lolepet´isimli üyeden Alıntı
dostlar şöyle bir sorunum var ben konuşmayı pek seven biri değilimdir. genelde dinlemeyi severim, katılmadığım noktalarda fikrimi söylerim. eğer üzerinde tarrışılması gereken bir konu yoksa, havadan sudan bir muhabbet varsa pek konuşmam hatta soru sorulmadıkça hiç konuşmam.
bugüne kadar önemsemediğim birşeydi. yeni tanıştığım insanlar hep bunu dile getirirdi ama pek umursamazdım ben böyle iyiyim der geçiştirirdim. yalnız bugün üst üste yaşadığım iki durum bu konuyu düşünmeme sebep oldu. insan ilişkilerinde önemli imiş meğerse. bunu yeni anladım.
çevremde bu konuda tavsiye isteyebileceğim biri yok şu an o yüzden burada sizden tavsiye almak en iyisi diye düşündüm
|
Ne gibi bir tavsiye istiyorsun.
Biliyorsun bir atasozumuz var "soz gumus ise, sukut altindir" diye. Eger korusmamak sende psikolojik bir sorun yaratmiyorsa sorun yok.
Onun disinda konusmaktan kendince "bir korku" yasiyorsan, onu cozmen gerekir.
Mesela konustugunda birisinin sana saygisiz ve terbiyesiz bir sekilde kisisel satasmasi ya da seni bir cesit tahrik etmesi.
Konusmak insanoglunun sosyalliginin en buyuk gostergesidir. Insanoglu sadece yasamaz, iliski de kurar. Iste bu iliski sosyalolarak iliski kurulan ile birlikte girilen dialogdur.
Biliyorsun "antisosyal" diye bir sifat var ve bu sifat kisinin her nedense iliski ve sosyallesmekten "kacinmasidir."
Dedigim gibi bu seni oyle ya da boyle psikolojik olarak rahatsiz etmiyorsa, sorun yok.
Belki tek sorun, senin ile sosyal iliskiye girmek isteyenlerin yanlis algilamasina yol acmasi olabilir.
Yine bir deyim vardir "soguk nevale" diye. Bu bir algidir ve bu algi boyle algilayani rahatsiz eder. Boylece senin ile sosyal iliski kurmaktan kacabilir.
Umarim yazilanlar yanlis algilanmaz.