SpaceX'in kurucusu, Tesla Motors ve PayPal'in kurucu ortaklarından olan Elon Musk, upuzun bir tüpün içinde, yastık işlevi görecek hava tabakası üzerinde, çok büyük hızla ilerleyecek kapsüllerle ulaşımı düşlüyor.
Elon Musk bu sistemin; Los Angeles ve San Francisco arasında halen geliştirilmekte olan hızlı tren projesinden daha hızlı, daha güvenli, daha ucuz ve daha başarılı olacağını savundu.
Sistem, büyük şehirler arasındaki kara yolculuğunu havasız tüpler içindeki insan taşıyan kapsüllerle ses hızına yakın bir süratle gerçekleştirmeyi hedefliyor.
İlerlemek için fırlatma mekanizması ve güçlü bir itiş gücü gerekiyor. Ray sistemlerine ihtiyaç duymuyor, tüm hava koşullarına karşı korunmaya sahip.
Tüm gücünü güneş panellerinden alıyor ve bir kısmını depolayabiliyor. Kapsül, kendi oluşturduğu havadan yastık içinde bir hava hokeyi masasındaymış gibi tüple temas olmadan yolculuk edebiliyor.
Yolcuların 1200 km/s hızla seyahat etmelerinin amaçlandığı proje, güneş enerjisi, vakum sistemi ve sürtünmenin en aza indirildiği özel şartlar altında hayata geçecek.
Vallahi ne diyelim? Gavur icadı bu, beni biraz bozar
Bir anda Titanik geldi aklıma, onun için de demişlerdi ya: "Allah bile batıramaz bu gemiyi" diye, sonuç malum...
Yeni çıkan her şeye test için biraz zaman tanımak lazım kanımca. Mesela Windows Vista. Büyük promosyonlarla, vaatlerle çıktı - sonuç hüsran. Kaç kişi var şimdi Vista kullanan? Bir nevi Bill Gates'in gönüllü kobaylığını niye yapayım ki ben, hala mis gibi kullandığım XP varken?
Bunun gibi, elbette bir gelişmedir, yeniliktir; ancak benim kullanabilmem için böyle bir ulaşım aracını, oldukça bir eskimesi lazımdır benim gözümde.
Zeitgeist belgeselinde görmüştüm, gerçekten manyetik alan üzerinde ve havasız bir ortamda sürtünme olmadan çok az enerjiyle, çok yüksek hızlarda ulaşım sağlanabilir
Rusların Beriev Be-200 (Гидросамолет Бе-200) adlı, karadan denize, denizden karaya taksi yapabilen ve her deniz kıyısına inebilen ve tekrar denizden kalkış yapabilen amfibi kargo uçakları sivil yolcu taşımacılığında yararlı olabilir. Rusya, Rostov Taganrog'daki Beriyev uçak abrikasında ürettiği ilk Beriev Be-200 ile Azak denizinde gösteri uçuşu yaptı.
islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Acayip bir şeymiş bu Rus uçağı, kanat, gövde, teker tasarımları da ayrı bir orijinalmiş.
Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.