|
Tamam da siz kimsiniz ve böyle bir ayrımı yapacak yeterliliğiniz var mı?
|
Kilimcinin kör oğlu, tanıdın mı? Yıllarca halı dokudum ben, yeterli kapasiteye sahibim yani.
|
Gerçek ateizmin özgürlük yanlısı olduğunu söyleyemezsiniz..Bir faşistte gerçek bir ateist olabilir
|
o halde ne diye dinciler şöyle baskıcı, böyle yasakcı diye salya sümük akıtıyorsunuz? ateizm aslında her şeye gebedir çünkü bir sınırı yoktur. şöyle söyleyeyim. bir ateist çırılçıplak dolaşabileceği gibi burkayla da dolaşabilir. özgürlükçüsü olabildiği gibi yasakçısı da vardır. mesela stalin, mao, m.kemal gibileri yasakçı tayfadandır. peki ama gerçek ateist ikisinden birisi olmalı mıdır? olmalı ise, özgürlükçü mü olmalıdır yoksa yasakçı mı? mesela bir örnek verelim: bir ateist insanların toplum içinde çıplak dolaşmalarını serbest mi bırakmalıdır yoksa yasaklamalı mıdır? neden?
|
Ateizm bir din değildir..Hristiyanlık,Musevilik,İslam,Şintoizm,Ta oizm gibi kavramlar bir dine işaret eder.Ateizm,deizm gibi kavramlar;dinsizliktir,din karşıtlığıdır,dinin kabul edilmemesidir..
|
ben de onu diyorum işte. ateizm bir din değildir aslında ama bazı ateistimsi yobazlar bir "ateizm dini" uydurmuşlar.
|
Bir sosyalist-komünist-faşist-kapitalist-nihilist-hümanist ateist olamaz yani
|
inançsal açıdan hepsi ateist olabilir yani bir yaratıcının olmadığına inanabilir ancak dinsel anlamda ateist değildirler. ateistin belli bir ideolojisi olmaz. ateist ideolojiler üstü hareket eder, kafasına göre takılır.
|
Bu konuyu açma amacınız da bu zaten..Yani Kemalistlere kin kusmanız..
Kemalist bir ateistim
|
hayır, kendini ateist diye tanımlayan dinci yobaz kemalistler yüzünden açtım. bunların yobazlıklarını, dinciliklerini gördükçe aklımda "gerçek ateizm nedir" gibisinden sorular belirmeye başladı.