Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Yahudilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-12-2013, 18:17
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Yahuda İncili

Vefik Sami´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben henüz "iman hastalığı" şeklindeki tespitinizden kurtulmuş değilim. Yaklaşık otuz yıl kadar İslam ile teori ve pratik düzeyde haşir-neşir oldum. Bir hayli İslâmi kitap edindim; büyük kısmını okuma fırsatı buldum. Bunları yeterli görmedim; ömrümün 7-8 yılını Türkiyede çok bilinen/tanınan bir tarikate intisablı geçirdim.

Esâsen Kur'an mealini ilk okumaya başladığım andan itibâren, kimi çelişkileri görebiliyordum. Ama; bunların üzerine gidecek cesâretim yoktu. Çeşitli teviller ile 'ortadaki'ni "halının altına" süpürmeye çalıştım. Fakat öyle bir zaman geldi ki; o 'halı'nın altında yer kalmadı.

Yaklaşık altı ay kadar "Tanrı" fikrine kapılmadan boşlukta yaşadım. Artık çok rahattım. Fakat içimde bir şeylerin eksikliğini de hissediyor gibiydim. Bilmiyorum, belki sizler buna "şartlanmışlığın prangası" da diyebilirsiniz. Sonra İncil okumaya karar verdim. Matta incilinin 5/6/7.ci bölümleri beni çok etkilemişti. İncil'in dört bölümünü de ( Matta/ Markos/Luka/ Yuhanna) okudum. Pavlus'un mektupları İnci'lin içerisinde sanki sırıtıyor. Çünki MESİH genel olarak Tanrısal ilkelerden söz ederken, Pavlus'a koyu bir kuralcılık hâkim. Bilmiyorum, belki de Yahudi/ Ferisi gelenekten gelmesinin etkisiyledir.

Anlayacağınız; çevresinde tek Hristiyan dahi bulunmayan, bu güne kadar hiç bir Hristiyanla tanışmamış, ömründe Kilise görmemiş, Kiliseye gitmemiş, Vaftiz olmamış, Pavlus'a şüphe ile bakan, sâdece Matta/Markos/Luka ve Yuhanna incillerinden tanıdığı MESİH'e iman etmiş, eski tâbirle "Nev'i şahsına münhasır" bir MESİH imanlısıyım.

Aslında bir mecbûriyetim de yokken, beni ateist ya da deist zanneden arkadaşları yanıltmamak adına inanç kimliğimi açıklıyorum. Hiç bir forumda kendi inancımın reklamını yapma yoluna gitmedim. Sâdece İslamdan irtidat etmeme yol açan çelişkileri paylaştım/paylaşıyorum. Belki birilerine faydam olur diye. Kimin neye inanacağı ya da inanmayacağı benim sorunum değil.
Ha şöyle, Vefik Sami. Jesus Christ imanlısı olduğunu daha önceden neden söylemedin bize (!) .

Şaka bir yana daha önceki bir mesajından bu durumunu biliyordum. Ben de son zamanlarda Yahuda İncili'ne kafayı taktım. Yani birisi kalkıp neden Yahuda'ya göre bir İncil yazsın? Fakat bundan daha önemlisi, bu İncil'in içinde antik zamana ait Mısırlılar'ın inanç hakkındaki düşünceleri vardır. Demek ki Mısırlılar kendi zamanlarına kadar gelen Kadim Mısır Dini'ni yeterli bulmamışlar ya da üzerine bir şeyler ekleme gereğini hissetmişler ki, Jesus Christ ile birlikte yeninden alevlenen inançla ile ilgili düşüncelere yeniden eğilmek zorunda kalmışlar. Bunlara "Gnostik" deniyor. Mark'ın Mısır'a M.S. 46'da gelmesiyle Mısır Hristiyanlığa geçer.

Çok ilginçtir; Yahuda İncili Mısır'da Nag Hammadi Yazıtları'nın bulunduğu yere yakın bir yerde, bir mağaranın içindeki bir lahtin içindeki ölünün başucunda bulundu. Demek ki bu ölü Yahuda İncili'ni kendisini kurtaran ya da dünyasını aydınlatan, ruhunu ferahlatan, iç dünyasına en iyi şekilde hitap eden bir İncil gözüyle bakmış ve ölürken bu İncil'in başucuna konulmasını istemiş.

Antik Mısırlılar çok garip insanlardır; örneğin İngiliz Ejiptolog Petrie Kahun Papirüsü'nü bir ölünün vücuduna sarılı bir halde bulmuştu. Bu yüzden papirüs bulunduğunda, ağaç kurtları tarafından yenilerek harap bir halde bulundu. Kahun papirüsü bilindiği üzere bir Matematik Papirüsü idi ve herhalde ölü de Matematiği çok seven bir insandı ve bu yüzden ölürken bu papirüsün vücuduna sarılmasını istedi.

Özetle, Kahun Papirüsü ve Yahuda İncili ölülerin öteki dünyayla irtibat kurmasında bir araç olduğu düşünülmüş olabilir. Bu ölüler de son arzuları olarak bunların yanlarına kendileriyle birlikte gömülmesini istemişler olmalıdır. Bizim ölüler ile papirüs, İncil arasındaki sağaltıcı ilişkiyi anlamamız gerekiyor; bu adamlar neden bunları yanlarına alarak gömüldüler diye!
Alt 30-12-2013, 21:21
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ha şöyle, Vefik Sami. Jesus Christ imanlısı olduğunu daha önceden neden söylemedin bize (!) .

Şaka bir yana daha önceki bir mesajından bu durumunu biliyordum. Ben de son zamanlarda Yahuda İncili'ne kafayı taktım. Yani birisi kalkıp neden Yahuda'ya göre bir İncil yazsın? Fakat bundan daha önemlisi, bu İncil'in içinde antik zamana ait Mısırlılar'ın inanç hakkındaki düşünceleri vardır. Demek ki Mısırlılar kendi zamanlarına kadar gelen Kadim Mısır Dini'ni yeterli bulmamışlar ya da üzerine bir şeyler ekleme gereğini hissetmişler ki, Jesus Christ ile birlikte yeninden alevlenen inançla ile ilgili düşüncelere yeniden eğilmek zorunda kalmışlar. Bunlara "Gnostik" deniyor. Mark'ın Mısır'a M.S. 46'da gelmesiyle Mısır Hristiyanlığa geçer.

Çok ilginçtir; Yahuda İncili Mısır'da Nag Hammadi Yazıtları'nın bulunduğu yere yakın bir yerde, bir mağaranın içindeki bir lahtin içindeki ölünün başucunda bulundu. Demek ki bu ölü Yahuda İncili'ni kendisini kurtaran ya da dünyasını aydınlatan, ruhunu ferahlatan, iç dünyasına en iyi şekilde hitap eden bir İncil gözüyle bakmış ve ölürken bu İncil'in başucuna konulmasını istemiş.

Antik Mısırlılar çok garip insanlardır; örneğin İngiliz Ejiptolog Petrie Kahun Papirüsü'nü bir ölünün vücuduna sarılı bir halde bulmuştu. Bu yüzden papirüs bulunduğunda, ağaç kurtları tarafından yenilerek harap bir halde bulundu. Kahun papirüsü bilindiği üzere bir Matematik Papirüsü idi ve herhalde ölü de Matematiği çok seven bir insandı ve bu yüzden ölürken bu papirüsün vücuduna sarılmasını istedi.

Özetle, Kahun Papirüsü ve Yahuda İncili ölülerin öteki dünyayla irtibat kurmasında bir araç olduğu düşünülmüş olabilir. Bu ölüler de son arzuları olarak bunların yanlarına kendileriyle birlikte gömülmesini istemişler olmalıdır. Bizim ölüler ile papirüs, İncil arasındaki sağaltıcı ilişkiyi anlamamız gerekiyor; bu adamlar neden bunları yanlarına alarak gömüldüler diye!
Bilgi için teşekkür ederim.

Barnaba-Thomas-Yahuda derken; ortada uçuşan inciller var demek ki.
Duyduğum kadarıyla Vatikan kütüphnesinde fazlası da varmış.
Ama şu an kanonik kabul edilenlere ulaşılabiliyor.

Ben İncil'i ilk okuduğumda Matta İncili 5/6/7. bölümlerden - Dağdaki vaaz - çok etkilenmiştim. Mevzûyu kavramaya başladıkça Yuhanna İncilinde yazılanların çok daha eşsiz ve etkileyici olduğunu fark ettim. Tabii, amacım dört müjdeyi birbiriyle kıyaslamak, yarıştırmak değil.

MESİH Yuhanna 8/12 de şöyle buyurur.

"Ben dünyanın ışığıyım. "

O, gerçekten benim için ışık oldu.

Ya Rab MESİH!...
Seni, senin lütfunla tanıdım.
Seni, senin lütfunla bildim.
Sana, senin lütfunla iman ettim.
Üzerimde bulunan bütün bu nimetlerden ötürü;
Sana yine senin lütfunla şükrediyor,
Senden olanla seni övüyorum.

Amin.

Konu Vefik Sami tarafından (30-12-2013 Saat 21:29 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-01-2014, 17:32
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yahuda İncilinin çoğu kısmı yok, kırık. Okunabilenler arasında ise ilginç şeyler var. İsa havarilerine onu anlamadıklarını, kötü şeylere sebep olacaklarını v.b. söylüyor. Havariler kızıp üzülüyorlar. İsa'yı sadece Yahuda İskariot anlıyor. İsa, -anladığım kadarıyla- havarilerin ve insanların onu (benliğini ve bedenini) yüceltmemeleri için, çünkü Ruhun altını çizmek için, Yahuda'dan kendisini ele vermesini istiyor. Bunu adeta bir görev verir gibi yapıyor. Bedenini bu yüzden aşağılatıp çarmıha gerdiriyor. Yahuda'ya anlatırken gnostik bir öğreti anlatıyor, esas tanrısal güç olarak Barbelo'dan bahsediyor. Barbelo bir tanrıçadır. Kutsal Ruhun isimlerinden biri olduğunu sanıyorum.
Alt 05-10-2014, 03:01
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

upuaut´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
M.S. 325'teki İznik Konsülü'nün tahribatına uğramamış ve bu yüzden Jesus Christ ile ilgili orijinal bilgiler içeren bu Otantik İncil'de "Kurban" kelimesi 7 kez ve "Adak" kelimesi de 2 kez geçer.

.

Konuyu aşabilir. O sebeple, ilgili bir başlıkta " tahrif edilmemiş" ve "tahrif edilmiş" incil olayını rica etsem açar mısın?
Alt 05-10-2014, 06:43
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyu aşabilir. O sebeple, ilgili bir başlıkta " tahrif edilmemiş" ve "tahrif edilmiş" incil olayını rica etsem açar mısın?
Aslında Yahuda İncili'ni dediğin gibi ayrı bir başlıkta esaslı olarak incelemek gerekiyor. Çünkü bu İncil hem Kanonik İnciller'e hem de Kuran'a ışık tutar. Örneğin, Gnostik bir İncil olan Yahuda İncili ile Kuran Jesus'un çarmıha gerilmediği, bu şekilde ölmediği gibi absürd bir ortak çıkarıma sahiptirler.

Yani Kuran,

ÂLİ İMRÂN-21: Allah'ın ayetlerini tanımayanlara, haksızlıkla peygamberleri öldürenlere ve insanlar içinde adaleti ve insafı emreden kimselere kıyanlara acı bir azap müjdele.

ayetiyle hem geçmişteki peygamberlerin öldürülmüş olduğundan bahseder, hem de Gnostik bir çıkarım olan Jesus (İsa)'nın çarmıhta öldürülmediği, göğe yükseltilerek kurtarılması gibi kendi kendine çelişen bir konuya imza atar.

Şu Kurban Bayramı'nda bana bu çelişkiyi izah edebilecek bir Müsloş kardeş çıkar mı acaba?

Mümkün değil!
Alt 05-10-2014, 22:04
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

upuaut herkese kıyıldığı yazılmıyor orda İslam hakkında bilgiye sahipsen öldürülen peygamberler vardı Zekeriya,Yahya gibi yahudilerin öldürdükten sonra üzerlerine gazap indiği olaydan bahsediliyor orda çelişmiyor yani
birde hıristiyanlıkta lut peygamberin kızlarının içki içirmesi sonucunda kafayı bularak ilişkiye girdiği yazar
Davud'un evli bir kadına aşık olduğu birlikte olduğu kocasını öldürdüğü felanda yazıyor tam kapsamlı bilmiyorum sonra pişman oluyor
ha bu arada din savunmaya gelmedim ama şimdiden hayal kırıklığına uğradım bu forumda da dine kin var herşeyine çelişkiymiş gibi bakılıyor kitabı yazan kişilerde düşünen varlıklar ne yazdıklarını biliyorlardır heralde o kadar insana inandırmışlar düşünülmüş birşey yani bu kadar çelişki yapmayacak kadar zeki olduklarını düşün öyle incele birde
Alt 05-10-2014, 22:49
Dialectics - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dialectics Dialectics isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gur91´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
upuaut herkese kıyıldığı yazılmıyor orda İslam hakkında bilgiye sahipsen öldürülen peygamberler vardı Zekeriya,Yahya gibi yahudilerin öldürdükten sonra üzerlerine gazap indiği olaydan bahsediliyor orda çelişmiyor yani
birde hıristiyanlıkta lut peygamberin kızlarının içki içirmesi sonucunda kafayı bularak ilişkiye girdiği yazar
Davud'un evli bir kadına aşık olduğu birlikte olduğu kocasını öldürdüğü felanda yazıyor tam kapsamlı bilmiyorum sonra pişman oluyor
ha bu arada din savunmaya gelmedim ama şimdiden hayal kırıklığına uğradım bu forumda da dine kin var herşeyine çelişkiymiş gibi bakılıyor kitabı yazan kişilerde düşünen varlıklar ne yazdıklarını biliyorlardır heralde o kadar insana inandırmışlar düşünülmüş birşey yani bu kadar çelişki yapmayacak kadar zeki olduklarını düşün öyle incele birde
Ilginç bir hususa deginmissin: Kitapları yazanların zekâları... Açıkçası bir ya da birkaç kişinin, yüzlerce yıl boyunca milyarlarca insanı etkisi altına alacak dinler ortaya cikarabilme ihtimalleri tartışılmalıdır. Ben açıkçası günümüzde olduğu gibi medya gücü ile, ekonomik güç ile, savaşlar, mezhepler vs. ile nasıl ki insanlık birileri tarafindan guduluyorsa, o çağlarda da insanligin belli bir yöne sevkedilmek üzere bu dinlere birileri tarafindan maruz bırakıldığı ihtimaline de olasılık verilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Gerek islami kaynaklarda, gerek ise dış kaynaklarda muhammed, islam, müslüman gibi terimlerin rivayet edilen peygamberin ölümünden en az bir asır sonra ortaya çıkması da bu kapsamda degerlendirilmelidir...

Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.
Alt 05-10-2014, 22:55
Üye

Dialectics´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ilginç bir hususa deginmissin: Kitapları yazanların zekâları... Açıkçası bir ya da birkaç kişinin, yüzlerce yıl boyunca milyarlarca insanı etkisi altına alacak dinler ortaya cikarabilme ihtimalleri tartışılmalıdır. Ben açıkçası günümüzde olduğu gibi medya gücü ile, ekonomik güç ile, savaşlar, mezhepler vs. ile nasıl ki insanlık birileri tarafindan guduluyorsa, o çağlarda da insanligin belli bir yöne sevkedilmek üzere bu dinlere birileri tarafindan maruz bırakıldığı ihtimaline de olasılık verilmesi gerektiği kanaatindeyim.

Gerek islami kaynaklarda, gerek ise dış kaynaklarda muhammed, islam, müslüman gibi terimlerin rivayet edilen peygamberin ölümünden en az bir asır sonra ortaya çıkması da bu kapsamda degerlendirilmelidir...
bu söylediğin kelimeler Kuran'da geçiyor geçen bir yazı okudum ütopik bişeydi işte önceden övülen diye biri yaşamış arabistanda sonra kitaba almışlar İncilde ve Tevratta geçmeside referans olmuş felan filan ben pek öyle düşünmüyorum Muhammed diye birisi var bence düşünmüş sorunları çözmek için daha önce sorunları çözmek için ortaya sürülen dinlerdende etkilenilmiş ama bu zaman zarfı içinde ağababalara taviz verilmiş çelişki yapılmış sonra güç ele geçmiş nesh edilmiş felan filan böyle olduğunu düşünüyorum en azından saygı duyuyorum hepten kestirip atanlardan değilim
Alt 25-12-2014, 21:11
Üye

gur91´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
din adına gerçekleştirilen katliamları bilmiyorken yazdığım bir mesajdır..

Önerilen Siteler