world´isimli üyeden Alıntı
38. dakikada Tevrat'ta İbrahim'in sünnet edildiğine dair bir kayıt yok diyor da:
Yaratılış 17.Bölüm
23 İbrahim evindeki bütün erkekleri - oğlu İsmail'i, evinde doğanların ve satın aldığı uşakların hepsini - Tanrı'nın kendisine buyurduğu gibi aynı gün sünnet ettirdi.
24 İbrahim sünnet olduğunda doksan dokuz yaşındaydı.
25 Oğlu İsmail on üç yaşında sünnet oldu.
26 İbrahim oğlu İsmail'le aynı gün sünnet edildi.
27 İbrahim'in evindeki bütün erkekler - evinde doğanlar ve yabancılardan satın alınanlar - onunla birlikte sünnet oldu.
|
Ben İncil ve Tevrat'ın derin konularını bilmiyorum dostum, geç yaşta sünnet olduğu için söyleniyor olabilir, zira Yahudiler arasında da ihtilaf varmış sanırım

Ama sonuçta altta yazdığını olaya geliyoruz.
world´isimli üyeden Alıntı
Nişanyan benim gibi bakmış olaya.ben de Meryem'le ilgili farklılıkların falan kulaktan dolma olması nedeniyle yanlış yazıldığını düşünüyorum.Bu Dreimali'nin ve diğerlerinin Kuran Hristiyan ilahiyat kitabıdır tezini çürütür mü o noktadayım şu an.
|
Evet, o kelimeleri de yanlış kullanmasına bakılırsa, dediğin gibi büyük ihtimalle

Bence de Muhammed sadece önceki dinlerden güç almaya çalışmış, o dinlerin kitapları değiştirildi benimki yeni inen kitaptır şeklinde
O yüzden de Yahudi ve Hristiyan kaynaklardan kulaktan dolma da olsa bilgiler toplamış, ve o zaman sözlü olarak bu inançlılar arasında dolaşan bilgileri alıp Kur'an'a koymuş

Tabi Varaka, Zeyd b. Sabit gibi kişiler de görüyoruz Muhammed'in çevresinde, bunlardan biri Hristiyan biri Yahudi kökenli

Demek ki onlardan böyle duymuş, ki bunlar Muhammed'in vahiy kaynaklarıdır, öğretmenlerinden(bazı köleler) böyle duymuş, sokaklarda böyle duymuş
Yani Kur'an Yahudi-Hristiyan mezhep kitabı değil, aynılıkların sebebi "bakın düzeltilmiş hükümler burada var, bana indi" demek için

Ama tabi farklı tezler de öne sürülebilir, bu konular derinlemesine araştırılması gereken konular