Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-11-2013, 01:36
balyapan balyapan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Hem ateistim diyor hem yalan söylüyor

Burada,bir ateistin iki aynı olaya nasıl farklı yaklaştığını anlatacağım:
Duymuşsunuzdur:'Hem müslümanım diyor hem yalan söylüyor' gibi sözleri.Bu sözün asıl hedefi islam dinidir.Öyle olmasaydı sadece birey eleştirilirdi,müslümanlık kimliği kullanılmazdı.(Dikkat edin,burda yalan söyleyen müslüman ,islam dininin emirlerini tam olarak yerine getirmediği için eleştirilmiyor)
Fakat benimde bir çok kez tanık olduğum ,ateistlerin yalan söylemesi durumunda, sözkonusu eleştirel bakış bunu bireysel olarak değerlendiriyor.Yani,'hem ateistim diyor hem de yalan söylüyor' demiyor.
Ya da aynı bakış,'ya arkadaş hem müslümanları yalan söylüyor diye eleştiriyor hem de kendin yalan söylüyorsun' demiyor.Kusuru veya suçu bireysel olarak görüyor.
Alt 24-11-2013, 01:57
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Sayin balyapan;

Dindar kitlenin algisinda, ateizm garip(!) sekillerde algilandigi icin, mesela onlari gokten zembille inmis, acayip yasam formlari, garip mahlukatlar olarak algilarlar.

Onlara gore;

Ateistler, dinsizler ayni tornadan cikmis olmalidir.
Hepsi ahlaksiz(!) olmalidir.
Tarafli olup saldirmalidir.
Kesinlikle objektif ve tutarli olmamalidir.
Dogru'ya dogru, egri'ye egri dememelidir. Cunku onlar asla durust olamazlar.
Dindar kitleye gore, din tutmalari gerekir. Su din aaa cok iyi guzel, bu mu, at cope seklinde.. (Takim tutup peygamber yaristirilacak ya..)

Normal yani boyle algilamaniz.

Gecen gun ateizm elestirisi altina tasidigimiz basligi actiniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/...t=32882&page=2
Sonraki gun Cehennem bahsi icerikli basligi actiniz.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=34138
Bugun yalan soyluyorlar bahsini actiniz.

Sizin ateistlerle alip veremediginiz nedir bir anlatirsaniz, belki yardimci olabiliriz.

Konu Neva tarafından (24-11-2013 Saat 03:53 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-11-2013, 02:01
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ateizm din değildir..Ateistler belli bir çatı(cami-kilise gibi) altında toplanmazlar..Ateistlerin belli siyasi görüşleri yoktur..Ateistlerin,eşcinseller veya idam gibi sürekli tartışılan konularda fikir birliği yoktur..
Diyeceğim,ateist birinin kabahati yalnızca kendisini bağlar ama bir teistin kabahatleri,sadece kendisini bağlamaz..
Alt 24-11-2013, 03:00
EcemRng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EcemRng EcemRng isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ateizm bir doktrin değildir, sadece bir tanrıya inanç barındırmama durumudur.

Müslümanlık ya da herhangi birşey/lik iddiasında bulunarak topluma karışan birey türettiği kimliğe ters hareketler yaptığı takdirde garip görünmesi doğal.

agnostik-deist
Alt 24-11-2013, 03:40
Kozmik Perspektif Kozmik Perspektif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşların da dediği gibi, örneğin imamların, rahiplerin, vaizlerin herkesten daha üstün ahlak abidesi kimseler olması beklenir ve bu yüzden işledikleri skandallar sadece bireysel algılanmaz. Bu yüzden "dindarlar çok oyunbaz" gibi yorumlar yapılması bence çok normal. Ama ateistin yaptığı kabahatleri ateizmle ilişkilendirmek saçmalıktır. Zira ateizm; Tanrıya ve diğer hayaletlere inanmamaktır, herhangi bir kutsallaşmış törel manifestosu yoktur. Belki bu nedenle ateistler aklıselim ve duyarlı hareket etmekte daha elverişli.

İslam'a dönmüş eski bir ateist
Alt 24-11-2013, 11:11
inferno inferno isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dünya üzerinde Atesitlerin %5 ten bile az oldukları düşünüldüğünde Bütün kötülükleri Ateistlerin çıkardığı düşünülseydi dünyada bugün sadece %5 in altında bir iyilik vardır,
Ne gariptir ki çok ünlü buluşları dünyayı bir iki belki de 5 adım ileri götürmüş kişilerin Ateist olması, Şu an tuşlarına bastığın bilgisayarı bile homosexuel bir ateistin bulduğunu da unutmaman lazım.
Kendimden bahsedecek olursam Benim bir beynim var ve bu beynimi özgür bir şekilde kullanabiliyorum. Bugün Deist yarın ateist diğer günler agnostik ve hatta belki de kendimi bir dine yakın hissedebilirim. Bu belki de var olan bir tanrıyı arıyor oluşumdan, yada hiç olmadığını kanıtlamaya çalışmamdan kaynaklanıyor.
Eğer bir toplumda yalan atıyorsam da bu benim yalanım diğer ateistleri ilgilendirdiğini de düşünmüyorum.

Ben içimdeki vicdanımın bana söylediklerini yaparım. Bunu bana Tanrı yasaklamış olsa bile.
Alt 24-11-2013, 12:46
balyapan balyapan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ateizm din değildir..Ateistler belli bir çatı(cami-kilise gibi) altında toplanmazlar..Ateistlerin belli siyasi görüşleri yoktur..Ateistlerin,eşcinseller veya idam gibi sürekli tartışılan konularda fikir birliği yoktur..
Mesela,bir ateist,birinin parasını çalsa,kimin çaldığı sorulunca 'ben çalmadım' dese,ateistin yaptığı bu suç,ateistlerin fikir birliği edeceği bir konu değil.Yani ateist genel görüşü 'ya bu adam yanlış yapmıştır'diyemiyor.
Acaba bu,ateistin işlediği bir suçun ateizme zarar verme durumunu,engelleme çabası mı?

Konu balyapan tarafından (24-11-2013 Saat 12:53 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-11-2013, 12:57
inferno inferno isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

balyapan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mesela,bir ateist,birinin parasını çalsa,kimin çaldığı sorulunca 'ben çalmadım' dese,ateistin yaptığı bu suç,ateistlerin fikir birliği edeceği bir konu değil.Yani ateist genel görüşü 'ya bu adam yanlış yapmıştır'diyemiyor.
Acaba bu,ateistin işlediği bir suçun ateizme zarar verme durumunu,engelleme çabası mı?
Hem bir müslümanın kabahati
Kişiliksiz haysiyetsiz bir adam Ateist olabilir.
Ahlaklı iyi davranan biri de ateist olabilir.

Hoşgörü dinine, cennete, cehenneme inan biri ahlaksızlık yapıyorsa bu abes kaçmıyor mu bu üye olduğu dini zedelemiyor mu?
Ateizm bir kuruluş bir dernek ya da bir din değil ki yaptığı bu davranış üye olduğu bir kuruluşu da zedelesin.

Doktor Hastasına tecavüz etti,
Öğretmen öğrencisine şiddet uyguladı,
Millet vekili ihaleye fesat karıştırdı,
Bu gibi davranışlar nasıl sahip olduğu işi zedeliyorsa din de öyle ama ateizm öyle değil ki
Hatta yaratıcıya inanmayana da isim takılıp "Ateist" gibi yaftalar da sanki bunlarında bir kuruluşu varmış gibi bir izlenim söz konusu oluyor.

Siz bir hristiyan değilsiniz ve o zaman siz Ahristiyansınız
O zaman Ahristianların yaptığı yalan ve ahlak dışı davranışları Hristiyanların haricindeki tüm insanlığa mı yükleyelim?

Ben içimdeki vicdanımın bana söylediklerini yaparım. Bunu bana Tanrı yasaklamış olsa bile.
Alt 24-11-2013, 13:04
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...Diyeceğim,ateist birinin kabahati yalnızca kendisini bağlar...
Peki, doğruları kimi bağlar ?
Alt 24-11-2013, 13:58
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

balyapan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saçma bir öngörü, öngörüden çok bir önyargı olduğunu da söylemem mümkün.

İnsanların kişiliklerini inançlarına göre değerlendirmek hatalı bir yaklaşımdır. Bu bakımdan bir ateistin iyi ya da kötü bir eylemini bir diğer ateiste mal etmek ta da aynısını ondan beklemek doğru bir mantık değildir. Bunun nedeni, ateizmin bir kurallar birliği bir din olmamasından ileri gelir. İki ateistin zorunlu ortak paydası tanrı inancının bulunmaması ile sınırlıdır. Bunun dışındaki her türlü özellik ve davranış bireyseldir.

İnanırlarda ise bu durum söz konusu değildir. Bunun nedeni inançların, dinlerin bir kurallar bütünü olmasıdır. Eğer bir din birilerini öldürmeyi emrediyorsa, bu dine inanan herkes bu konuda yükümlüdür ve içlerinden birinin çıkıp bunu eyleme dökmesi hepsini ilgilendirir çünkü eylem ortak inançlarının sonucunda gerçekleştirilmiştir.

Gelelim bir ateistin yapmış olduğu bir yanlışlığı sırf ateist olduğu için başka bir ateistin görmezden gelmesi meselesine. Geçiniz bunları. Ateizm bir inanç değildir ve kuralları, hiyerarşisi yoktur. Bu bakımdan herhangi bir ateistin yaptığı doğru da yanlış da kendisini bağlar. Bunun savunulması gibi bir durum ise söz konusu değildir. İnanırların kendi cemaatçilik anlayışlarını inançsızlara entegre etme amaçlı kara propagandadır.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM

Önerilen Siteler