Diyanetin Yalanları ve Kadınları Aşağılamaları
DİYANETİN YALANLARI VE KADINLARI AŞAĞILAMALARI
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Şeriat ve Kadın" adlı kitabım
vesilesiyle giriştiği saldırganlığa ve yalanlara karşı büyük
din bilgini ve fazilet timsali Turan Dursun'un 1 Nisan 1990
tarihli "2000'e Doğru" dergisinde yayımladığıı yazının suretidir:
(İlhan Arsel)
Adana milletvekili Cüneyt Canver, Prof. Dr. İlhan Arsel'in Şeriat ve Kadın adlı kitabının en baş kaynağını oluşturan Sahih-i Buhari... Tercemesi üzerinde duruyor ve "kadınlarla ilgili hükümler" nedeniyle bir "soru önergesi" hazırlıyor. 5 Ekim 1989 günlü önergeyi Bakanlığın cevaplandırması isteğiyle TBMM Başkanlığı'na veriyor.
Konu, döne dolaşa, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan sorulmasına varıyor.
Diyanet, soru önergesinin Şeriat ve Kadın adlı kitaba dayanılarak hazırlandığını belirtiyor ve "şeriat"taki "kadını aşağılayıcı hükümler" için de "yalan", "iftira" diyor.
Canver'in soru önergesinde, "şeriat"ın "kadını aşağılayan hükümleri"nden bir bölümü şöyle sıralanmış bulunuyor.
1) "İki kadının tanıklığı, bir erkekliğin tanıklığına bedeldir."
2) "Kadınlar aklen ve dinen eksik yaratıklardır."
3) "Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta."
4) "Namazı kat'eden şeyler, köpek, eşek, domuz ve kadındır."
5) "Kadınlar arasında Saliha kadın, 100 tane karga arasında alaca bir karga gibidir."
6) "Benden sonra erkekler için kadından zararlı bir fitne bırakmadım."
7) "Bana cehennem halkı gösterildi; çoğunluğu kadınlardı."
8) "Kadınlar, insanın karşısına şeytan gibi çıkarlar."
9) "Kadın eğe kemiği gibidir, onu doğrultmak istersen kırarsın."
10) "Erkekler, kadınlar üzerinde hakimdirler. O sebeple ki, Allah erkekleri kadınlara üstün kılmıştır."
11) "Kadınlar, erkeklerin elinde, hürriyetlerini terk etmişlerdir."
12) "Eğer erkek tepeden tırnağa cerahat olsa, kadın da diliyle yalasa, yine de erkeğin hakkını ödeyemez."
13) "Elin zinası, el temasıdır. Her kim yabancı kadının elini tutar ve onunla tokalaşırsa, kıyamet gününde, onun iki avucuna ateş konur. Birinizin başına demirden bir şişin vurulması, onun kendisine helal olmayan bir kadınla tokalaşmasından daha hayırlıdır."
Canver'in Soruları
1) Bütün bunlar doğru ve geçerli değilse, Diyanet İşleri Başkanlığı, niçin kadınları aşağılayan, küçülten ve erkeğin yanında zavallı kılan hükümlerin yayılmasına aracılık eder? Açıklar mısınız?
2) Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yayınları karşısında vatandaşlar kadınların bugünkü çağdaş konumlarına mı, yoksa bu yayımlardaki konumlarına mı itibar edeceklerdir? Diyanet İşleri Başkanlığı hangisine itibar etmektedir? Açıklar mısınız?
Diyanet "Cevap" Yerine Yalana Başvuruyor
Kadınları aşağılayan "şeriat hükümleri"yle ilgili olarak Diyanet'in yapması gereken neydi?
En başta dürüstçe davranmaktı kuşkusuz. 1989 gün ve 10/0277 1302 sayılı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın yazısında, Şeriat ve Kadın'ın yazarı Prof. Dr. İlhan Arsel'e saldırıyor, cevaplanması istenen "Kadını aşağılatıcı hükümler"i de bir kısmını atlayarak ele alıyor, ele aldıklarını da tersyüz ediyor, saptırıyor, "var" olanı "yok" göstermeye çabalıyor.
1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
|