Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-06-2013, 20:48
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Camide içki içildi' iddiasına cevap verdi

Camide içki içildi' iddiasına cevap verdi

DHA
21 Haziran 2013

'Camide içki içildiği' iddiasına dayanak olarak gösterilen fotoğraftaki Emre Öztürk, "Elimde kola vardı ama insanlara sosyal medyada bira olarak yansıtılmış. Ailemdem, işyerimden, çevremdeki herkesten Çok büyük tepkiler almaya başladım "dedi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 2 Haziran gecesi Dolmabahçe civarındaki polisin müdahalesiyle çok sayıda kişi Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii'ne sığınmıştı. Ancak ertesi gün sosyal medyada ve bazı gazeteler ile internet sitelerinde ‘Sığındıkları camide içki içtiler' şeklinde haberler yayımlanmaya başladı.
DOLMABAHÇE'DEKİ O GECEYİ DHA'YA ANLATTI
Bu iddiaya dayanak olarak camide bulunan ve fotoğraflanan Emre Öztürk'ün yer aldığı fotoğraf karesi gösteriliyordu. Fotoğrafta Öztürk'ün elinde tuttuğu kutu içecek yuvarlak içine alınmıştı. Bu fotoğraf bazı gazetelerde ve birçok internet sitesinde yayımlandı. Sosyal medyada da kısa sürede yayıldı. Bu iddialar üzerine Doğan Haber Ajansına konuşan Öztürk, elindekinin kola olduğunu belirterek şunları söyledi:
"O gece isitiklal caddesindeydik. Dolmabahçe tarafında bir kargaşa olduğu haberi geldi.O arbede birinin doktor istemesiyle başladı.Bizde aşağıya indiğimizde arbedenin içinde kaldık.Yoğun şekilde gaz atılmaya başlandı.Mecbur caminin içine girmek zorunda kaldık.Caminin içine girdiğimiz anda herkes biribirlerine müdahalede bulunuyor.İnsanların camiye yaralılar taşıdığını fark ettik.İnsanlar bağırıyor ihtiyacı olanlar camiye girsinler diye.Caminin içinde bir kiler oluşturmuş insanlar.Sokaktan,marketten,bakkaldan ellerine geçenlerden oraya bir kiler oluşturmuşlar.Orada yiyecek,içecek,sigara bile vardı ihtiyacı olanlar oradan alsınlar diye.Biz orada arkadaşlarımızla haberleşirken caminin içinde gelin buraya birbirimizi kaybetmeyelim diye haberleşirken fotoğrafımız çekilmiş.Ben kendimden eminim elimdekinin kola olduğunu biliyorum.O esnada birinin rafa bıraktığını gördüm ve raftan aldığımı biliyorum.O an yanıyorum,ağlıyorum cayır cayır gözlerimiz yanıyor.Gözüme tutuyorum kolayı..O esnada resim çekilmiş"
HERKESTEN ÇOK TEPKİ ALDIM
Ertesi sabah uyandığımda nişanlımdan bu nedir neyin nesidir diye tepkisini aldım.Fotoğrafta elimde kola vardı ama insanlara sosyal medyada bira olarak yansıtılmış.Çok büyük tepkiler almaya başladım.Aradan yaklaşık 20 gün gibi bir süre geçti ve tepkiler daha çok artmaya başladı.Sokakta insanlar bile taşlayabilrler yani,öyel kötü bir durum içine girmeye başladım.İşyerimde tepkiler almaya başladım.Ailemden tepkliler geldi. Bu fotoğraftan sonra babam beni evlatlıktan reddedeceğini söylüyor.Çevemden çok büyük tepkiler aldım.Hatta bu yüzden kavga bile ettim. . Mahalledekiler kız kardeşimin yolunu kesip ‘Ağabeyin camide içki içmiş' diyerek baskıda bulunuyorlar.Dükkana gidemiyorum,bayan kuaförüyüm işimi yapamıyorum.Çevremdeki insanlar neden elinde bira ile camiye giriyorsun diye tepki gösterdi.İnsanlara gereksiz açıklamalar yapmak zorunda kalıyosun.Orayı bilen insanlara bu açıklamayı yapmazsın orayı biliyorlardır nasıl bir ambiyans olduğu bilir.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM
Gündelik hayatımda herşey sıradışı olmaya başladı.İnsanlardan,işyerinden aldığım tepkiler,ailemin almış olduğu tepkiler.İnsanlar aileme değişik baskılar yapmaya başladılar. İşte Emre ne yapıyor, ne işi var gibisinden sürekli tepkiler verdiler.Dün savcılığa suç duyurusunda bulundum"

Emre Öztürk'ün elindeki kutunun bira olduğu iddia edilmişti
Tamamı için
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23559304.asp
Alt 21-06-2013, 20:55
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Bu da patladi demek ki!.. Yalan yalan nereye kadar.

Cami imami adam gibi adammis, demek bu yuzden gozden kaybettiler, goreve gitti hikayesiyle.
Alt 21-06-2013, 21:42
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hadi diyelim elinde bira sisesi var! Eee.. nedir yani bu yaygara? keske olsaydi. Pardon yani kendi kitaplarinda "sarap"i vadediyorsa sasilacak ne var bunda? hergün sabahtan aksama kadar zukkum icerler, sonunda is camiiye gelince canavar kesilirler! bildikleri tek sey camii camii.... dünyanin hic bir ülkesinde türkiyede oldugu kadar camii yoktur! bir de neymis efendim 100-200 metre yakinin da alköllü ickilerin satilmasi da yasklaniyor, her adim basi etraf cevre camiilerden gecilmiyor! ve yasam alanini daraltarak insanin hayat tarzini kisitlayarak insanlara baski yapilarak toplum disi gösterilmeye ve ötekilestirilmeye calisiliyor!... Biraksinlar bari insanlara su günlerde gercekten bir faydasi olsun, en azindan yaralarin sarilmasina yarasin...

Simdi bu saygisizlik olarak algilanmasin, ancak;

Camiiler her gün zangir zangir bazi kesimlere istemedigimiz halde günde bes kez konser dinlettiriyorlarsa bu saygisizlik olmuyorda? biri elinde bira sisesi ile camiiye girmis simdi saygisizlik mi oluyor? yani... adamin cebinden vergi ile parasi calinarak saygisizlik olmuyor da camiiye icki sisesi ile girilince mi saygisizlik oluyor! tarikatlarin cemaatlarin ne idügü belli olmayan kesimlerin cirit attigi bir mekan olmus ve hergün insanliga aykiri vaazlarin yapildigi yer saygisizlik olmuyor da? elinde icki sisesi ile girilince mi saygisizlik oluyor!... Ayrica bu vatandasin elinde cola kutusu oldugu halde, olmadik hakaret ve baskiya maruz kalmasi saygiszlik olmuyor da? pekii bunun adina ne demeliyiz?... Artik herkesin elinde icecek olan cola kutusunu alkol diye görebiliyorlarsa, ne denilir bunlara bilemeyecegim ama, iman beyinlerini nasil köreltmisse gözleri de artik bir ise yaramaz olmus!....

İnsanlık onuru her şeyden üstündür

Konu Natürelist tarafından (21-06-2013 Saat 21:52 ) değiştirilmiştir.
Alt 22-06-2013, 01:58
Nevandaar Nevandaar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Fotoğrafta, elindeki metal kutunun bira olmayıp 330 mll'lik meşrubat kutusu açıkça ortada. Kişinin kendi açıklamaları da var. Hepsinin dışında video görüntüleri var, cami imamının açıklaması var ama yine de adamı alkol içmekle suçluyorlar ve yalancı diyorlar, kaç paraya satın aldılar seni diyorlar.
Ben bu arkadaşın yerinde olsaydım eğer, yüksek tazminat ve iade-i itibar talebinde bulunulan bir dava açardım, muhafazakar medyadan iftirayı atmış tüm akp'lilere kadar.
Bugün bu insan hiç sebepsiz yere öldürülebilir bile hiç tanımadığı bir insan tarafından sırf hakkında yapılan kara propaganda yüzünden.
Alt 22-06-2013, 05:19
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Nevandaar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Fotoğrafta, elindeki metal kutunun bira olmayıp 330 mll'lik meşrubat kutusu açıkça ortada. Kişinin kendi açıklamaları da var. Hepsinin dışında video görüntüleri var, cami imamının açıklaması var ama yine de adamı alkol içmekle suçluyorlar ve yalancı diyorlar, kaç paraya satın aldılar seni diyorlar.
Ben bu arkadaşın yerinde olsaydım eğer, yüksek tazminat ve iade-i itibar talebinde bulunulan bir dava açardım, muhafazakar medyadan iftirayı atmış tüm akp'lilere kadar.
Bugün bu insan hiç sebepsiz yere öldürülebilir bile hiç tanımadığı bir insan tarafından sırf hakkında yapılan kara propaganda yüzünden.
Haklisiniz sayin Nevandaar, ben olsam direkt bizzat basbakandan tazminat davasi acardim, ve sonuca ulasmasi icin de AIHM sine kadar tasirdim, o zaman afederseniz essek gibi ödemeye de mecbur olurdu, cünkü türkiye gibi bir ülkede ortacaga ayarlanmis bir sürü örümcek kafalilar var! ve dini ugruna gözlerini kirpmadan her an canavarlasip, insan canini yakmasini göze alarak bu cinsten bircok potansiyel koyun var!...

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 22-06-2013, 14:36
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Her seferinde ISRARLA aynı şeyi söylüyorum...Başbakan da dahil Anayasanın 24.maddesini AÇIKÇA çiğniyorlar, yani anayasa suçu işleniyor...Buna göre mitinglerinde DİNİ temalarla ayrımcılık yapmak ve bundan çıkar sağlamak anayasa suçudur...!

Burada da yaptıkları KARA PROPAGANDA yine bu suçu işlemektir...! Kişi elinde bira kutusu olsa dahi bunu " camilerde içki içiyorlar " şeklinde yansıtıp, yalanı geçtim SİYASİ ÇIKAR SAĞLAMA amacıyla yapılan bir karalama olduğundan hem kışkırtıcı, hem toplumu bölücü, hem de anayasa suçu işlemeye devam etmektir...!

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 23-06-2013, 08:13
hknskr hknskr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Universite'de cami+klise+sinagog = kultur merkezi

Okudugum universitede her dinin kendi ibadetini yapabilmesi icin "Multi Faith Centre" denen bir kultur merkezi var.

Cuma Muslumanlar,
Cumartesi Yahudiler,
Pazar Hristiyanlar kullaniyorlar.

Bir gun namaz, bir gun sarap ekmek icin kullaniliyor. Ayrica yahudi ibadetlerinde de alkol var diye biliyorum.

Simdi namaz kilinmayan bir ibadethaneye icki ile girmek bu kadar abartilacak birsey olmamali. Cami degil kutsal olan namazdir benim bildigim. Namazin sartida etrafin temiz olmasi.

Dini kullanmak icin her turlu numarayi kullaniyorlar.
Alt 26-06-2013, 22:56
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

O müezzin yine yalanladı!

''Camide içki içtiler'' iddiasını bir kez daha yalanladı: "Din adamıyım yalan söyleyemem."

Caner Taşpınar / Yurt Gazetesi - Gezi Parkı direnişlerinin sığındığı Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi Mezzini, TEM polislerine 6 saat ifade verdi. Başbakan'ın ''camide içki içtiler'' iddiasını bir kez daha yalanladı.

'YARALILAR TEDAVİ EDİLDİ'

''Ben din adamıyım yalan söyleyemem...'' Bu sözler Gezi Parkı direnişleri sırasında yaralananlara kapılarını açan Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi Müezzini Fuat Yıldırım'a ait. Yıldırım, Berat Kandili'nin olduğu gün Terörle Mücadele Şubesi'ne ifade verdi.

'CAMİDE İÇKİ GÖRMEDİM'

Başbakan Erdoğan'ın "Camide içki içtiler, ayakkabılarıyla girdiler" iddialarını bir kez daha yalanlayan Yıldırım şöyle konuştu: "Camide içki içen görmedim. Orada sadece yaralılara ilk yardım uygulandı. Belki içen olmuştur onu da bilemem. Ben sadece cami dışında camın önünde bira şişesine benzer bir şişe gördüm. Ama içeride görmedim."

http://www.gercekgundem.com/?p=552989

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 27-06-2013, 00:36
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Yöneticisi de olduğum forumdaki mesajımı buraya da aynen aktarıyorum...Çünkü söyleyecek başka bir şey yok, var da yok...!
Merhaba,

Yawww Hocam, senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu! Ne yani şimdi KOSKOCA Başbakan YALAN MI SÖYLÜYOR?

Sağlıcakla kalınız
Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke
Alt 27-06-2013, 01:16
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Müezzin kardeşimizi, baskılar karşısında onurunu, şerefini, haysiyetini koruyup yalan ve iftira yolunu seçmeyi reddettiği için saygıyla selamlıyorum.

İktidardan nemalanmak için dili pelteye dönmüş aç köpekler nerede, 6 saat polis sorgusunda doğrudan dönmeyen Fuat Yıldırım arkadaş nerede.

İbretse al sana ibret vesikası.
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler