Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-06-2013, 19:06
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Redhack'ten Twitter kullanıcılarına destek.

AKP, Taksim Gezi Parkı direnişlerinde büyük rol oynayan Twitter'a karşı savaş açtı.

Sosyal medyaya sansür gelecek iddiaları tartışılırken, direnişçilerin Twitter üzerinden haberleşmeleri emniyeti de harekete geçirdi. Twitter'da kullanılan #occupygezi, #direngeziparkı ve #direngezi hashtaglarıyla geçilenlerin de arasında bulunduğu tweetlerin incelemeye alındığı bildirildi.
Kin ve nefret duygularını körükleyen, şiddet olaylarını yönlendiren ve yanlış mesajlarla halkı galeyana getirdiği iddia edilen sosyal medya kullanıcılarının hesaplarının tespit edildiği öğrenildi. Bu tweetler hakkında soruşturma açılacağı belirtildi.

Yaptıkları eylemlerle adlarından sıkça bahsettiren Redhack grubu ise, sosyal medya kullanıcılarına yardım edeceklerini açıkladı.
Redhack, bunu "RedHack ★ ‏@TheRedHack hesabından attıkları "AKP twitter'a inceleme baslatacakmis.. Yahu TUM twitleri biz attik, yuzbinlerce insanin bilgisayarina girdik, garibanla ugrasma, buradayiz RedHack'i RT eden, RedHack ile alakali yazi yazan, Direnisi orgutleyen tum hesaplar tarafimizca hacklenmistir! " tweetiyle duyurdu.

Redhack'in duyurusu üzerine yüzlerce sosyal medya kullanıcısı #RedHackTarafındanHacklendik hashtagine yazarak, Gezi Parkı direnişi süresince attıkları tweetlerin Redhack tarafından atıldığını duyurdu.

Redhack'in bu adımı sayesinde atılan mesajlarla ilgili hukuki işlem yapılması zorlaşacak.

http://sozcu.com.tr/2013/gunun-icind...acklendik.html
Alt 21-06-2013, 00:08
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Twitter'de kullanıcıları ortaya çıkarmak için yeni bir metot geliştirildiğini iddia eden Melih Gökçek bazı Twitter kullanıcılarının özel bilgilerini de vererek göz dağı vermeye ve blöf yapmaya çalışmıştı.

Çünkü gizlice elde ettiğini iddia ettiği özel bilgiler zaten kullanıcının kendi hesabında bulunan ve kullanıcı tarafından verilmiş bilgilerdi.

Bunun yanında bugün yayımlanan Radikal haberinde Twitter'in sadece ABD hukukuna tabi olduğunu, dolayısıyla sadece ABD yasalarına uyduğu, T.C. yasalarına bağlı olmadığı ve bugüne kadar T.C.'ne de hiç bir bilgi vermediği, Türkiye'deki twitter kullanıcıların endişe etmesine veya korkmasına gerek olmadığı açıklandı. Haberden bazı satır başları:

"Twitter'dan atılan bir mesajın size mal edebilme imkanı yok. 'O hesap benim değil' derseniz hiçbir şey yapamazlar"

"Siz Twitter'ı Türkiye'de mahkemeye verseniz bile kaale alacağınız yasal ortam yok. ABD'de bile twitter üzerinden mesajlar delil olarak kabul edilmiyor"

Twitter'dan attığınız herhangi bir twiti size mal edebilme imkanı bence yok. 'O hesap benim değil' dersem kim ispat edecek bunu, kolluk kuvveti mi? Böyle bir yeteneği varsa etsin.

İnsanlar fotoğrafını değiştirdiler, papatya koydular, 'bu Twitter hesabı benim değil' dediler. Nasıl ispat edecekmiş, çıksın bir akıllı adam, bu işi en iyi bilen bakan anlatsın, böyle bir şey yok. Fazıl Say, retweet etti, 'benim değil' dese hiçbir şey yapamazlar.

Twitter'da bazı profillere bakıyorlar, resimler ile takip ettikleri ve onu takip edenlerden gerçek isim çıkarmaya çalışıyorlar. Sonra ismini tespit etmişlerse, gidip MERNİS'te yazıyorlar, oradaki adrese gidiyorlar, 'sen yaptın' diyorlar. O kişi de 'yaptım' diyorsa alıp sorguya çekiyorlar. 'Benim değil' derse hiçbir şey yapamazlar.

İnsanları korkutmaya çalışan bir iktidar var. İnsanlar, mailleri de dahil olmak üzere bilinçli kullanım yaratmak istiyorlarsa özgür yazılımlara eğilsinler, özellikle IP'lerinizin tespit edilemeyeceği."

http://www.radikal.com.tr/politika/c...erbest-1138391

Önerilen Siteler