valla o degil de, alay etmek sanki burada onemli bir marifetmis gibi yansitilmis geldi de, ondan bi seyler soyleme ihtiyaci duydum.
eger ortada komiklikler ya da birilerinin isledigi eylemlerin sacmaligi gibi bir durum soz konusuysa bununla alay etmek ya da o insanlara bakip `ahhaaha salaga bak vay gerizekali` turu seyler soylemek alay eden kisinin, kendisinin hangi ture dahil oldugu hakkinda bilgilendirme yapmasiyla es deger oluyor sanki. bu tur de saniyorum insan disinda hayvana biraz yakin gibi duruyor. bre okuz, gidip de uyarsana, duzeltsene o davranisi ya da daha sonra seninle alay edildiginde ne diye kizarip bozariyorsun, hayattan kusme noktasina geliyosun e andavalli.
hele ki bu alay etme durumu, sacmaliktan degil de karsidaki kisinin elinde imkan olmadan sahip oldugu fiziksel, zihinsel ya da herhangi turlu bir hastaligiyla veya bozukluguyla (cinsiyet tercihi, dis gorunus fln) ilgiliyse, kimseye uygulanmasini istemedigim linc faaliyetini hak etmek icin bu derece cirpinan bir hayvanoglunun varligina isaret ediyor.
allah alay edip de komik duruma dusen mahluklardan eylemesin ne diyeyim.