Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-12-2006, 11:30
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart yalan hayatımızdaki tek gerçek.....

özür dilemek istemedigimiz için yalan söyleriz.
insanları mutlu etmek, zorlamak,kendimizi korumak, istedigimizi elde etmek, insanların bizden hoşlanmasını saglamak, mantıklı görünmek, haklı çıkmak, sorumluluktan kaçmak, güç kazanmak,başkalarının çıkarlarına destek vermek, zevahiri kurtarmak ve tabii ki memleketin yüksek menfaatleri....
demekki bundan sonra ''ban sna hiç yalan söylermiyim?'' *dediginde bilinki, söylemiştir bile. ama bu arada sizinde daha önce ona yalan söylemiş olmanız da ihtimal dahilinde....

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 17-12-2006, 11:34
Kıdemli Üye

Standart Re: yalan hayatımızdaki tek gerçek.....

gerçek artık kuşkuculara süt vermeyi kabul etmeyen bir inektir.bu yüzden onlarda boga sagmaya gittiler...

http//dolfen.blogcu.com/

Alt 17-12-2006, 11:35
mehmetk_kk mehmetk_kk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tam yk nın konusu iyi olmuş açılması...
Alt 17-12-2006, 11:39
Kıdemli Üye

yalanın babası şeytandır ama patetnt almayı unuttugu için bu buluşunu iş dünyasına kaptırmıştır.
sabıkalı yalanlar: BENİ ŞEYTAN DÜRTTÜ...

http//dolfen.blogcu.com/

Alt 17-12-2006, 14:57
burcu_islam burcu_islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

peki gercek nedir sizce ?
Alt 17-12-2006, 20:30
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nesnel olan herşey hem bu öznel bi konu değilki neden sizce diye sordun anlamadım

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 18-12-2006, 14:17
Üye

yani hayatınızda gercek olanı tanımlamanızı istiyorum.gercek dediginiz bir nesnel gosterin.en basıt cevabı madde diye bilirsiniz.peki maddeyi nasıl gercek olarak nitelendire biliyorsunuz.yani soyle ki; gozle gorulen yada hissedilen butun olaylar yada beyin kapasitesinin algıladıgı tum izlenimler gercektir degil mi? bunda hem fikiriz.onun dısındakıler gercek olmayıp soyuttur.

ornegın.100 yıl once kameralı telefon yoktu.o zaman ki insanlar ıcın gercek degildi.soyuttu sadece.100 yıl once bu gunu goremeyen bir insan ıcın her sey gecmistir.o gercek olan kameralı telefonu goremedı degıl mi?

yani soyle acıklık getirmek istiyorum.bızım gorduklerımız gercek ama 20 yıl sonra hayal edemeyecegımız yada 100 yıl sonra hayal edemeyecegımız bir seyın cıkması muhtemel olup.bizim algılama kapasıtemızın dısında oldugu icin.gercek dısı oluyor.yani inanmıyoruz.

oyle ki gercekten; 100 yıl once birine sorsaydınız.kameralı tel varmıs desen.adam sana kufreder.hadi lan eylencek baska bir sey yok mu der.demez mi tabi ki der.

ben de diyorum ki.ornegın denız tabanında oyle bir fay var ki.20 sıddetinde deprem olacak.hemde 100 yıl sonra.yada soyle diyeyim.100 yıl sonra Turkiye diye bir sey kalmayacak yada amerika.

bu soyledıklerımın hepsı sımdıkıne gore yalan yanı gercek dısı meselelerdir.ama olmayacagı manasına gelmez.olamaz mı yani.su an yalan olan gercek olamaz mı? ola bilir tabi ki.bunu oturup gormek lazım.
su an dogru demek tabiki abes bir sey.zaman herseyi gosterecektir bize.

sonuc olarak sunu demek istiyorum.eger ölüm gercekse.ve mutlaka olacak bir seyse.ölümden sonra ne olacağını kim nerden bile bilir? acaba sorusu burda aklınıza mutlaka gelir.
bu ataist olsun inanan olsun mutlaka aklınıza gelir.

iste benim inancım bunu gosteriyor.ve tek gercek ölümdür? gerisi hayatın zaman izlenimidir.(bu sozumu unutmayın)
Alt 18-12-2006, 14:27
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yani soyle ki; gozle gorulen yada hissedilen butun olaylar yada beyin kapasitesinin algıladıgı tum izlenimler gercektir degil mi?
Bilimsel olarak gözle görülen vs. şeylerin çoğu gerçek değildir.. Bilimin en son güvendiği şey göz vs. dir.

En basit ve kaba tabirle, gerçek, ölçülebilir olandır..

Türkçem pek iyi değildir. Ama ingilizce gerçek bir sürü kelime ile ifade edilir, fakat aslen hepsi eş anlamlı değildir. Reality, reel, truth, real, true vs. vs. Ama genede, bu kıt türkçem bile, sizin doğru ile gerçeği karıştırdığınızı gösteriyor..

Tek gerçek ölüm değildir. Ölümde -bilindiği kadarıyla- bir gerçektir. Ama doğumda bir gerçektir. Hava ve suda..

Felsefenin karanlık dehlizlerinden bilimin aydınlık gökyüzüne çıkmayı deneyin. O zaman öğrenirsiniz neymiş..
Alt 18-12-2006, 14:33
Üye

tamam bana gore gerceklik payı yuzde yuz olan ölümdür.bu benim gorusum tabi.saygı duyulması gerekiyor.senınde dedigin gibi hava ve suda gercektir.ama havayı goremiyoruz.yuzde yuz gercek denile bilir tabı ki.cunku var sonucta.bilimin soyut olarak gercek dedigi seylerde vardır.ama ispatlanamadıktan sonra.gercekligi kalmaz.yani her seyin bir zaman izlenimi var.yani herkes sonucta bir seyleri zamanla gorecektir.bugun yalan dedıgı seye yarın gercekmıs diye bilir.

sanırım daha iyi anladınız.
Alt 18-12-2006, 14:40
Üye Değil

" tamam bana gore gerceklik payı yuzde yuz olan ölümdür.bu benim gorusum tabi.saygı duyulması gerekiyor."

Görüşünüze değil, görüşünüzü dile getirme hakkınıza saygı duyulabilir. Yoksa savunduğunuz görüşü kabul etmeden insanların ona saygı duyması çelişkili.

Önerilen Siteler