Nevandaar´isimli üyeden Alıntı
Artık bazen sözün bittiği yerdeyiz derler ya. Hah! Tam da oradayız! Yani şimdi bu görüntüye ne denir Allah aşkına! Şimdiye kadar akp sağolsun birçok rezillik gösterdi bizlere ancak ihanetin böylesini açıkçası hiç görmemiştim.
|
Oy toplamak, kandırmak vb gibi konularda eleştirilere katılırım.
Bunun dışında hiç bir ırkçı yaklaşımı onaylamıyorum. Erdoğan'ıda türk milliyetçiliği temelinden eleştirmeyide doğru bulmuyorum.
Kürtler insan değil mi? Sarı, Kırmızı, Yeşil atkı versinler bende takarım, altı üstü sarıdır, kırmızıdır, yeşildir ve bir toplumun sembolüdür. Kırmam onalrı, ötekide kırmızı, beyaz versin onuda takarım.
Bana gelince sembollere inanmam, hiç bir şeye inanmam, ne ırk tanırım ne millet, dil insanlar arası iletişim aracıdır, millet diye bir şey yoktur insan vardır....
Siz insan diyebiliyorsanız ne mutlu insanım diyebilene. Yok ben Zlu kabilesiyim, o Halu kabilesi, yok efenim şu siyah, bu sarı, bu beyaz......
İnsanların hepsi insan, diliyle, inançlarıyla, kültürleriyle, yerellikleriyle, hak ve hukuklarıyla.
80 yıldır hala insanların ne olduğunu Anayasa ile belirleyen, dinini bile, hatta o dereceki kimliklerine bile dini islam yazan bu anlayışları işte bu sebeple kıramıyoruz. Birisi dine oynar tenceredir, diğeri ırka oynar kapak, bunlar bazen su kaynar ayrılır, su soğur birbirine yapışır, arada çimenler(insan, insanlık olgusu) ezilir.
Irkçılarda, dincilerde ikiside aynı, onlar sadece insanlara ne olduklarını söylerler, onlar belirler, onlar buyurur, onlar gerekirse başka inanan, düşünen görünce foseptk çukurlarına atmaya kalkarlar. Ellerindeki kitleyide bir güzel maddi, manevi(ekonomi-politik) kullanırlar, iliğine kadar kullanıp, sömürürler, buyurular kitle yapar, kitle ise buna dünden razıdır çünkü onları, birilerine kul eden tabuları vardır, yıkamazlar....
Neyseki güneş balçıkla sıvanmıyor, ırkçılarda, köhne dincilerde kaybedecek, insan kazanacak. Eninde sonunda.
tencereye bakıp kapağı, kapağa bakıp tencereyi tercih etmek çözüm değildir. Al birini, vur ötekine...