Büyük en büyük islam *alimlerinden biri olan Erzurum'lu İbrahim Hakkı *(1703_1780)
efendinin bilimsel! tesbiti.
* * * * * Büyük alime göre fakirliğin sebebleri.
* * * * * Günah işlemek
* * * * * *Soyunup çıplak yatmak
* * * * * *Çıplak iken abdest bozmak(tuvalete gitmek)
* * * * * *Cenabet iken ağzını yıkamadan bir şeyler yemek
* * * * * *Soğan sarmısak kabuklarını yakmak
* * * * * *Geceleyin evi süpürmek
* * * * * *Eşik üzerinde oturmak
* * * * * *Helada abdest almak
* * * * * *Biti ateşe atmak
* * * * * *Kapısız evde yalnız yatmak
* * * * * *Sarığını oyururken sarmak
* * * * * *Dişi kırık tarakla taranmak
* * * * * *Gece kapların ağzını açık bırakmak
* * * * * *Bu büyük alim Hakkı amcam *bunları pek meşhur ve bilinen kitabı Marifet-name'de
* yazmış.
* * * * * *Böyle şeyleri yazan bir adama alim *denirmi? Peki alim demeyeceksek ne diyeceğiz.
* * * * * Hadi bu idrak fakirine alim diyelim, bunu alim yerine koyan *zeka fakirlerine ne diyeceğiz.
Özgür abi bu Büyük Zaatı Ekonomiden sorumlu devlet bakanı yapmak lazım.. Baksana yaw türkiye niye fakir hepsini birer birer yazmış .
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
400 Kitaptan faydalanmış ama nafile en önemli fakirlik sebeblerinden birisini atlamış, bende ekleyim.
Akşam tırnak kesmek
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
------- Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Aa bunlar daha neki bizde derlerdi çarşamba akşamı duş alma ,Şeyhin beduasını alma , Gece sakız çiğneme(bu ölülerin etini çiğneme olarak söylerlerdi.halada çiğnemiyorum * * )
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Geçen gün yapılan bir istatistiki sonuç aklıma geldi paylaşayım istedim.
Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre;
1. Dünya zenginliğinin (gelir) %90 nını; nüfusun %10 u alıyorken,
kalan %10 luk kısmı, nüfusun %90 ı paylaşmak zorunda kalmaktadır.
2. En zengin nüfus; *ABD ve Japonya'da bulunmaktadır.
3. Gelir dağılımı adaletsizliğinin en büyük nedeni; fakir ülkelerden değil, zengin sanayileşmiş toplumların gelir dağıtımı adaletsizliğinden kaynaklanmaktadır.
4. Zenginliğin dağılımındaki orantısızlığın büyüklüğü; kaynak tüketimi ve çevreye verilen zararda da aynı oranda mevcuttur.
Tabii ki benim verdiğim bilgiler makro düzey istatistiki, oranlar. Bunu kişisel ve nedenselliğe indirger isek.
2. Gerçek tüketim miktarımız ve gereksinmelerimiz haricinde, görsel işitsel medya ve popüler kültür dayatmaları ile tüketim bireyi haline gelmemiz,
3. Milli üretim ve tüketimi özendirmek yerine, İthalat ağırlıklı tüketim alışkanlıkları kazanmak,
(Yaşım henüz çok büyük olmamasına rağmen, ilk okuldayken YERLİ MALI HAFTASI kutlardık. Nerede o günler)
4. Konuların özünden uzaklaşıp yüzünden okuma hevesi başladığından beri...
Devam ederiz inşallah.
canlı biti yere atmak(allah korusun hayvan ya ayağını kırarsa) * * * *