Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-12-2006, 22:33
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart en büyük ego MUHAMMED

"Gözünüzü açin! Ben Allah'in sevgilisiyim... Allah nezdinde gelmis ve gelecek bütün insanlarin en sereflisi, en yücesi benim..."

(Muhammed)

"Süphe yok ki Allah ve melekleri, salevet getirir(ler) Peygamber (Muhammed)'e; ey inananlar siz de ona salevet getirin; tam teslim olarak da selâm verin"

(K. 33 Ahzâb Sûresi, Âyet 56)

Muhammed konuşmalarında"Gözünüzü açin! Ben bütün insanlarin en yücesi'yim, en sereflisiyim (...) Mahser halkinin efendisiyim" , ya da "Ben Adem ogullarinin seyyidiyim..." diyerek, ve "ahlâk cömertligini" ve insanlik faziletini" tamamlamak üzere gönderildigini söyliyerek övünür. Övünürken de "böbürlenmedigini" ekler!

Kendisine dua edilemsini emir vererek sağlayan ve kendisini övülmesi için ayetler yazan biridir kendileri

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 20-12-2006, 23:05
mehmetk_kk mehmetk_kk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: en büyük ego MUHAMMED

selamlar
bu dediğin hadis sanırım, nerde geçiyor?kaynak,delil ?yoksa bende birşeyler yazayım altına commadente yazim olsun bitsin.
Alt 20-12-2006, 23:06
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Sevgili commandante
Bu konuyu ben üstün şahsiyet muhammet topiğinde bilimsel verilerle işlemiştim ama birtek mantıklı savunma gelmedi inanan kardeşlerden.

"Gözünüzü açin! Ben Allah'in sevgilisiyim... Allah nezdinde gelmis ve gelecek bütün insanlarin en sereflisi, en yücesi benim..."

(Muhammed)

İşte bu söz narsist kişilik bozukluğunun belgesidir

https://www.psikonet.com/konu.asp?kid=118

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 21-12-2006, 10:53
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder

_kk

sen bütün bunların geçtiği hadisleri duymadın mı

Kendisini Tanri'nin yarattigi ilk "nûr" olarak tanitirken yaptigi sey, Incil'de Isa için söylenenleri tekrarlamaktan ibâretti. Zirâ Incil'in Yuhanna kitabinda Isa'nin söyle konustugu yazili? "Bana her iman eden karanlikta kalmasin diye, ben dünyaya nûr olarak geldim" (Incil/Yuhanna, Bap 12: 46

Bu hadîs için Ibn Kutayba'nin Ta'vil muhtalif al-hadîs adli yapitina bakiniz

"Ben Adem ogullarinin seyyidiyim, ama ögünmüyorum..." derken yaptigi buydu2.

Ya da:"Gözünüzü açin! Ben Allah'in sevgilisiyim... ... Allah nezdinde, gelmis ve gelecek bütün insanlarin en sereflisi, en yücesi benim..."

diyerek övünürken, ve sözlerinin hemen arkasindan övünmedigini anlatmak için:

"... (ama) Ben, bununla da böbürlenmem" derken yaptigi da buydu. Yine bunun gibi:

"Ben, Kiyâmet gününde, Adem'den bana kadar gelmis bütün Peygamberlerin altinda toplanacaklari Hamd Sancagi (Livâu'l-Hamd)in sahibiyim...", ya da:

"Cennet'in kapisini ilk açacak olan benim...", ya da:

"Açilan cennet kapisindan, yanimda müminlerin fakirleri oldugu halde, ilk girecek olan da benim...",

4 Ibn Sa'd'in Tabakat (Cilt I, sh. 102)'indan alinti için Bkz. Öztürk, age (sh. 122-3)

5 Buharî'nin rivâyeti olan bu hadîs için bkz. Turan Dursun, Kutsal Kitaplarin Kaynaklari, (Kaynak yayinlari, Istanbul 1995, Cilt II, sh. 44)

6 "Ben insan karakterinin asîl yönlerini tamamlamak için gönderildim" ( Bkz. Ibn Hanbal, Musnad, II, 38 , Kahire 1885

7 Imâm gazalî, Ihyâu.... (Cilt II, sh. 899).

8 Bkz. Muhyiddin-i Arabî, Fusûs ül-Hikem, (Istanbul Kitab Evi, Istanbul 1981. 5.ci baski, sh. 226)

9 Imâm Gazalî, age [1975] (Cilt II, sh. 879

10 Imam gazalî, age (Cilt II, sh. 899)

11 Taberânî'nin bu rivâyeti için bkz. Gazalî, age (1975), (Cilt IV, sh. 839)

12 ibid.

13 Semüre Ibn-i Cündeb'in rivâyeti olan bu hadîs için bkz. Sahih-i... (Cilt IV, sh. 595 ve d. Hadîs no. 681)

şeklinde kaynaklara bak bulursun arkadaşım ve www.ilhanarsel.org adresinde daha geniş bulabilirsin

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 22-06-2013, 00:03
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Allah'ın sevgilisi mevzusu ilginç
Ben Allah'ın bir Tanrıça olduğunu düşünüyorum ve bu sevgili mevzusu beni tasdikliyor..Gerçi bu söylem hakkında zayıf bir hadis var deniyor ama genel anlamda müslümanların Muhammed'e karşı aldıkları tavırın bir nedeni olmalı..Durduk yere bir elçi için müslümanların ''Allah'ın sevgilisi'' veya ''kainatın efendisi'' diyerek,''kutlu doğum'' gibi ritüeller yapmaları olanaksız..Mutlaka geçmişte sağlam rivayetlere dayanarak,birileri Muhammed'in Allah'ın sevgilisi(habibullah)olduğunu söylemişlerdir..
Alt 03-05-2016, 00:07
Tumagü İskicap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tumagü İskicap Tumagü İskicap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Muhammed kainatın efendisi demek, Muhammed evrenin sahibi demektir.

Türkçe evren : Arapça kainat, Farsça cihan demektir.
Türkçe sahip-iye: Arapça rab, Farsça efendi demektir.

kainat ve efendi sözcüklerinin birini arapça birini farsça yapmadan, her ikisini tek dil içerisinde kavramladığımızda asıl anlama erişiriz.

Muhammed kainatın efendisi;

Arapça Muhammed kainatın rabbi.
Farsça Muhammed cihanın efendisi.
Türkçe Muhammed evrenin iyesi-sahibi.
Alt 26-05-2016, 10:43
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah'ın bir Tanrıça olduğunu düşünüyorum ve bu sevgili mevzusu beni tasdikliyor. Durduk yere bir elçi için ''Allah'ın sevgilisi'' veya ''kainatın efendisi'' diyerek,''kutlu doğum'' gibi ritüeller yapmaları olanaksız, geçmişte sağlam rivayetlere dayanarak, Muhammed'in Allah'ın sevgilisi (habibullah) olduğunu söylemişlerdir.
Bildiğim kadarıyla muhammed'in habibullah sıfatıyla allahın sevgilisi olması, ibarahim'in halilullah sıfatıyla allahın dostu olmasına bir rekabet vasıtasıyla kök saldı ve öylece yerleşti ümmete. Her nasılsa tüm müminler sevdiler bu sıfatı. Muhammedün zevcetün allah diyen bir insanın kafasını keserler müminler ama habibullah deyince mutlu oluyorlar. Nasıl allah muhammetin zevcesi olabilir? Dimi, her ikisi de erkek. Allat adının sonundaki te sesinin kapalı te (ة) harfi, Allah'ın son harfindeki yuvarlak te (ه)'nin evrimsel öncülüdür olasılıkla çünkü yuvarlak te (ه) durak esnasında cezimli he olarak okunur.
Yani allat'ın kapalı te (ة) harfi, duraklı okunduğunda allah'ın yuvarlak (ه) he'si oluverir.

Yuvarlak te (ه) harfli bir sözcük, okuma sırasında üzerinde durulurken örneğin üsveh (اسوه) okunuyor ama aynı sözcük, tümce içerisinde üzerinden geçilip gidilirken üsvetün (اسوة) okunuyor.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir

Önerilen Siteler