18-01-2007, 16:43
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
bazı ateistler "din olmasa savaş da olmazdı" derle
zaman buldukça yazmaktayım.ateizm ile ilgili ve bu konulardan bir tanesini buraya eklemek istiyorum.ateistler eğer dinler olmasa savaşlarda olmazdı derler.ama nedense atom bombalarını,füzeleri,akıl almaz kimyasal silahları hep bilim adamları yapmaktadır.ve ateistler biz bilime inanırız bilim bilim deyip dururlar.ve islamiyetle bilimi kendi kafalarınca karşı karşıya alırlar.demek istediğim şu islam her zaman barışçıl bibir sevgi dinidir.ve islamiyet ilerlemeyi aklı geliştirmeyi her zaman ister.zaten istemeseydi geri kalın deseydi RABBİMİZ AKLI dahada az verirdi.ve insanlık ilerliyemezdi.önce şunu bilin sadece ibadetlerde değişme olmaz.ve bazı bilim adamlarıda çok tehlikeli savaş silahları üreterek insanlığı yok etmek ister.evet ateistler şunu anlayınki savaşı isteyen dinler değil,bazı bilim adamlarıdır.bi hesabınız varsa gidin onlarla savaşın.islamiyete gelince siz 70 yıl yaşyacaksınız ama islam her zaman var olucak.
Başlıktaki imla hataları giderildi.
K.C.
|

18-01-2007, 17:00
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: baı ateistler din olmasa savşta olmazdı derler ama..
Pek sayın cevher,
"Zaman buldukça yazmaktayım" diyorsunuz. Keşke daha fazla zaman
ayırabilseniz. Ancak bir cevherden fışkırabilecek fikirlerinizi bize kısıtlı da
olsa sunduğunuz için ne kadar teşekkür etsek azdır.
Şu veciz değerlendirmeniz beni derin derin düşündürdü:"ve islamiyet ilerlemeyi aklı geliştirmeyi her zaman ister.zaten istemeseydi geri kalın deseydi *RABBİMİZ AKLI *dahada az verirdi." Sanırım bu veciz sözün
canlı timsali olarak da siz değerli forumdaşımızı örnek olarak alabiliriz.
İlmi ve de dini çalışmalarınızdan fırsat buldukça yazmanızı özellikle
istirham ediyorum.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

18-01-2007, 17:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
O bazı ateistlerin sözüymüş her kimseler...
Savaş olmasa din olmazdı aksine...Buda benim... Savaşın özü ile dinin özü aynı yerden gelmedir... Hani demişya İman nerelidir denince, Yemenlidir cevabını vermiş...
Bilim her dönem ister hoşumuza gider ama gitmez egemenlerinde emrindedir, din gibi onuda kullanımlarına alırlar... Dünya düzeni böyle, Atı alan Üsküdarı geçiyor, yaya kalan, yaya kalan ile boğuşuyor...
Milyarlarca insanı içine alan Din her ne hikmetse, bir avuç Haremiyi durduramıyor... Garip ki geçmiş çağın Puschlarıda, ya Halife olup sarayda altın tastan içip, Yedi düvele B(P)OMPA yağdırıyor yada Allah için yapıyor...
Buradada bir hikmet var, Sevgili Özgür Beyin, Sigaran bitmedi mi?
Adam bomba atarken bile Ya bismillah, yada Ya Tanrım diyor...
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

18-01-2007, 17:04
|
|
|
|
cevher-zaten istemeseydi geri kalın deseydi *RABBİMİZ AKLI *dahada az verirdi.
|
ama hepsinide sana vermiş be cevher, küstüm şimdi *  *  *
|

18-01-2007, 17:06
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
yeni açacağım site için
evet ateistler bilindiği gibi yaklaşık bir aydır bir site hazırlamak için * çaba sarfet mekteyim.ve bu site için zaman buldukça *ciddi ve sağlam kaynaklara başvurmaktayım.bunun için *çalışırken ayrıca *bire bir görüşmeler yapmaktayım.üniversitedeki dekanlardan,rektörlerden bile görüşme ler almaktayım.geçenlerde bursaya *giderken *eskişehire uğradım.bazı arkadaşlarla orada görüştüm.osman gazi üniversitesindeki bazı öğrencilerle görüştüm. *biyoloji *bölümündeki arkadaşlarla görüştüm.ve sonuç beklediğimden daha çok şaşırtıcıydı. dedilerki-eğer kişi üniversitede zevkli bir ders arıyorlarsa mutlaka bu bölüme girmeli *çok zevkli ve heyecanlı bir ders ,peki evrim konusunda *ne düşünüyorsunuz dediğimde, *hocalarımız bile *bazı akıl almaz konularda ALLAH *deyip geçmekte ,onlar bile *evrime inanmıyor. ama okutulması gerektiği için mecburlar.okutuyorlar.ama bi tane bile *ateist hocamız yok.ve arkadaş ortamımızda bile ateistler
hemen hemen yok.olanlarda *zaten ya aile sorunu olanlar,yada sorunlu kişiler.ya gerçekten *incelemelerimizde *kişinin *ALLAHA olan *inancı daha çok artmakta.4.sınıf larda evrim dersi var. .ama 123.sınıflarda evrim dersi yok *.dediler.
evet durum bu ateistler yok denecek kadar az.çalışmalarım da çok *önemli bilgiler toplamaktayım ve hepside * gerçek
|

18-01-2007, 17:12
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: yeni açacağım site için
cevher, açacağın site' ışıklı islam' gibi olacaksa hiç uğraşma emeğine yazık
|

18-01-2007, 17:15
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
cevher her gelişinde fazladan topic açıp bizi cevherlerinle şaşkınlığa
düşürme.Bir cevher'i anca kabulleniyor bu ateist bedenlerimiz.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

18-01-2007, 17:15
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
kendi adıma *şunuda belirtmek isterimki,eğer ben inançsız biri olsaydım.dünyanın keyfini çıkarmaktan başka bir iş yapmazdım.gezer dolaşırdım.sonuçta ölücem zaten.yok olucam. elimde imkanda çok her gece bir barda,her hafta yeni bir sevgili *yaşar giderdim.
ya madem inanmıyorsunuz siz peki neden gidipte *gezmiyorsunuzda burada vakit harcıyorsunuz.benim sebebim islamiyete *yapılan her adımda büyük sevap vardır.sizde sevap ta almıyacaksınız * e peki ozaman gezin tozun *vaktinizi iyi geçirin.
|

18-01-2007, 17:26
|
|
Üye
|
|
|
|
Dünyadaki savaşların geneli hep sınıf mücadelesinin eseridir.Din savaşlarıda öyle zaten hak din diye tabir edilen dinlerin başladığı yerler hep köleci toplumdur...
Karanlığın Sonu Bir Ulu Şafak...
|

18-01-2007, 17:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Cevher, senin gibi karşılık bekleyene Cevabı Turan Dursun veriyor zaten, gezin, tozun.....muş...
"Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım."
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|