sevgili simonuniti,
sevimli avatarindan mi kaynaklaniyor bilmiyorum ama yazdiklarin beni off ya bu kadar da mi diye patlamaya hazir bir konuma getirecekken kizamiyorum sana :wink:
simdi arkadasim bak oncelikle sunu izah etmek gerekir, Kuran'da senin bahsettigin gibi bir ayet yok...Suat Yildirimin ve Elmalili Hamdi Yazir'in meallerini inceledim mesajindan sonra ve senin dedigin gibi bir ayete rastlamadim.
(bu arada nasil tum Kurani inceleme firsati buldunki alcaktan atta civcivler yesin diye dusunen kardeslerim, bilgisayarimda aramak istedigim kelimeyi girdigimde Kurandaki onunla ilgili tum ayetleri onume getiren bir program var.)
odun kelimesinin gectigi ayetler ise
"odun" un hep kafirlerin kendisi olacagi seklinde!
sadece
"odun" kelimesinin bildigimiz madde odun olarak kastedildigi bitane ayet var o da su:
"Sonunda: "Haydin" dediler, "onun icin bir odun yigini hazirlayin da onu atesin icine atin!" Saffat/97 fakat bu ayetin gectigi
Saffat suresini okursak hadisenin
Ibrahim Peygamberin yeryuzunde odunlar yakilarak atese atilmasi hadisesi oldugunu anlariz. Yani cehennemdeki odun'dan bizim bildigimiz odun olarak bahsedilmiyor.
Kuranda
"odun"la ilgili birde su ayet var mesela:
"Boynunda bukulmus urgan olarak, o atese odun tasiyacak."Tebbet/5
burada "o" dedigi sahis
"Ebu Leheb'in karisi Ummu Cemil". Elmalili'nin tefsirinden inceledim bu ayeti, kisaca odunu soyle yormus: atese odun olan kocasini kendi sirtinda tasiyacak!
yani goruyoruz burada da odun esasinda Ebu Leheb'in kendisi.
odunla ilgili diger bir ayet:
"Hak yoldan sapanlar ise, cehennem odunu olurlar" el-CINN/15.ayet
iste goruyoruz Kuran'da acikca da geciyor yoldan sapanlarin kendilerinin odun olacagini...yoksa NE KOCA BI KAZAN VAR KAFIRLERIN ICINE ATILACAGI NE DE ALTININ KIBRITLE FELAN YAKILDIGI KUTUKLER!
Sevgili arkadasim
"Odun gibi yakitlar biraz kuranin ortaya cikis tarihindeki ilkellikleri yansitmiyor mu?" diyorsun fakat Kuran aksine 1400 sene evvelinden ki o cahiliye devrinde
ummi(dikkati cekerim bu noktaya) bir peygamber araciligiyla aktarildi bize...o kadar sene evvelinden inanilmaz bilgiler icermesine ne diyorsun peki?Hz. Muhammed'in uydurmasi nasil olabilir!!! asil ilkellik Kuran'i okumayi bilemeyenlerdedir,Kuran-i Kerim cag otesi bir kitaptir...1400 sene evvelinden Kiyamet kopuncaya kadar artik 3000lermi olur bilemem ama etkisini ve tazeligini koruyacak mucizevi bir kitaptir!
Onu roman okur gibi okumaktadir ilkellik!
(...eger sert konusuyorsam bu sahsina degil simonuniti, genel olarak konusuyorum)
neyse....vel hasili kelam...ne dioduk...bak unuttum :mrgreen:
hah sey...bir de hadis vardi bu konuyla ilgili:
“Cehennemde ateş, odun yoktur!. Herkes kendi ateşini, odununu dünyadan kendi götürür,” buyuruluyor..
son olarak "ya da cennetteki gunesin icine batirip cikarsin." demissin....cennette ne gunesi yaww???orada isinmaya ihtiyac mi olacak ki...ha sen illede isterim dersen o baska
hiii bi de aklima gelmisken, gunes sence nedir? su gokyuzundeki bizi isitan bakinca gozumuzu alan yuvarlak parlak seyin ne isi var orda??bizi isitiyor tamam ama baska???
mesela atiyorum neden o Cehennem olmasin?olmadigini nereden biliyoruz?(diyelim ki o,hani nerede odunlar???Allah gunesi yakmak icin odun mu kullaniyor?

)
kesin bilemeyiz,sadece bir sorgulama....ama why not yani? :wink:
Aslinda sagol, ben de bilmiyordum sayende ogrenmis oldum bu odun olayini :wink:
sevgiler...