sadece ABD yasalarına uyduğu, T.C. yasalarına bağlı olmadığı ve bugüne kadar T.C.'ne de hiç bir bilgi vermediği, Türkiye'deki twitter kullanıcıların endişe etmesine veya korkmasına gerek olmadığı açıklandı. Haberden bazı satır başları:
"Twitter'dan atılan bir mesajın size mal edebilme imkanı yok. 'O hesap benim değil' derseniz hiçbir şey yapamazlar"
"Siz Twitter'ı Türkiye'de mahkemeye verseniz bile kaale alacağınız yasal ortam yok. ABD'de bile twitter üzerinden mesajlar delil olarak kabul edilmiyor"
Twitter'dan attığınız herhangi bir twiti size mal edebilme imkanı bence yok. 'O hesap benim değil' dersem kim ispat edecek bunu, kolluk kuvveti mi? Böyle bir yeteneği varsa etsin.
İnsanlar fotoğrafını değiştirdiler, papatya koydular, 'bu Twitter hesabı benim değil' dediler. Nasıl ispat edecekmiş, çıksın bir akıllı adam, bu işi en iyi bilen bakan anlatsın, böyle bir şey yok. Fazıl Say, retweet etti, 'benim değil' dese hiçbir şey yapamazlar.
Twitter'da bazı profillere bakıyorlar, resimler ile takip ettikleri ve onu takip edenlerden gerçek isim çıkarmaya çalışıyorlar. Sonra ismini tespit etmişlerse, gidip MERNİS'te yazıyorlar, oradaki adrese gidiyorlar, 'sen yaptın' diyorlar. O kişi de 'yaptım' diyorsa alıp sorguya çekiyorlar. 'Benim değil' derse hiçbir şey yapamazlar.
İnsanları korkutmaya çalışan bir iktidar var. İnsanlar, mailleri de dahil olmak üzere bilinçli kullanım yaratmak istiyorlarsa özgür yazılımlara eğilsinler, özellikle IP'lerinizin tespit edilemeyeceği."
http://www.radikal.com.tr/politika/c...erbest-1138391