Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-11-2013, 23:16
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Diktatorun Ataturk'e "Sahip Cikisi"

Farkindaysaniz, bu yil 29 Ekimden baslayip, 10 Kasim ile doruga cikan bir diktator, AKP ve surekasi ve de cumhurun basi Ataturk "sahipligi" dikkati cekti.

Daha gecen seneye kadar Ataturk dahil, T.C. kurulus degerlerinin ustune bir kabus gibi coken diktator gudumlu devlet ve hukumet; her nasil ve her neden ise birden bire bu yil bir Ataturkcu "kesildi.

Hem 29 Ekim hem de 10 Kasimda Anitkabirde ve torenlerde tam tekmil yer aldilar.

Diktator ulke disina cikmadi, cumhurun basinin kulagi agrimadi.

Burada sadece diktator kanadi degil, onun ortagi ve cikar mucadelesi verdigi cemaat kanadi da oradaydi.

Aralarinda yaratilan "kizli/erkekli" sunni gundemi mesgul etme politikasi da "durulmus gorunuyordu."

Bu konuda cesitli soylemler var.

Birincisi AKP ve diktator gidici oldugunu anladi ve son magdurlugunu oynuyor ve sirinligini sergiliyor.

Ikincisi gelen tepkiler temelinde Ataturk ile kokten ve temelden hesaplasmayi bir dahaki iktidar donemine sakliyor ve oy alma adina sirin gozukurken de, her turlu politik cikarini da uygulamaktan cekinmiyor.

Ucuncusu ABD'den bu konu ile ilgili yeni ultumatom geldi ve "biraz ayaginizi denk alin" dendi.

Dorduncusu ABD, diktatoru ve AKP'yi gozden cikardi, bunu cemaate iletti ve yeni bir iktidar yapilanmasina gecilecek.

Evet, sizler ne dusunuyorsunuz?

Birden bire nerden cikti, Ataturk "yanliligi/sahipligi?"

Ilginc olan da, diktator daha once hep "Mustafa Kemal" derken, bu sefer ilk defa "Ataturk" dedi.

Evet sizce neler oluyor?

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 12-11-2013, 12:28
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sn. başbakan, dün Alevi cemaatince tertiplenen ve Muharrem Orucu için gerçekleşen iftar yemeğinde şu "Mühim"(!) açıklamayı yaptı.

"Torunumun adını Ali koyacağım"

Breh, breh breeehh!...
Ne büyük lütuf bu ya hu ?

Bir insan daha doğmamış torununu "siyâsi malzeme" olarak kullanıyor ise;
O "İnsan"(!)dan korkmayan 'külli kâfir'dir.
NTVMSNBC adlı sitede bu durum "Torununun adını açıkladı" şeklinde yumuşatılıp verildi.

Örümcek ağı gibi menfaat ağlarını üzerimize germiş siyasetçi-patron ittifakından, bu çirkefliklere entegre olarak, sâdece şahsı çıkarlarının peşinden giden riyâkar insanlarla bir arada bulunmaktan ve Türkiye gibi bir memlekette yaşıyor olmaktan utanıyorum.

Utanıyorum da;
Alternatif olarak gidebileceğim tek mekân; iki metre uzunuluğunda bir çukurdan başka yer değil.
Alt 12-11-2013, 12:46
Psiko Psiko isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sizler de duydunuz mu bilemem ama eskiden büyüklerimiz "Bir göz ilen bir de g.t ilen çok oynanmaz" şeklinde bir söz söylerlerdi.
1980 yılından başlayıp günümüze kadar devam eden süreçte "Halk"ın büyük bir kesiminin,ki bu kesime bir zamanların "MC" si yani dincisi.milliyetçisi ve de iktidarları iktidara taşıyan o "Sağ" kesim,
ki şahsıma sorsan ne dincidir ne milliyetçi ama öyle görünür ve ülkemizde geniş bir tabana sahiptir.
İşte bu ne dinci ne de milliyetçi olmadığı halde hem dinci hem de milliyetçi duyguları barındırdığını iddia eden geniş kesimin bir diğer "Çok oynanmayacak" olan değeri de Mustafa Kemal Atatürktür.

Şimdilerde Muharrem İnce'nin nezdinde dine sahiplenmiş,sahiplenen bir görüntü çizen chp gibi,
bu geniş kesime şirin gözükmek için akp nin de Mustafa Kemal Atatürk'e sahiplenmesi çok ta şaşırtıcı değil.
Zira siyaset denen şey tam da bu işte.

Abd için kendi çıkarının ötesinde hiçbir şey yoktur.
Ülkelerin yönetimleri kendisine biat etsin de gerisi ne olursa olsun hiç önemli değildir.
Yönetim ister dinci,otoriter ve diktatörce bir yönetim olsun ister Atatürk milliyetçiliği adı altında bir otoriter,totaliter rejim olsun ne farkeder ki ?
Yeterki abd ye biat etsin.

Yüksek ihtimal son olayları analiz eden "İmaj maker"lar bu ülkede din ve Mustafa Kemal Atatürk ile oynanmayacağı gerçeğini farkettiler ve gördüler ki,akp ye yeni bir "İmaj" vermişler.
Ben de uzun zamandır "Noluyooo lan bayram değil seyran değil bunlar Mustafa Kemal'in değerlerine chp den bile fazla sahip çıkmaya başladılar" deyip duruyordum.
Chp deki din sahiplenmesini gördüğümde "Ahanda yakında bunlar Atatükçü kesilmezse ben de ne olayım" demiştim.
Ahanda piyasaya çıktılar

Ah siyaset ah sen nelere kadirsin ahh

Kendin için istemediğini,başkaları için de isteme.
Alt 12-11-2013, 15:45
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hanımlar beyler, düne kadar Atatürk'ten her seferinde Mustafa Kemal diye bahsden Tayyip efendi ne olmuş da Atatürk demişi, kendisi neyin peşindeymişi konuşuyoruz. Atatürk'ün diktatör olup olmaması ayrı bir tartışmanın konusu, bir sürü başlıkta da tartışılıyor. Bu tartışmayı ilgili başlıklardan birinde sürdürmek daha yerinde olacaktır.

Bu arada isteyen istediğine diktatör diyebilir, bunun için özel izne ya da dikkate gerek yok.

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 12-11-2013, 22:30
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Psiko´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizler de duydunuz mu bilemem ama eskiden büyüklerimiz "Bir göz ilen bir de g.t ilen çok oynanmaz" şeklinde bir söz söylerlerdi.
Altina imza attim gitti sevgili psiko. Cok yasayasin sen.
Alt 17-11-2013, 03:26
romulus83 romulus83 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

burada bayağı güzel tarihsel okumalar görüyorum ama aslında bir kaç cümle ile herşeyi açıklamak daha güzel olacak kanatimce..

Mustafa kemal atatürk'ün mü (iddası)yoksa teyyibin diktatörlüğü mü daha güzel?hangisini seçersiniz başka bir seçme şansınız yok ise?hangisi daha kabul edilebilir yani?

Kısaca beyler bu bir medeniyet savaşıdır kabul edin yada etmeyin,200 yıllık bir savaştır bu tüm olanlar,toplamda ise 1000 yıllık bir savaştır.

Ben iddamı,% 95 olan istihbaratımı,öngörümü doğanın dili ve aynı zamanda iletişim dili olan matematiğe göre konuşurum fizik ile de bunu desteklerim;recep tayyip erdoğanın ve yanındaki sadık adamlarının (danışmanları dahil) idam edileceğini daha önce de yazdım buraya ve şimdi yine yazıyorum.kaynağım da d..aşşklı bunu da yazdım.BEN BU OYUNUN SONUNU BUNU YAZANLARIN VE GÖRENLERİN GÖZÜNDEN GÖRDÜM GENÇLER...öyle basit umut fakiri bir adamın sözleri cümleleri değil bunlar...bu olay gerçekleştiğinde burdaki herkesi beni kutlamaya davet ediyorum!!!!!!bana mal deyin,şizofren,aptal-müptezel deyin ama hikayenin sonu olduğu gün yine burda olacağım ve de herkesi bekliyorum o büyük güne..

Konu romulus83 tarafından (17-11-2013 Saat 03:34 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-11-2013, 03:57
Kıdemli Üye

romulus83´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
burada bayağı güzel tarihsel okumalar görüyorum ama aslında bir kaç cümle ile herşeyi açıklamak daha güzel olacak kanatimce..

Mustafa kemal atatürk'ün mü (iddası)yoksa teyyibin diktatörlüğü mü daha güzel?hangisini seçersiniz başka bir seçme şansınız yok ise?hangisi daha kabul edilebilir yani?

Kısaca beyler bu bir medeniyet savaşıdır kabul edin yada etmeyin,200 yıllık bir savaştır bu tüm olanlar,toplamda ise 1000 yıllık bir savaştır.

Ben iddamı,% 95 olan istihbaratımı,öngörümü doğanın dili ve aynı zamanda iletişim dili olan matematiğe göre konuşurum fizik ile de bunu desteklerim;recep tayyip erdoğanın ve yanındaki sadık adamlarının (danışmanları dahil) idam edileceğini daha önce de yazdım buraya ve şimdi yine yazıyorum.kaynağım da d..aşşklı bunu da yazdım.BEN BU OYUNUN SONUNU BUNU YAZANLARIN VE GÖRENLERİN GÖZÜNDEN GÖRDÜM GENÇLER...öyle basit umut fakiri bir adamın sözleri cümleleri değil bunlar...bu olay gerçekleştiğinde burdaki herkesi beni kutlamaya davet ediyorum!!!!!!bana mal deyin,şizofren,aptal-müptezel deyin ama hikayenin sonu olduğu gün yine burda olacağım ve de herkesi bekliyorum o büyük güne..
Turkiye'de idam cezasi kaldirildi.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-11-2013, 03:59
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Turkiye'de idam cezasi kaldirildi.
sen kendini kandır sn.svrensel insan;bazı şeyler yasada yazmaz...bunu bilmen lazımdı..
Alt 17-11-2013, 04:00
Kıdemli Üye

romulus83´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sen kendini kandır sn.svrensel insan;bazı şeyler yasada yazmaz...bunu bilmen lazımdı..
Yani ne demek istiyorsun?

Kim asacak?

Alt 17-11-2013, 04:11
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani ne demek istiyorsun?

Kim asacak?
kürede her yer bumbum evrensel insan!Sen sonucunu bildiğin bir seçimle ne hangi hakkını yada ne demokrasisi bekliyorsun bu adamlardan?oyu kullanacak olan sadece sen ben biz türkiye değil küredekiler de oy kullanacak.buz gibi akılla olaylara bakacaksın dostum.

Seçimler sadece Türkiye’yi ilgilendirmiyor!
O yüzden kürede derin seçmen’ler de, MİT’in içine kurulan kan kırmızı oy pusulalarına parmak basıp, sandığa gidecekler, “ulusal güvenlik”, enerji-laik bazlı güvenlik için oy kullanacaklar!
Yani?!
Görmedim, duymadım, bilmiyordum, yok artık!
Her şey çok açık!
PKK, Barzani,islamcılar artık baş kaldırmış!
Sarıgül, çatı kekliği chp'de.
şunla sonladırayım iletilerimi.
Oy pusulaları, “kan kırmızı” olacak!
Sandık sadece Türkiye’de kurulmuyor, güvenlik’i ilgilendiren her adres’te kuruluyor!Seçimin sonucu şimdiden belli ise “sonuç’un seçimi” de önceden yapılmış demektir.Bugünün hikayesi dündü,ve dünün hikayesi aslında bugündü.İçeri atılan apış arası düşkünü generallerin-amirallerin beceriksizliği yüzünden buralara geldik ya zaten..

Neyi mi bekliyorlar idam etmek için?Suriyedeki savaşın bitmesini bekliyorlar!!!Suriye cumhurbaşkanı-diktatör beşar esad rusya ve abd ile bazı konularda anlaştılar,esad;ben başkanlığı ve ordu komutanlığından-baas partisi genel sekreterliğinden ayrılırım dedi ama erdoğanın idam edilmesi şartıyla..Bunlar vekalet-proxy savaşı yürüten tarafların üzerinde anlaştığı mutabakata vardığı şeyler...o gün gelsin burda olacağım yine büyük olasılıkla,eğer ölmezsem tabii

Konu romulus83 tarafından (17-11-2013 Saat 04:19 ) değiştirilmiştir.

Önerilen Siteler