Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-01-2007, 12:20
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart İKİ NUR! İKİ İNSAN

Daha önceleri , Kürt sait(saidi- kürdi) olarak bilinen SAİDİ-NURSİ 1908 de ikinci meşrutiyetin ilanından sonra ,İstanbul'a gelmiş ve elektrik ampulunu görmüştür.
Elektrik ampulu kürt Saidi o kadar etkilemiştir ki , mahlasını değiştirmiş ve nur'a çevirmiştir.
Şimdi bundan 1400 sene önce yaşanmış bir NUR olayı daha var.birbirine çok benzer.
Muhammedin mescidine Şam'dan bir kandil getirilir.
'' Bir gün mescide o güne kadar kimsenin görmediği bir kandil getirildi. Aslında basit bir şeydi.
ama etrafa ışık saçıyordu.hayretle seyrediyorlardı .Çünkü bu basit alet bu güne kadar bilinmiyordu. Çok geçmemişti ki. Allahın resulu geldi. kandili görür görmez yüzünde bir tebessüm belirdi.
''Bunu kim getirdi''diye sordu?
''Kardeşimiz Temim Dari,Şam'dan getirmiş dediler.Temim Dari resulullahın hemen yanındaydı.Resulullah o'na döndü.
''Allah razı olsun ya Temim Dari,sen nasıl bizim mescidimizi aydınlattıysan Allah'ta seni aydınlatsın''
Kandilin ışığında akşam namazını kıldılar.Sevincin doğurduğu heyecanı henüz atamamışlardı. Gözlerini kandilden alamıyorlardı.Peygamberimiz tekrar Temim Dari'ye döndü
-Ya temim bizi o kadar mutlu ettin ki ,bir kızım daha olsaydı sana verir, seni damat edinirdim''
dedi.(Şaban Döğen.kuran'dan tekniğe s. 87)

Ve bu ŞABAN abi bunu peygamberin bilim'e!!! ne kadar çok önem verdiğini belirtmek için yazmış.
işte iki NUR iki insan yorum sizin.
Alt 19-01-2007, 16:13
Kıdemli Üye

Standart Re: İKİ NUR! İKİ İNSAN

Şöyle diyor Said– Nursi:

“Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45)

* * amcasının bile cennete gidemiyeceğini söyleyen Muhammed'den
daha yetkili bir zat var karşımızda.
Alt 19-01-2007, 22:54
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder

evet kuran öyle bir kitap islam öyle bir dinki osmanlıya tekniği yakalama fırsatı vermedi ve hala kendine inanları bilimesel gerçeklerden uzak tutuyor islam ulusları o kadar geride ve okadar geri düşünüyorlarki hala kendilerini varlığını görmedikleri cennetin hayaliyle avutup lambayı allahjın nuru sanan insanların kitaplarını okuyup onalara ve peygamber diyorlar ne ala ne ala onlar için bilim kandilden ve ampulden öteye gitmedi onlar hala 1400 sene önceki haldeler ve *bir mm ileri gidemediler

saide göre herşeyi yapan bir varlık olmalı herşey ona muhtaç olmalı herşeyi anlatır çözümler ama getirir varlığı meçhul bir varlığa dayar ya said sen bu kadar zekisin asrın mucizesinde neden bunların bilimsel yorumlarına bakmazsın okuma bilmeyen bir peygamberin ümmetin ne beklenirki....

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 20-01-2007, 10:06
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Abdulkadir geylani bir "MÜNACAT" ında da şöyle diyormuş
"kurtuluş kıyısında çıkan Allahın kendisine yaklaştırdığı said'dir.
Yok olup giden de, Allahın kendisinden uzaklaştırdığı ve azap vereceği bedbaht kişidir"

Saidi nursiye göre bu kurtuluş kıyısan ulaştığını belirten kişi kendisidir.

Enam Süresinin 161. ayetinde peygamberimize hitaben şöyle hitap edilir.

"De ki: şüphesiz Rabim beni doğru yola iletmiştir."
Saidi nursiye göre bu ayet kendisine hitap ediyormuş

bu ayetin sayı değeri 1316 ederki Risale i nur yazarının nurlarını hazırladığ tarihi gösterir (saidi nursi sikke-i tasdik- gaybi)

Tevbe süresinin 33 . ve saff süresinin 8. ayetinde şöyle buyruluyor .

"onlar istiyorlark ki ,Allah'ın nurunu ağızları ile söndürsünler.Oysa *Allah kafirler hoşlanmasalar bile ,nurunun tamamlayıcısıdır."

Saidi nursiye göre :
"Bu nur risale-i nur'un nurudur. daha doğrusu risale-i nurun kendisidir.. bu nuru ağızları ile söndürmek isteyenler de saidi nursiye ve kitabına karşı olanlardır."

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 22-01-2007, 22:13
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder

abi zaten bu kuran saitten başkasına hitap etmiyor ki....

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 03-02-2007, 23:23
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ozgur,
"Şöyle diyor Said– Nursi:

“Birinci Dünya Savaşı’nda bizimle savaşmış da olsa, bir Hristiyan ölmüşse şehit sayılır, ahirette mükafatı vardır.” (Kastamonu Lahikası,s.45) '
demissin.

asagidaki linkte bu konu islenmis.
"Yeni Mesaj’ın İkinci İftiralı Vesvesesi ve CeÂ*vapları" adi altinda.

http://www.ittihad.com.tr/index.php?...#_Toc153276817
Alt 04-02-2007, 01:53
Kıdemli Üye

soro bu konuda verdiğin linkte, sorunun cevabı yokki.bir sürü laf salatası
nursi konusunda ''bilen '' sensin senin cevabın ne?
1. dünya savaşında ölenler(hrıstiyan) şehid midir değilmidir? bunun cevbı gayet basit ve iki kelime
  EVETMİ? HAYIRMI?  laf salatasına gerek yokki

Oysa ki, 1942’de “Müslümanlarla savaşan kafirler” diye bir şey yoktur. Çünkü müslümanların katıldığı savaş yoktur. Amma İkinci Cihan Harbinin en şiddetli günleri yaşanmaktaÂ*dır. Almanlar, Ruslarla ve İngilizlerle savaşıyor. Her iki taraf da gayr-i müslimdir. Hal böyle iken, Hazret-i Üstad’ın şeriata ve hakikate uygun ve hakikatli sözlerini böylesine iftiralı tahrif eyleyenin, acaba hükmü şeriatta nedir? Elcevap: İslam mahÂ*kemelerinde şahitliği gayr-ı muteber, sözüne inanılmaz bir fasıktır.
* soro cevap bumu

Şöyle diyor insafsız Bay Muharrem: “... Said-i Nursi’nin Birinci Dünya Savaşında, Müslümanlarla savaşıp ölen HıristiÂ*yanlar için söylediği: ‘Kafir de olsalar onlar hakkında Rahmet-i İlahiyenin mükafatları vardır’ şeklindeki dudak uçuklatan sözleri idi.”35

Cevap: Bu tahrifçiye cevaba, Fuzuli-i Bağdadinin bir güÂ*zel ve hikmetli sözüyle başlamak istiyorum:

“Kalem olsun eli ol katib-i bed tahririn,[81]

Ki fesad-ı rakamı surumuzu şur eyler”

Yani; “Kötü yazan, kalem karıştıran o katip, bir rakamın oy-natılmasıyla, ‘sûr’ kelimemizi ‘şÃ»r’ yapar”.

yoksa bumu ben bundan birşey anlamadım ŞERH edersen sevinirim ve anlarım
Alt 04-02-2007, 02:54
Kıdemli Üye

sevgili soro bir soruya daha cevap vermeni rica ediyorum ama te'vili zorlamadan açıkça.
*

saidi nursi yazdıkalrının türkçeye çevrilmesini istememiştir çünkü bu bir vahiydir. ve buna kendisinin bile değiştirmeye yetkisi yoktur.!!
*bu saidi nursinin kendi ifadesidir benim uydurmam değildir. buna ne cevabın olacak
Alt 04-02-2007, 07:22
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ozgur kardes,bak en iyisi su:
senin iddialarini sen bir kitabindan ispatla.kafir meselesinisenin yazdigin sekilde ben bulamadim risaleinurda.sen nerde ve nasil yaziyorsa kendin bir goster.zira yok oyle br yazi.
ayrica bu ikinci sorun olan vahiy meselesini de ben hic duymadim gormedim.sen nerde gorduysen onu da bir gosteriver.
ki,yazdiklarin cevaba degsin.senin iki iddian da risaleinurda yoktur...

verdigim linkte senin alintiladiginin hemen altinda der ki:"İşte biz de, Hz. Bediüzzaman’ın bahse konu 1942 tarihli mektubunu asıl metniyle vererek bir iki söz daha edeceğiz.

“Şiddet-i şefkat ve rikkatten, bu kışın şiddetli soğuğuyla beraber mânevi ve şiddetli bir soğuk ve musibet-i beşeriyeden biçarelere gelen felâketler, helâketler, sefaletler, açlıklar şidÂ*detle rikkatime dokundu. Birden ihtar edildi ki: Böyle musiÂ*betlerde kâfir de olsa hakkında bir nevi merhamet ve mükâfat vardır ki, o musibet ona nisbeten çok ucuz düşer. Böyle musiÂ*bet-i semaviye mâsumlar hakkında bir nevi şehadet hükmüne geçiyor."

hepsi bu.risalede yazan da bu.nesine itiraz ediyon soyle de bakalim.ve de senin iddia ettigin muslumanla savasan kafir cennetliktir bunun neresinde bir goster.
Alt 04-02-2007, 11:34
Kıdemli Üye

soro, kusura bakma ya senin külliyatın çoğundan haberin yok, nursiyi hatalarını örterek savunuyorsun.
bu işlere biraz dahli olan insan bu işleri bilirler, senin bilmemen nasıl bir
olay anlamadım.ve kesip seninle nursi konusunda tartışmıyorum.
bu adama  karşı tam bir ipnotize vaziyetindesiniz.
bahsedilen birinci dünya savaşı sen ikinci dünyasından bahsediyorsun.
adam cumhuriyeti tanımadığı için senin yazdığın metni  yazmış.
sen şimdi, önce reddettiği sonrada ısrarla savunduğu  CİFİR  mevzusunuda yok dersin bana ,KÜLLİYATTA bulamadım dersin.
sanki sen bulamadınmı? öyle bir şeyde olmuyor. Â

SADELEŞTİRME mevszusuna ne diyeceksin,niye sadeleştirilmiyor. buna cevap vermemişsin. adamın söylediği şu
nasıl kuranın bir harfi değiştirelemezse risalei nurda aynıdır bir harfi bile değiştirilemez!!!
soro uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz bana lütfen demagojik savunma yapma.beni  belgelerl ikna et.ama sen desenki ben bu adamı bir
bütün olarak kabul ediyorum bu adam bir müceddid'dir.peygamberi sanidir. ve ben iman ettim söyleyecek sözüm kalmaz. bu dogmatiktir seni ilgilendirir

Önerilen Siteler