04-01-2014, 02:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Rüyalar-Tabiri
Malumunuzdur islam dininde rüya tabirleri önemli yer tutar.İslamlara göre rüya tabiri Kuran ve Hadisle tasdiklenmiştir.
Ateist arkadaşlar arasında İslamlar açısından önemli şahsiyetleri rüyasında görenler var mı?
Birkaç defa rüyamda İslamlar açısından önem arzeden şahsiyetleri görmüştüm.
Rüyalardan biri şöyleydi:
İbrahim peygamber Kabe' nin içinde taştan bir tahta oturuyordu.İki yanında iki güvercin ve meşale vardı.İbrahim peygamberin tam karşısında duruyordum.Büyük baya büyük bir kitap uzattı kitabı açıp parmağı ile bir yeri okumamı işaret etti.Ben ise kitabın içinde ne yazıyor diye bakmadan geri verdim da yanında ki güvercinlerin birini avcuma koydu güvercin su oldu ve ben o suyu içtim.
Diğeri ise şöyleydi.
Bir caminin ikinci katında namaz kılıyordum yalnızdım namaz kılarken secdeden kaktım ve neredesin dedim o da (Allah) buradayım dedi.
Aranızda bu tarz rüya gören var mı?
|

04-01-2014, 03:08
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Ben bir tanesini iyi hatırlıyorum, ki aradan çok seneler geçmesine rağmen...
Büyük, geniş, çok odalı, çok katlı, çok koridorlu tuhaf bir binada habire koşuyorum, habire koşuyorum. En sonunda kendimi dört tarafı camlarla kaplı, çıkış yeri bulunmayan, çok yüksek tavanlı bir yerde -hapis şekilde- buluyorum. Camların ardında sadece kara toprak var. Neye dayanarak oluyor bilmiyorum ama, o an rahmetli babaannemin mezarında (muhtemelen naaşının altında) olduğuma kanaat getiriyorum ve bir müddet sonra kan-ter içerisinde uyanıyorum...
Böyle tuhaf ama etkileyici bir rüyaydı işte, hala unutamam...
1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
|

05-01-2014, 16:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
Yok mu ya hu ?
Bir keresinde de şöyle bir şey olmuştu.
Geceyarısı işten dönmüştüm saat 11.30 civarı filandı.Eve gelir gelmez kendimi yatağa attım yatağa henüz yeni düşmüştüm ki boğazıma bir el yapıştı ve anında milyonlarca ses arı kovanı gibi zikir şeklinde tekbir getirmeye başladı boğazıma sarılan yüksek sesle kalk seni Rabbin çağırıyor demeye başladı.Kendimi yataktan attım ter içindeydim saate baktım 11.30 civarıydı.
|

05-01-2014, 23:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Simdi ruyalara bakis gene herkesin bilinc seviyesine gore degiskenlik gosteriyor. Cunku bilim ortaya duzgun bir aciklama getiremiyor tam olarak ne oldugu hakkinda. Insanin beyninin basindan beri yaptigi bir sey ama kimse pek dikkat etmiyor ne olduguna.
Bilim ortaya tabi gene en duzgun aciklamalari koyuyor ve tabiki bilginin pesinden gitmek en mantiklisidir her zaman icin. Bilim ne diyor ruya icin bilincaltinin disa vurumudur.
Simdi muslumanlar tabiki burda doga ustu bir olay arayacak ama rasyonel, mantikli insan burda bir olayin dondugunun kokusunu alabilir ve meraklanabilir.
Ruyaya cogu insan bakar sadece. Uyaninca hatirlamaz bile ceker gider isine. Kimisi ruyayi gorur, hatirlar, sever, etkilenir. Bir tane daha secenek var ama ruyayi yasamak ona yon vermek. Boyle seyler de var hayatta iste ama kim ugrascak dimi. Cok mu onemliymis ruya fln. Beyninin yaptigi sacma birsey iste. Biat gibi, egoistlik gibi cok sacma hic dikkat edilmemesi gereken bir olay. Savas fln cikariyor mu ruyalar? Yok ya nereye. Hic savas mi cikarir bir ruya. Insanlari oldurur mu ruyalar? Uzer mi gencleri? Yok yok olmaz oyle seyler.
Simdi ben insanlara lucid dream'in gercek oldugunu ve herkesin yapabilecegini anlattigimda cok garip tepkiler aliyorum haliyle. Muhabbetler soyle geciyor.
- Ruyalar bence cok onemli. Insanin bilincaltina acilan bir kapi gibi. Burda gozlerini acip kendini gozlemleyebilirsin. Egonu geride biraktigin icin bu alemde egona distan bakabilir ve isteklerini, durtulerini gozlemleyebilirsin.
+ Yok ya oyle sey mi olur hic? Ben yasamadiysam ruyayi kimse yasamamistir. Hayatta gercek olamaz!
- Ya veriler, gozlemler, bilimsel bilgiler var kardesim. Bir denesen?
+ Hayir imkan yok olamaz.
- Niye denemiyorsun?
- Marx!
+ Ne?
- Diyalektik Materyalizm.
+ Hayda ne diyo bu?
- Muhammet, ataturk, din, HULOOOOOGGGG!
+ Aboo, bunun durum kotu.
- Marx'in g*tunun kiliyik!!!!!!!
Oha ruyaymis lan. Nasi bir ruyaydi oyle o. Cok garip cok.
Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan
All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
|

06-01-2014, 00:01
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ben de inanmiyordum ruyalarin gercek olduguna iste. Bir gun uctuk Peru'ya girdik bir samanin tapinagina. Saman verdi iksiri(mantar) ictik. Sarki soylemeye basladi. Tuttu elimden goturdu beni baska bir aleme.
Burda mantar, gaia, saman ben oturduk. Saman sor dedi istedigini korkma. Sordum bir kac soru muhabbet ettik.
Sonra mantar sordu: "Sen simdi ruhlara inanmiyorsun dimi?" dedi.
Ben: "Yok inanmiyorum dedim."
Mantar: "Ben de inanmiyorum!" dedi.
Sonra gaia, saman, mantar yuvarlandilar yerlerde gulmekten.
Cin olmadan adam carpmaya kalkarsan boyle oluyo iste.
Science is not only compatible with spirituality; it is a profound source of spirituality.
-Carl Sagan
All ideology is toxic because ideology is a kind of insult to the gift of human free thinking.
-Terence McKenna
|

06-01-2014, 01:30
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Eskiden uğraştığım işlerle, güncel meselelerle ilgili sık sık rüya görürdüm. Uyanıkken çözemediğim işlerin çözümünü rüyamda bulduğum bile olmuştur. Artık pek rüya görmüyorum nedense.
Garip bir tanesini anlatayım.
Otelin birinde çalıştığım yıllardı (1985), bir gün iş arkadaşlarımdan biri feci dayak yemiş bir şekilde geldi. Kavga çıkmış, 5 kişi bizim çocuğa çullanmışlar, iyice haşat etmişler. Bizimki "sıkıyorsa falan yere gelin, orada hesaplaşalım" demiş, "tamam" demişler. Koca otel personelinden ben, bir güvenlikçi, ve bizim çocuk falan yere gittik, bekledik. Falan yer, otelin arka çıkışına yakın, dar ve yokuş bir yoldu. İçi kalabalık bir çok araba geçti, bazıları bir kaç kez geçti, uzatmayayım gelen olmadı, haliyle kavga da olmadı. Konu kapandı gitti.
Bu olaydan bir kaç gün sonra bir rüya gördüm. Rüyamda aynı arkadaşın aynı meselesi için aynı "falan yere" gitmişiz, adamlar 20 kişi olarak gelmiş, ellerinde makineli tüfeklerle kurşun yağdıra yağdıra üzerimize geliyorlar. Bizim çocuk vuruluyor, güvenlikçi vuruluyor, ben vuruluyorum, ama ölmüyoruz, aksine, "silah racona ters kahpeleeer" diye naaralar atarak sille tokat girişiyoruz adamlara  . Ortalık karışıyor, arkadaşlardan kopuyorum, birkaçını yandaki büyük inşaata arkadaşların peşinden girerken görüyorum, ben de giriyorum. İnşaat bildiğiniz kaba inşaat, kolonlar, geniş odalar, duvarlar, su varilleri, kum çimento yığınları, boş çimento torbaları, kürekler, malalar, gereçler, saklanacak kuytular görüyorum, içeride kimseyi göremeyince tekrar dışarı çıkıyorum, çıkar çıkmaz da üzerime kurşun yağıyor, düşüyorum. Adamın teki bana doğru geliyor, silahı doğrultuyor, son atışını yapıyor. Havada yüksekçe bir yerden kendimi yerde ölmüş, yatıyor olarak görüyorum, ilk olarak "eyvah annem ne yapacak" diye düşünüyorum, rüya bitiyor.
O tarihlerde otelin yanında geniş bir inşaat vardı, büyük bir sergi merkezi yapılıyordu. Rüyaya kadar önemsememiştim, rüyadan sonra izin isteyip inşaata girdim, içerisi tüm ayrıntısıyla rüyada gördüğüm gibiydi. "Bu ne len" dedim.
Sevgiler
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

06-01-2014, 01:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
Deist tr. Ruyalar sadece insan psikoljisini anlamak icin kullanabilir bence. Fiziksel dunya ile bir baglanti oldugunu hic sanmiyorum. Gelecegi gorme fln hikaye.
Burda bir halisualsyon var iste. Bir kismi ilisyon, bir kismi gercek. Bunlari ayirmasi lazim birilerinin artik. Biri diyo tamamen gercek digeri diyo tamamen yalan. Ortada biz ne desek bir yafta yiyoruz  .
Beynin yaptigi her ise buyuk dikkat edilmesi gerekiyor zira insanlar hep kendilerine kiyak gecip gercek saniveriyorlar. Dunyanin en buyuk problemi kisinin kendini kendine anlattigi masallara inandirmasi. Bunu diyorum ben ve yanlis anlasiliyorum hep. Dil calismiyor diyoruz hep iste  . Ilerde duzgun bir yazi yazicam lucid dream hakkinda. Ciddi ciddi bilincli bir sekilde geziliyor ruya aleminde ve cok sey ogretiyor insana. Su oluyor. Probleminiz var ve ne oldugu hakkinda hic bir fikriniz yok mu? Ruyada bir bakin etrafa ciddiyse problem sip diye cikiyor karsina ve "Haa, bundan bozukmus moralim." diyorsun cidden.
Korkuyla savasmak icinde ruyada gezinmek cok cok etkili bir yontem. Cunku paranoyalari insanlarin patir patir dokuluyor ortaya ve ortak olanlari var. Karanlik, yanlizlik, aclik, soguk, aci vs. Bunlara karsi guclenmek icin ruyada baya konusturabilirsin yaraticiligini. Anlatmiyim simdi deli dersin  .
-Carl Sagan
-Terence McKenna
|

06-01-2014, 02:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili ereninthenature,
Tersine, yazdıklarınızı ilgiyle izliyorum, hatta yeni/farklı bir şeyler okumanın sevinci, heyecanı içindeyim. Yazdıklarınız kurgu bile olsa bu heyecanı duymaya devam edeceğim. Siz lucid dream için yeni bir başlık açın, ben de sorularımla katkı sağlarım.
Sevgiler
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

06-01-2014, 02:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sadece sunu soyliyim. Ruya gunlugu tutun. Her gun uyandiktan sonra bir kac dakika hatirlamaya calisin ne gordugunuzu ve not alin. Ilk gun iki cumle anca yazarsiniz. Ikinci gun 3 cumle. Bir hafta sonra iki paragraf ruya yazdiginizi goreceksiniz. O kadar articak dikkatiniz ruyalariniza karsi.
Ve ne yazik ki sehirlerin icme sularinda ve satin sularda ruyayi bozan kimyasallar var. Dogal ortamlarda ruyalariniz cok daha guzel ve temiz olur. En azindan icme suyunuzu dogal kaynak suyu olarak icerseniz cok buyuk iyilik etmis olursunuz kendinize. Neyin saglikli neyin sagliksiz oldugunu da baya karistirmis durumda insanlar gunumuzde. Icmeyin ne cesme suyunu ne de kapali/satin su. Gidin guzel bir bidon alin. Bir koy bulun yakinlarda 50-100 litre su tasiyin ara ara kendinize buyuk iyilik yapmis olursunuz ve farki anlarsiniz. Ruyalariniz git gide daha belirgin bir hal alicak.
-Carl Sagan
-Terence McKenna
|

06-01-2014, 02:31
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bu arada mantarla oyle bir muhabbetimiz oldu ya. Cidden cok dalga gecti cok. Zor toparladim  .
Dalgaciysan dalga geciliyorsun.
Egoistsen, aci cektirdiysen aci cekiyorsun.
Inancliysan, eline bir inanc verip mini bir muhammede donusuyorsun.
Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Gercekten. Baya garip insanlarin girecegi konular bunlar. Ama dedigim gibi gayet sekuler ve rasyonel bir sekilde size bilgilerle gelebiliriz. Bunun pesindeyiz zaten.
-Carl Sagan
-Terence McKenna
|