Guzel kadin derseniz baska...Guzel oldukca derin/agir bir kavram.
Yazacaklarim benim kendi kisisel dusuncem, kimseyi baglamaz.
Bircok unsur barindirabiliyor icinde guzel kadin kavrami, cesur, istedigini ortaya koyabilen, baskaldiran, huzun ve tebessumu birarada kotarabilen, biraz siyah+biraz portakal rengi, ama cesur, kendinden korkmayan .......................... uzatabiliriz listeyi.. Guzel kadin, kendi kimliginden utanmayan kadindir. Guzellik, benim anlayisimda, fiziki dis gorunus ile baglantili degildir. Detaylar da gizlenir cok zaman.
Toplumda, guzel kadin deyince, bazen tamamen beyinsel cagrisimlar hucum eder, derinde ne varsa baskilanmis ortaya dokulur. Halbuki en dogal gercegimizdir bedenlerimiz. Hayvanin onune atsaniz yer.
Boyle algilandigi zaman,- ki aslinda cok dogal bir durtudur cinsellige iliskin- beni bir gulme tutar nedense, aklima eski kasap dukkanlarinda basasagi sallanmis ve poposuna plastik renkli karanfiller sokulmus koyunlar gelir. Bir de hep klasiktir o kasap dukkanlari, plastik sineklikleri olur renkli renkli, ruzgarda sallanip dururlar, kara sinekler iceri girmesin diye.
Iste guzel deyince, sanat da giriyor isin icine. Kasabin hayvan popolarina plastik cicekler sokarak, meslegine dair kendince sanatsallik katmasi gibi. Benim kisisel "guzel kadin" anlayisima bir ornek avatarimdaki kadindir, bu kadinin her hali bana guzel gelir. Fazlasiyla memleket havasi solumami saglar, memleketin olmadigi yerde. E memleket guzel, memleketin kadini da guzel.
Bikip usanmadan izledigimde, bazen tandir, bazen yufka, bazen somun ekmegi kokusu gelir burnuma, tursu suyu icmis gibi olurum, cocukluguma goturur, memleket tadlarimi hatirlatir.
Hicbirinin hayat hikayesini filan alintilamama gerek yok, dogum-olum tarihini de, cesur kadinlar olmez cunku. Her dem yasar.
Haydi duzeni bozmayip, guzel kadinlarin birkacinin resimlerini de koyayim..
Bir diger guzel kadin, doktor Safiye Ali'dir.
Bir diger guzel kadin da sair Furug Ferruhzad'dir.
Bir diger guzel kadin da, tiyatrocu Afife Jale'dir.
Bir diger guzel kadin da, dengbej Susika Simo'dur.
Bir diger guzel kadin da ressam Eren Eyuboglu'dur.