29-12-2006, 10:42
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bayram Mesajı..
Çok Değerli Site Sakinleri,
Hiçbirinizi ayırmadan, aynı göz ve kalple, kabul etmeyen ve edenle, saygı duyan ve duymayanla, inanan ve inanmayanla(bence bu kelime anlamsız), genciyle ve yaşlısıyla, etken ve edilgeniyle, yapıcı ve yıkıcısıyla, sağı ve soluyla, eğitimli ve eğitimsiziyle, öğreten ve öğreneniyle, güzeli ve çirkiniyle, doğrusu ve yanlışıyla, sadece ve sadece ben insanım diyen tüm dostlarım; *
Yaklaşmakta olan; Bereket ve rahmetin göstergesi Kurban Bayramınızı,
Umutların ve güzelliklerin miladı, yeni *yılınızı en içten dileklerimle kutlarım.
Aileniz ve sevenlerinizle, istekleriniz ve dualarınızla tüm umduklarınıza kavuşmanızı dilerim.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
|

29-12-2006, 11:02
|
|
|
Re: BAYRAM ve YENİ YIL MESAJI
Sn mhmmd,
Ben de sizin bu güzel mesajınız aracılığı ile hem sizin, hem de tüm site sakinlerinin bayramlarını kutlar, iyi bir yıl geçirmelerini dilerim. İnansak da inanmasak da bayramların sosyal yönünü göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum. Ülke olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şey olan sosyal dayanışma kavramını bize hatırlatan bayramların bu yönünü küçümsememek lazım.
|

29-12-2006, 11:23
|
|
|
Sevgili mhmmd ;
Kurban'ın aslı olan İNFAK olgusunun ; Bu bayramla birlikte tüm Müslümanlara sadece et olayı değil içlerindeki tüm güzellikleri,tüm insanlar için,örnekleri olması gereken senin gibi,Hiramusta gibi,Soro gibi,Beelzb gibi,Seyyah gibi feragat avuçları ile saçacakları,infak edecekleri bir bayram olması temeni ve dileklerimle sizlerin nezdinde tümünün bayramlarını kutlarım.
Nice bayramlara güzel dostum.
|

29-12-2006, 11:25
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
sevgili mhmmd kardeşim ,yazının altına bende imzamı atıyorum
|

29-12-2006, 11:36
|
|
|
Normal şartlarda biz insanlar kendi kendimizi değiştirmeden içimizden köpürüp gelmeyecek ve hayata yansımayacak olan ;Barış a gidecek yoldaki tüm duygular ve bunların hayata dökümlerinin yeni yıl dediğimiz soyut değişimin,BARIŞ somutuna katkıda bulunacak bu değişimi hepimizde oluşturabilmesi dileklerimle tüm sitedeki arkadaşlarımın yeni yıllarını;BARIŞ ın kurulabilmesi için en içten ve samimi duygularımla kutlarım.
|

29-12-2006, 11:59
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yeryüzünde zulmün sona erip İslam'ın yani Barışın egemen olması ,kurbanın yani Allah'a bağlılıkta sevdiğimiz şeylerden feragat etmenin ki bu feragatin paylaşmak demek olduğu bilincine ermek dileğimle tüm insanların bayramını tebrik eder,herkesin iyi bir ömür sürmesini şanı yüce Rabbimizden temenni ederim.
|

29-12-2006, 12:28
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bende tüm site sakinlerinin bayramdan ve yılbaşından arta kalan günlerini kutlarım.
Bayram ve yılbaşından arta kalan günlerinin sağlık, mutluluk, sömürüsüz, özgürce ve insanca olmasını diler, bayram ve yılbaşı gibi azınlık günlerinde sömürü, savaş, acı, benim tanrım, senin tanrın, ben egemen sen egemen gibi şeyleri düşünmke yerine, sobalarının yada fırınlarının üzerinde cısırdayan kestane senfonisi eşliğinde, sırt üstü uzanarak huzurla dinlenecekjleri günler dilerim.
Böylesi şeylerin bayram ve seyran günlerine has semboller olmadığı günler ümidiyle, herkesin yılbaşı ve kurban bayramını tebrik ederim.
Unutmadan, kurban'da önemli olan et değil kandır, mümkünse hayvana acı vermeden, şovlar eşliğinde olmayacak, sade ve adam akıllı, gösteriş ve cafcaftan uzak bu kanı sunacakları kurbanlar dilerim.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

29-12-2006, 13:22
|
|
|
Sevgili Sparta,
Yazını çok beğendim. Tüm dileklerine katılıyorum.
Sadece bayram ve yılbaşında değil, hep bu iyiniyetlerin hatırlanması,
Farklılıkların normal olduğunu kabullenebilen, kendini, ve gerçekleri *kabullenebilen insanlar olabilmemiz dileğiyle...
Sevgiler..
merwe...
|

29-12-2006, 15:24
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tüm dostların,güzel insanların,inanlı ya da inançsız yeni yılı ve kurban bayramı kutlu olsun.Sevgiyle kalın
|

29-12-2006, 17:29
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kürt ,türk hiç bir ırk ayrımı yapmadan inanan ve *inanmayan herkesin bayramı kutlu olsun..
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|