Bilirsiniz,
Obama ABD Başkanı olmadan önce birçok Hollywood filminde, özellikle son zamanlarda, ABD Başkanı olarak zenci biri oynatılıyordu. Bu durumun
Obama'nın Başkanlığa gelişiyle ilgili olup olamadığını çözemedim.
Neyse, benim
Obama ile alakam Eski Mısır'dan dolayıdır. Bu nedenle onun hakkında zamanında araştırma yapmıştım.
Araştırmalarıma göre,
Obama rahat bir ortamda büyümüş olabilir ama ailevi durumu şimdi burada anlatamayacağım kadar rahatsız verecek boyuttadır. Ama
Obama bu zor şartlardan çıkmasını bildi ve Harvard Hukuk bölümünü bitirdi.
Kendisi Kenyalı bir aileden gelir. Fakat aşağıdaki kendi keşfime ulaştığımda benim bile ağzım açık kaldı:
Soldaki Eski Mısır, 4. Hanedanlık'ın 3. Kralı olan
Djedefde ve sağdaki
Obama'dır. Aralarındaki benzerlik,
Obama'nın atalarının Eski Mısır'dan geldiğini kanıtlar niteliktedir. Bu iki yüz arasındaki benzerlikler şaşırtıcı olmaktan da öte, insanı dehşete düşürüyor. Şu hatlara bir bakın, ne kadar benziyorlar birbirlerine, değil mi?
Eski Mısır tarihine göre,
Djedefre Büyük Piramiti yaptıran
Khufu'nun
Kawab'tan sonra gelen en büyük oğlu idi. Bu konuda National Geographic kanalında 2008'de oynatılan
"The Lost Pyramid" belgeseline göre (ki bu belgeseli bulursanız, bana da haber verin),
Khufu'nun ölümünden sonra doğan boşlukta
Kawab bir suikaste kurban gider ve yerine
Djedefre tahta geçer. Bu belgeselde
Djedefre'nin ağbisi
Kawab'ın ölümü üzerine gösterilen sahneler insanı kanını donduracak cinstendir.
Youtube'da bu belgesel var ama İspanyolca'dır. Merak edenler, bu söylediğim şeyleri oradan izleyebilirler.
Krallar Listeleri'nden
Djedefre 8 ya da 11 yıl tahtta kalır. Ondan sonra yerine
Khafre geçer. Bu da
Khufu kadar hüküm sürer ve Giza'daki ortadaki büyük piramiti yaptırır. Ancak Mısır'daki en büyük Firavun küçük piramiti yaptıran
Menkaure'dir. Bu kral,
Khafre'den sonra tahta geçen ve oğlu olan kişidir. O da
Khafre kadar hüküm sürer ve tüm Mısır'a namını salar. Öyle ki onun bir büstü 2004'te Luksor'da keşfedilir. Luksor nere, Giza nere?
Şimdi ben bu hikayeyi niçin anlattım? Şunun için, bir kimsenin geçmişini bilmeden onun hakkında yorum yapmanın doğru olmadığını hatırlatmak istedim sadece.