"Sonuç Muhammed gibi, Soro gibi ve tahminim diger inanan üyelerimiz gibi İNSAN olma vasfını her şeyden öne çıkaranların da tepkisine maruz kaldılar."
Dilaver.
Asıl önemlisi, tepkiden çok, burada fikirlerini ve düşüncelerini savunamama aczine düşmeyen bu arkadaşlarımıza hem engel oldular ama hemde onlarıda töhmet altında bıraktılar. Kısaca insanların kendilerini ifade edebilmelerinin önüne geçtiler, kişilerin kendilerini ifade edebilmelerinin tüm yollarını kapattılar.
Hep dedim, innaçlı inançsız ayırmadan söyledim, bir kez olsun ben fikrimi savunamadım, ifade edemedim şikayeti yoktur bu sitenin tarihinde. Ben geldimde beni konuşturmadılar demek art niyetten başka bir şey değildir.
Ayrıca insan her ortamda düşüncelerini hem aktarabilmeli ama hemde savunabilmelidir. Hoşumuza gitmeyen yerler olabilir, benimsemediğimiz şeylerde olabilir ancak bizim hoşumuza gitmemesi, bizim kendi düşüncemizi ifade etmemizin önüne geçiyor ise, bir yerleri suçlamaktan önce dönüp kendimize bakmamız gerekir, arkadaş, bana fikirlerimimi söyletmiyorlar yoksa zaten ben kendimi kendi önyargılarımla engellemişmiyim. Kendi düşüncenizin celladı olmuşsunuz, nasıl taraftarlığınızla, buundan öte yol yok, yol bitti, artık bayraklar, flamalar, sokak kemerleri ve cümbüş içinde kendi kabuğunuza çekilebilirsiniz.
İnfo seçimi Turan Dursun hakkında bilgi diyebilmek içindir. Şu internette ne kadar yer gezdiysem, onlarca kitabı olan Turan Dursun'a hakaretlerini sadece 3-5 paragrafı bulup eleştirdiğini sananlar yapmaktadır.
Eleştirinin arkasına sözde sığınarak ünlemli ve kimilerinin duygularını okşayan süslü kelimeleri seçmek ne olabilir.
Engizisyon'da Luther'e sorulan soru, bu 7 kitap sanamı aittir, Luther evet bana aittir dediğinde, engizisyonun cevabı o halde cezan ölüm cezasıdır, çünkü sen Kutsal Kitabı kötüledin.
Luther ise, nasıl kötüledim, ben yazdıklarımı kalemle yazdım, sizde cevabınızı kalemle verin dememişmiydi.
İnsanları soyup soğana çeviren, İncil'i sadece Latince yazan, diğer dillere bilinçli olarak çevirmeyen bezirganlar kilisesi, cennetten arsa, kafa parası, veba olmamak için günah çıkartma diye yoksul, perme perişan halkı kilise önünde diz çökerterek söğüşlerken, her şeyin Tanrı isteği olduğunu söylüyor, İncil'de böyle emrediliyor diyordu.
Luther İncili kendi diline toplumun konuştuğu dile çevirdiğinde artık işlenecek en büyük suçu işlemişti, sermayesi soygun ve para olan kilisenin gerçek yüzü ortaya çıkacaktı.
İşte işlediği suç budur. Luther Hristiyanlar için bir aydınlanmacı din adamıdır, Engizisyon O'nu gerçekleri haykırdığı için, krala çıplak dediği için ölümle cezalandırmış ancak dönemin toplumsal çalkantılarından hareketle bunu başaramamıştı.
Turan Dursun'da, Türkiye'nin aydınlanmasında canı pahasınada olsa gerçekleri feda etmemiştir. Engizisyon bu sefer resmi meşruluğuyla işlemesede, at, avrat, kol, bacak, dolar, mark engizisyonunca katledilmiştir. Güneş balçıkla sıvanamaz, Turan Dursun bunu biliyordu,
şimdi arlkasından balçığı alan güneşi örtmeye koşuyor.
Fikir yok, eleştiri yok, savunabilme yok, sadece ellerinde balçık var.
www.turandursun.info, isim doğru bir seçim değildir, kendinden verebilecek hiç bir şeyi olmayanın yaklaşımıdır. Daha şimdiden balçığını almış güneşe koşuyor, bu özel bir eleştiridir, ama
yinede hayırlı olsun, güneş balçığıda kurutuyorsa, gocunacak değiliz.