Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-12-2006, 22:13
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart belki fark etmemişsinizdir;

[/b]belki fark etmemişsinizdir, seçilmemiş liderlerimiz milyonlarca insanı, sadece dinleri ve ırkları yüzünden insanlıktan çıkardılar. onları istedikleri gibi yaralayıp, işkence ettiler ve hapse attılar.
belki fark etmemişsinizdir, aynı adamlar kendi askerlerinide insanlıktan çıkardılar, dinleri ve ırkları yüzünden degilde, daha aşagı bir sınıfa dahil oldukları için. belki fark etmemeişsinizdir ama dünya, buldukları bombalara kendi ismlerini veren aptallar ve bu bombaları gelecege yatırım için kullanan aptallar tarafından yönetiliyor.
belki fark etmemişsinizdir ama artık herkes hayatını günü gününe yaşıyor ve fazladan birkaçgün yeterli oluyor nefes almak için.belki fark etmemişsinizdir, hava ve su dahil bütün kaynakalarımızı tüketmiş olarak ölüyoruz.belki fark etmemişsinizdir ama artık bir yarın olmayacak.
belki fark etmemişsinizdir ama tanrı bugün yaşıyor olsaydı, ateist olmak zorunda kalırdı...[b]

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 31-12-2006, 02:46
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: belki fark etmemişsinizdir;

Şimdi farkettim ki bunlar din adına güdülen politikalardır.Şimdi farkettim ki din bunu emretmez.Şimdi farkettim ki olguları döneminin koşullarında değerlendirmek lazım.Yoksa yaniliriz.Şimdi farkettim ki biz insanlık bozguncuyuz.Şimdi farkettim ki herşey bizim için.(Doğa).Şimdi farkettim ki doğaya bizden gayrı hiç bir mahlukat bukadar zarar veremez.Ahh biz ahhh.Şimdi farkettim ki DOLFEN dostum yanılıyorsun
Alt 31-12-2006, 02:58
onur onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kusura bakmayın bende şimdi farkettim her türlü iftirayı Dine yama yapmak moda.İnanan insanların Kitabındaki ayetlerle dalga geçip alay etmenin rant sağladığını,İslamı bilime ,bilimi islama düşmanmış gibi göstermenin ustalığını burda çoklarının iyi başardığını.Şimdi farkettim buradaki inanmayanların *Muhammed İkbalden ,Ali Şeriatiden,Hüseyin Ataydan ,Roger Garaudy den bi haber olduğunu ve eserlerini okuyup incelemediğini , şimdi farkettim Turan üsdatın ve yandaşlarının saçmaladıklarından başka ellerinde fikirler olmadığını...
Alt 31-12-2006, 11:21
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

oww onur sen çok zeki takılıyon ama kapasiteni fazla zorlama derim ben
tarihi biraz daha gerçekçi bi gözle incele ondan sonra anlarsın muhammedin neden o kadar çok karısının olduğunu,neden rahmetinin sınırı bulunmayan ilahın gönderdiği dinin kılıçla kan ile yayıldığını daha iyi anlarsın

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 31-12-2006, 13:40
Kont Kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

belki fark etmemişsinizdir, seçilmemiş liderlerimiz milyonlarca insanı, sadece dinleri ve ırkları yüzünden insanlıktan çıkardılar.
Kanımca yanlış bir tespit.

Bunların kökeni ekonomik çıkardır.Haçlı seferleri dini motif altında tamamen Doğu'nun zenginliğine göz dikmeye dayanır.

İslam'da cihat ganimet elde etmek içindir.Farklı inançlardaki insanlardan "kendi elleriyle cizye vermeleri" sağlanarak hoşgörü dini olmadığını göstermiştir.

Din sadece bir kılıftır esas olan ekonomik çıkarlardır.
Alt 31-12-2006, 14:16
Üye

TArihi gerçekçi gözle izlemek ancak ,tarihi o zaman ki koşullarına göre değerlendirmek ile olur.MAlesef bundan yoksun şekilde insanlar hayallerindeki tarihi ortaya dökünce sadece hikayeler masallar gün ışığına çıkıyor.Tarih Vahşetler doludur tarih kanla doludur.AMa tarihin en kanlı sayfalarına amerika ve avrupa sahiptir.Çünki din adına haçlı seferlerinden başka bir katliam dünyada görülmemiştir.Bana tarihte kılıcı kalkanı olmayan tek bir topluluk göstersene.Geçmişte insanlar oyun oynamazlarmış.Cevat kardeş.Geçmişte kana kan dişe diş mücadeleler varmış.Yani hümanizm masalları şu an revaçtada olsa artık kılıç kalkan kullanılmasada geçmişe nazaran şu an ki psikolojik savaşlar insanlığı çok büyük felaketlere götürmektedir.Saygılarımla.Muhammed in hanımlarıyla alıp veremediğini ilerde kendise sorarsın...
Alt 31-12-2006, 19:02
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bre gafil sen meteryalistmisinde tarihi meteryalist bir bakış açısıyla yani dönemi kendi değer yargılarıyla değerlendirmemi istiyosun farkettinmi bilmiyom ama sarı çizmeli mehmet ağadan bahsetmiyoz tüm zamanlara ve tüm insanlara hitap eden ve bunlara sunduğu Ahlak biçiminin ideal olduğunu iddia eden bir insanın yaptığı Ahlaksızlıklardan vahşetlerden bahsediyoz

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 31-12-2006, 19:56
Üye

Ama o vahşetleri sanki kendi çıkarlarınız doğrultusunda şekillendiriyosunuz gibime geliyor.O zaman bırak peygamberi.Ülkesini savunduğu için sen yarın Atatürk ü de suçlayacan.Çünki burada sana peygamberin ne ile savaştığını ve mücadele ettiğini sonuçlarıyla birlikte bir bir ortaya dökerdim ama gene anlamıycan.Bunu geçmiş yazılarda gördüm.Bunun için 6y.y insanı gibi düşün hele de ondan sonra medenileş.
O zaman müslümanlar mal mı kendileri tahrik edilecekte savaştan kaçacaklar.Peygamber *enayimi eli kolu armut toplayacak.Hadi yavrum hadi ilk önce peygambere yapılan zulümlerin tarihini bir bir öğren ondan sonra savaşların sonuçlarını tartışalım.Ayrıca sana büyük bir dip not.Müslümanların savaşları sonuçları ile *dünya tarihindeki savaşlarının sonuçlarındaki ölüm oranlarını kıyaslarsan gör bakalım katliamı yapanların kim olduğunu gör.Koskoca HAÇLI var bu dünyada HAÇLI.Sen müslümanları bırak ermenilerin katliam ve vahşetlerini açıkla.Asıl tecavüz asıl vahşetin adresleri bunlar...
Alt 31-12-2006, 20:05
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili deli-cevat, bu nasil bir soru? Onur kardesimiz farketseydi musluman kalabilir miydi? Evrensel olabilmekten kilometrelerce uzak bir bedevi kitabinin, muhammetin davranislariyla insanlara ornek oldugunu soyleyebilmek icin, beyninin isik sizmayacak bir sekilde aydinliga kapanmis olmasini gerektirir.
*Hayal alemi guzeldir, insan bir turlu uyanmak istemez. Bu kardeslerimiz de iste, icinde bulunduklari bu hayal alemine dort elle sarilmislar, uyanmamakta diretenlerdir. Gercege tahammul edecek olgunluga erisemiyenlerdir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 31-12-2006, 20:11
Üye

Hayal aleminde herşey gayet güzel gerçekler alemi nasıl gidiyor sayın vartor.Gerçeğe bir adım yaklaşabilmek adına...

Önerilen Siteler