Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-08-2013, 23:56
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Kuraya gelmeyin. Çünkü TFF öyle istiyor!

F5 Haber tarafından HABER 7'ye dayandırdığı haber şöyle:

HABER7 - 29 Ağustos 2013 Perşembe, 22:41

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ikinci maçında Tromsö'yü ağırlayan Beşiktaş'a, UEFA'dan kötü haber geldi.

Yarın açıklanacak CAS kararından önce Beşiktaş Kulübü'ne faks gönderen UEFA, Siyah-beyazlıların Avrupa Ligi kura çekimine gelmemesini bildirdi.

Arkadaşlar, az önce Beşiktaş-Trömsö maçını seyrediyor ve maç bitimindeki yorumlara bakarken, maçla ilgili www.gazetekeyfi.com'dan yorumlara bakayım dedim ve bu haberle karşılaştım. Tabii ki bu haberden önce UEFA'nın Fenerbahçe hakkında 2 yıl men cezasına ait haberleri de gördüm.

Plati'nin UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl men cezası hakkındaki açıklamaları çok nettir. O, bütün suçu TFF'ye atıyor. Ben bu adamı 1978 Dünya Kupası maçlarında da izledim. Efsane golcü olarak vasıflandırılan bu adam golcü olarak değil tam bir fırsatçı olarak gözükür. Ama demek ki oradaki fırsatçılığını unutmamış ki, burada da devam ettirmeye çalışıyor. Bunu "Platini: Fenerbahçe yerine..." ve hemen sonra açıklanan "Platini ve Infantino'dan flaş açıklama: TFF..." haberinde görebilirsiniz.

Paolo Rossivari Fırsatçı Platini ilk haberde şu açıklamada bulunuyor:

"Bugün yapılacak ve F.Bahçe'nin yerine kimin Avrupa Ligine katılacağı konusunda da bilgi veren Platini: UEFA'nın acil durum komitesi toplanacak. Kimin gireceğine karar verecek. Bunun bir Türk takımı olacağını sanmıyorum. Fakat durum yine de net değil. TFF kendi kararını verdi, bizim TFF'ye dönüp bu kararlarınızı tekrar gözden geçirin dememiz uygun değil. Çünkü ben onların patronu değilim, gerçeği söylemek gerekirse 53 federasyon bizim gerçek patronumuzdur."
Nedir ulan bu Fransızlardan çektiğimiz; Büyük Piramit'te çalışırken Jean Pierre Houdin'den çektiğim yetmiyormuş gibi (spiral rampanın piramit köşelerinde hangi taşlara düştüğünü), bir de Platini çıktı. Bak ne güzel söylüyorsun; bu işin TFF'den kaynaklandığını ve asıl kararın onların verdiğini. O zaman bıraksana kararı o p.. TFF'ye. Bu çok mu zor? Bırak kararı TFF'ye, bu ş......lerin ne mal olduğu ortaya çıksın? Neden közdeki kestaneyi maşayla tutmak varken kendini ateşe atıyorsun?

Seni Napoleon Bonaparte'ye havale ediyorum. Çünkü seni ancak o anlar. Bu arada, Napoleon Bonaparte'ye sevgim ve saygımın sonsuz olduğunu bilmenizi isterim. Houdin'iyi de ona havale ettim. Çünkü o da işini yarım bırakmıştı.

Özetle, Platini'yi aslında çok severim ama bu gereksiz ve anlamsız son kararıyla beni de şaşırttı.

Şu gözlemimi vermeden mesajımı bitiremeyeceğim. Beşiktaşlı futbolcular ve yönetimi maç sonrası Galatasaray'ın elendiği takım Trömsö'yü elemenin verdiği hazla açıklamalar yapıyorlardı ama, spiker UEFA'nın "kuraya gelmeyin!" haberi verilmesine rağmen ısrarla bu durumu gözden kaçırdı ve hiç kimseye sormadı. Bliç'e bile!

Yazık yahu. Adamlar resmen komedisi dans üçlüsü gibi Beşiktaş ile oynuyor. Ama yağma yok: Bu saatten sonra cemaat destekli o TFF'nin yerinde durmaması gerekiyor. Aynı şekilde, ezeli rakibine çelme takmaya heveslenen Galatasaray ve kupa hasretiyle yanan Trabzonspor'un da.

Bu üçü defolup gitmeli!
Alt 30-08-2013, 00:06
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Bu UEFA'nin yaptiginin hic bir mantiksal aciklamasi yoktur.

Madem men karari aldin, o zaman dersin ki "CAS'ada bas vursaniz, basvurunuzun gecerliligi seneye baslar; dolayisi ile herhangibir kararin UEFA baslandiginda alinmamasi adina, karar gecerlidir.

Ya da madem, CAS'i bekliyorsun, o zaman dersin ki "CAS'in karari ne olursa olsun maclar basladigi icin kararlar onumuzdeki seneden itibaren gecerli olacaktir"

Peki sen ne yapiyorsun? CAS kararini beklemeden maclar basliyor ve takimlarin maclarini oynatiyorsun, sonra da men ediyorsun.

Bu her turlu mantik ile alay etmektir.

F.Bahce'nin yerine kaybeden baska bir sampiyonlar ligindeki takim kurayla belirlenip alinacakmis.

Besiktas icin de mi aynisini yapacaklar, ustelik tur atlanmis?

Bunca kisi-70 milyon- bu maca bosuna mi gitti? Onlarin masrafini kim karsilayacak?

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 30-08-2013, 00:21
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu UEFA'nin yaptiginin hic bir mantiksal aciklamasi yoktur.

Madem men karari aldin, o zaman dersin ki "CAS'ada bas vursaniz, basvurunuzun gecerliligi seneye baslar; dolayisi ile herhangibir kararin UEFA baslandiginda alinmamasi adina, karar gecerlidir.

Ya da madem, CAS'i bekliyorsun, o zaman dersin ki "CAS'in karari ne olursa olsun maclar basladigi icin kararlar onumuzdeki seneden itibaren gecerli olacaktir"

Peki sen ne yapiyorsun? CAS kararini beklemeden maclar basliyor ve takimlarin maclarini oynatiyorsun, sonra da men ediyorsun.

Bu her turlu mantik ile alay etmektir.

F.Bahce'nin yerine kaybeden baska bir sampiyonlar ligindeki takim kurayla belirlenip alinacakmis.

Besiktas icin de mi aynisini yapacaklar, ustelik tur atlanmis?

Bunca kisi-70 milyon- bu maca bosuna mi gitti? Onlarin masrafini kim karsilayacak?
Tamamen haklısın. Olimpiyat stadında şimdiye kadar görülmemiş bir kalabalık vardı. Spiker 80,000 kişilik stadın yaklaşık 70,000 kişilik kısmının dolduğunu söyledi. Onlar bile inanamadı bu seyirciye. Ama bu, Beşiktaş seyircisi. Bu arada ben de bir Beşiktaş taraftarayım.

Platini çok büyük hata yaptı. Adamlar resmen tur atlıyor ama sen kalkıp onları cezalandırıyorsun. Çok ilginçtir; maç bitiminde spiker bu durumu bilmesine rağmen hiçbir Beşiktaşlıya bu duruma ilişkin bir soru soramadı. Herhalde kendisi de çok üzülmüştür. Yani ortada bir rezillik var ama bu hiç kimse tarafından itiraf edilemiyor.

Bu saatten sonra cemaatler ve onların desteklediği AKP bitmiştir. Çünkü hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacaktır.

Keşke böyle olmasaydı ama bu hesabı onlar açmıştır. Hesabı kapatmak da bize düşer. Tıpkı halkı sömürmek için dayandıkları değnek olan Kuran-ı Kerim'de olduğu gibi.
Alt 30-08-2013, 00:23
speech speech isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu saatten sonra cemaatler ve onların desteklediği AKP bitmiştir. Çünkü hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacaktır.
ne alaka? (kel alaka) uefa'yı cemaat ve/ya akp mi yönetiyor?
Alt 30-08-2013, 00:32
Kıdemli Üye

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tamamen haklısın. Olimpiyat stadında şimdiye kadar görülmemiş bir kalabalık vardı. Spiker 80,000 kişilik stadın yaklaşık 70,000 kişilik kısmının dolduğunu söyledi. Onlar bile inanamadı bu seyirciye. Ama bu, Beşiktaş seyircisi. Bu arada ben de bir Beşiktaş taraftarayım.

Platini çok büyük hata yaptı. Adamlar resmen tur atlıyor ama sen kalkıp onları cezalandırıyorsun. Çok ilginçtir; maç bitiminde spiker bu durumu bilmesine rağmen hiçbir Beşiktaşlıya bu duruma ilişkin bir soru soramadı. Herhalde kendisi de çok üzülmüştür. Yani ortada bir rezillik var ama bu hiç kimse tarafından itiraf edilemiyor.

Keşke böyle olmasaydı ama bu hesabı onlar açmıştır. Hesabı kapatmak da bize düşer. Tıpkı halkı sömürmek için dayandıkları değnek olan Kuran-ı Kerim'de olduğu gibi.
Ben de birey olarak Besiktasliyim. Demiroren denen sahis zaten ic yuzunu gosterdi.

Besiktasin kupa maci ile ilgili iddialar ise tamamen duzmece.

Sen o macta iki gol atan ve bir gol attiran oyuncuyu, "sike yapti" diye sucluyorsun.

Ne o taransfer olacakmis. Eeee olmadi ki!

Futbolda olan da ayni Ergenekon v.s. de olan gibi politik bir karardir ve adamlarini yerlestirme operasyonudur.

Aziz yildirim cemaatcidir ve AKP'nin oyununa gelmistir.

Su anda bile diktator, AKP bunyesindeki A.Gul cemaatcilerini tasviyeye basladi.

Yerel secimlere onlarsiz girmeyi hedefliyor.

Maclar baslamisken ve oynanirken hic bir karar alinamaz. Ya basta oynatmazsin ya da oynatiyorsan karari seneye baslatirsin.

Besiktas, eger yarin olumsuz bir karar cikarsa, bunu sineye cekmeyecektir.

Gezi parki halk direnisine damgasini vuran carsi, bu isin ucunu birakmaz.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 30-08-2013, 00:34
Kıdemli Üye

speech´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
UEFA'ya bu olanagi kim ve neden verdi?

Alt 30-08-2013, 00:44
Kıdemli Üye

Bu konuda hassas olduğunu biliyorum. Bu durumunu bir tartışmada görmüş ve senden rahatsız olan birini tüm. Onun için, sen şöyle bir kenara çekil istersen.

Peki UEFA'yı ve ülkeyi ben mi yönetiyorum? Hayır. İktidarda kim varsa, ki onların da nasıl geldikleri belli. Yani cemaatlerle.., o yapıyor. Merak etme, biz de onların içinden geliyoruz. Yani onları tanıyoruz. İstersen şöyle bir etrafına bir bak bakalım; Kuran'ı bir perde olarak kullanıp köşeyi dönen bir yobazı görmen hiç zor olmayacaktır.

Biz bu insanlara ve yaptıkları işe karşı değiliz ama, Kuran maskesi altında etrafta gezinmeleri doğru değil. Bunu forumumuzda çeşitli tartışmalarda anlatmaya çalışıyor ve forumdaşlarımızı uyarıyoruz. Kuran'ın bir insan yazması olduğunu...

Şimdi, sorun UEFA'da değil. Çünkü Plati'nin açıklamalarından bu işin burada kotarılmış olduğunu anlıyoruz. O da burada alınmış kararı onadığını açıkladı. Hepsi bu.

Burada ise TFF'de cemaatten geçilmediğini herkes bilir. Yani Galatasaray ve Trabzonspor'un açgözlülüğü bir yere kadar anlıyoruz ama, asıl işi kotaranlar İngilizler'in söylediği gibi cemaatlerdir.

Kimse kusursa bakmasın; Hakkı Devrim'in söylediği gibi bir Kabile Şefi'nin sözlerinden hareketle, ki adına Kuran-ı Kerim diyorlar, gideceğiniz yol, sizi tek dişi kalmış medeniyete değil, çıkmaza götürür. İnanman çok zor olacak ama bu adamlar daha 4 ana yönü bile doğru düzgün söylemiyorlar. Örneğin, Bakara 142'de "Güney" ve "Kuzey" diyeceklerken "Doğu" ve "Batı diyorlar. İyi mi?

Hakkı Devrim haklıymış; bu adamlar bir kabile ve Kuran-ı Kerim de bunların yazdıkları bir kitapmış.
Alt 30-08-2013, 01:38
Kıdemli Üye

Baylar ve bayanlar, saat 01:00 oldu ve ben hala yanıtlarınızı bekledim. Ama bu geç saatte hiç kimse bir mesaj bırakmadığına göre, ben tartışmayla ilgili mevcut durumumum hakkında bir bilgi vermek istiyorum size.

Beşiktaş-Trömsö maçından beri biraz hafif alkollüyüm. Maçtan önce Carefoure'dan 4 bira aldım ama bunlar da hafif alkollü: 2 adet altın Tuborg ve 2 adet Carlsberg. Bira konusunda Danimarka'dan yanayım yani. Lars von Trier gibi ben de bu konuda bir Danimarka tutkunuyum. O, "Epidemic (Salgın)" filminde Signal diş macununu sıkarak, diş macununun kırmızı ve beyaz renklerle nasıl düzgün bir şekilde çıktığını test etmişti. O, buna inanamıyordu ve diş macunu tüpünü delerek bu olayın nasıl gerçekleştiği kendi gözleriyle görmek istedi. Bu filmde unutamadığım bir sahne daha var: Lars von Trier'in arkadaşıyla birlikte mercedesle Almanya'ya gidip, orada bir adamın annesinin ölene kadar Nazi zulmünü oğluna anlatmadığı hikaye. Bu hikaye beni gerçekten çok etkilemişti. Holocaust filmlerinin sıkı bir takipçisiyimdir ve bu filmlerde yapılan aldatmacaların farkımdayımdır ama bu hikaye bana çok gerçekçi göründü.

Söylemek istediğim şey şu: İster alkollü olayım, ister olmayayım, ülkemizde bir gerçek var ve bu gerçek cemaatlerdir. Kardeşim, kusura bakmayın, sizinle olmuyor yahu. Sizin cemaatçi anlayışınızla bir adım bile ileriye gidemiyoruz. Kendinizi Yahudilerle bir tutmayın. Onlar görünürde başarılı gözükebilir ama gerçekte hiçbir anlam ifade etmiyorlar. Evet, geçmişte az sayıda olduğumuz için cemaatçilik gerekli olabilirdi ama 21. y.y.'da bu geçerli olmuyor artık.

Düşün bu milletin yakasından artık, çağımız gereklerine uyun. Kutsal Kitaplar olarak bilinen Eski Ahit, Yeni Ahit ve Kuran-ı Kerim'in artık insan yazmaları olduğu kanıtlandı. Siz hala neyin peşinde koşuyorsunuz? Hem kendinize yazık ediyorsunuz hem de bize. Bunun bir örneğini bu tartışmada görüyoruz ne yazık ki.
Alt 30-08-2013, 01:47
speech speech isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

fenerbahçe uefa'da yarı final, galatasaray şl'de çeyrek final oynar. baş mimar akp ve cemaat dışında her şey olabilir.

fenerbahçe ve beşiktaş şike yapıp uefa tarafından ceza alır ancak sorumlusu akp ve cemaat dışında hiçbir şey olamaz.

dabi dabi mısır çerezi
Alt 30-08-2013, 02:02
Kıdemli Üye

fenerbahçe uefa'da yarı final, galatasaray şl'de çeyrek final oynar. baş mimar akp ve cemaat dışında her şey olabilir.

fenerbahçe ve beşiktaş şike yapıp uefa tarafından ceza alır ancak sorumlusu akp ve cemaat dışında hiçbir şey olamaz.

dabi dabi mısır çerezi
Kardeşim, sen hala bir konuyu hala anlayamamışsın. Şimdiye kadar TFF'de hiçbir sorun yokken neden bunlar zamanında bu rezil olaylar çıktı? Önce buraya dikkat.

Geçen sezon Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda yarı final ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi Kupası'nda çeyrek Final oynamaları, tamamen bu klüplerin kendi becerileridir. Biz burada takım ayırmıyoruz, çünkü ne de olsa hepsi bizim klüplerimizdir. Ama birkaç klüp ortaya çıkıp pastadan daha fazla pay almak için diğer klüpleri, dolayısıyla ülkemizi ateşe atarsa, orada herkes dur der. Asıl sorun burada.

Fenerbahçe'yi bilmem ama Beşiktaş'ı bilip bilmeden suçlama. Anlaşıldığı kadarıyla, Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu'nun kişisel bazı hataları olmuş olabilir (ki açıkçası, bu hataların ne olduğunu pek bilemiyorum) ama bunu bütün klübe mal etme. Peki bütün Beşiktaş, eğer varsa suçları, bu adamların yaptıklarından suçlu mu ilan edilecek? Hatırlarsan, bu konuda Başbakan'ın bir açıklaması vardı; klüpler yerine kişileri cezalandırmak hakkında.

Önerilen Siteler