Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-06-2013, 16:12
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Protesto Amaçlı Soyunmak

Herkese selam dostlar. Öncelikle şunu belirteyim bu başlığı açarken protesto amacıyla soyunmaya olumlu ya da olumsuz bakıyor değilim aslında kafamda bazı sorular var ona cevap arıyorum. Bedeninin normalde toplum içindeyken kapalı olan kısımlarını olağanüstü bir durum olunca toplum içindeyken açmak protesto amacıyla bunu yapmak ne gibi bir yarar sağlar? Bazı göstericiler neden böyle yapar? Bu durum herhangi bir şey için direnen insan(lar)a fayda sağlar mı? "Ben bunu yaparım çünkü... Ben bunu yapmam çünkü..." diyen var mı? Sizin görüşlerinizi bir dinleyeyim. Farklı bakış açılarını dinlemek her zaman için iyidir.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 23-06-2013, 16:20
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İnsanlar açısından olağanüstü bir durum yaratıp ilgi çekersin ve anlatmak istediklerini o esnada aktarırsın.

Bu tür eylemlerin yarar/zarar hesabının yapılabileceğini zannetmemekle birlikte faydalı olabileceğini düşünmüyorum. Hele ki karşınızda yaptığınızı algılayabilecek, insani tepkiler verecek muhattaplarınız yoksa yaptığınız eylem biçimi en fazla kendinizi imha etmenize yarar.

Ancak dediğim çok fazla belirsizlik içeren olayların/durumların sonuçta ne getireceği belli değildir. Zira toplumlar da çok değişkenli fizik problemleri gibidir ve birçok belirsizlik olaya etki eder.

Konu murted tarafından (23-06-2013 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: Düzeltme...
Alt 23-06-2013, 16:57
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Yücemanitu hosgeldiniz
Otoriter toplumlarda, bu yöntem iktidarin egemen düzenine karsi hassas olan toplumlarda merkezi yönüne bir eylemdir. Otoriter kural her zaman hem de ataerkil egemenlik oldugu icin, ayni zamanda radikal kadin ilkesi ile meydan okunulmasindan büyük rahatsizlik duyar... Dolayisiyla ben su günlerde bunun soyunmakla protesto yapmak isyenlere olumlu bakiyorum...

Bakin bu da bir kac gün önce Obamaya karsi yapilmis Berlin de bir eylem:

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 23-06-2013, 17:04
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Çıplaklığın kendisi mi kötü, yoksa çıplaklığı salt cinselliğe indirgeyip bunu ayıplayanlar mı kötü?

Alt 23-06-2013, 17:09
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ALKA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çıplaklığın kendisi mi kötü, yoksa çıplaklığı salt cinselliğe indirgeyip bunu ayıplayanlar mı kötü?
Çıplaklığın kötü olduğunu iddia etmiyorum. Hiçbir şeyi de cinselliğe indirgemiş değilim. Sadece değişik görüşleri duymak istedim mesajımı tekrar gözden geçirirseniz ne dediğim daha iyi anlaşılır.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 23-06-2013, 18:02
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çıplaklığın kötü olduğunu iddia etmiyorum. Hiçbir şeyi de cinselliğe indirgemiş değilim. Sadece değişik görüşleri duymak istedim mesajımı tekrar gözden geçirirseniz ne dediğim daha iyi anlaşılır.
Soruyu düşündürmek için ortaya atmıştım. Yani doğrudan seninle ilgili bir şey değildi sevgili yücemanitu.

Demek istediğim, çıplaklığa olan algılama şekli tamamen kültürel alt yapıya bağlı. Bilindiği gibi doğada yaşayan yerli kabilelerde kadının ve de erkeğin çıplaklığı doğal olup günlük yaşamın bir öğesidir. Bu bizde ve Batı Kültüründe pek öyle değil tabi, çıplaklık tamamen ahlaki bir değerlendirmeye sahip. Ne bizde ne de Batılı kültürlerde üstü tamamen açık bir kadın sokaklarda elini kolunu sallayarak dolaşamaz mesela, oysa doğal toplumlarda bu, günlük yaşamın bir parçası. Yine bizde ve Batıda ahlak kavramının tanımı kadın üzerinden yapılıyor. Benim ve bir çok kişinin tepkisi de zaten daha çok kadın vücudunun erkek bakış açısıyla teşhir edilmesi olayı. Sorun kadınlarda değil erkeklerde. Kapitalizmin kadın bedenini nasıl kullandığını hepimiz zaten biliyoruz ve burada ayrıntıya girmesek de olur. Sadece çıplaklığı değil aynı zamanda kadının davranış şeklini de toplumların kuralları belirliyor. Çıplak protesto yapan kadın ahlaksızdır diye damgalıyor. Femen üyelerinin ve Taksim'deki bu protestocu kadının soyunarak eylem yapma tercihlerinin nedeni de bu. Bunu GLBT bireylerde de görmek mümkün. Avrupa genelinde yapılan bir çok onur günleri ve haftalarında gösterilerde özellikle çıplaklık ve cinsellik vurgulanır. Bu da nedensiz değildir. Bir normalleştirme sürecinin ifade ediliş şeklidir. Bakın iki eşcinselin öpüşmesi normaldir ve gayet doğaldır demek ister gibi..
Alt 23-06-2013, 20:45
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese selam dostlar. Öncelikle şunu belirteyim bu başlığı açarken protesto amacıyla soyunmaya olumlu ya da olumsuz bakıyor değilim aslında kafamda bazı sorular var ona cevap arıyorum. Bedeninin normalde toplum içindeyken kapalı olan kısımlarını olağanüstü bir durum olunca toplum içindeyken açmak protesto amacıyla bunu yapmak ne gibi bir yarar sağlar? Bazı göstericiler neden böyle yapar? Bu durum herhangi bir şey için direnen insan(lar)a fayda sağlar mı? "Ben bunu yaparım çünkü... Ben bunu yapmam çünkü..." diyen var mı? Sizin görüşlerinizi bir dinleyeyim. Farklı bakış açılarını dinlemek her zaman için iyidir.
Merhaba yucemanitu;

Soyle sorayim sana;

Bedenin normalde toplum icinde surekli ciplakken, olaganustu bir durumda yine toplum icinde giyinmis olmak ve demec veriyor olmak ne gibi bir etki uyandirir insanlarda?
Alt 23-06-2013, 22:44
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eylemin etkinliği eylemin gerçekleştirildiği topluma göre değişecektir. İnsan bedenini "tabu" olarak gören bir toplum içinde yapacağınız çıplak bir eylem, dikkatleri olumlu ve olumsuz anlamda üzerinize çekecektir. Buna karşın insan bedeni ile ilgili meseleleri geride bırakmış toplumlarda ise eylemi çıplak olarak gerçekleştirmiş olursunuz. Bunun dışında fazla da bir anlam ifade etmeyecektir.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM
Alt 23-06-2013, 23:20
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir şair, ne kadar bedenini açarak öne çıkarsa,
Bir bilim adamı, ne kadar bedenini açarak öne çıkarsa, bu kadar mantıklıdır herhalde yucemanitu.

Protesto amaçlı bir kadının ki mesajında hiç kadın kelimesi geçmiyor, beynindeki şu düşünce önemli bence, bir ülke olsa ve hep kadınlar olsa bu ülkede, yine de böyle bir protesto gösterisi yaparlar mı? Hayır ise cevap, neden?

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.
Alt 23-06-2013, 23:43
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bikini ile protesto yapan bayanı ayakta alkışlamak istiyorum
Örümcek kafalıların zamanında genç bir sporcuyu bile otobüste dövdüler bu ülkede
http://www.posta.com.tr/turkiye/Habe...24&PageIndex=1
Bunlara inat,durmak yerine soyunmak lazım..Hem de öyle bikini filan değil..Anadan üryan
Bu soyunma işi şerefsizim önce benim aklıma gelmişti
Taksim meydanında çırılçıplak soyunmuş 1000 kişinin bu hükümete vereceği mesajı hiç bir şey veremez
Asıl mesajı,işte o görüntüyü gördükleri an alır bu örümcek kafalılar
Bekle beni İstanbul,soyunmaya geliyorum

Önerilen Siteler