Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-01-2014, 19:33
bubilgi bubilgi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Sizce Mantıklı olabilir mi?

Lütfen videoyu sonuna kadar izleyin öyle yorum yapın.
Alt 12-01-2014, 19:45
Üye

Arkadaşlar herhangi bir görüşe paralel bir soru sormuyorum tarafsız değerlendiriyorum. ayrıca yanlış bölüme açtıysam özür dilerim.
Alt 12-01-2014, 19:54
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili bubilgi, foruma hoşgeldiniz.

Videodaki kişi siz misiniz ?

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 12-01-2014, 20:00
Üye

Deist_tr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili bubilgi, foruma hoşgeldiniz.

Videodaki kişi siz misiniz ?

Sevgiler
Yok değilim. Bunu youtubede gördüm bir danışayım dedim.
Düşünceniz nedir video hakkında.
Alt 12-01-2014, 20:24
Üye

Başka Düşüncesi olan yok mu? çok merak ettim
Alt 12-01-2014, 20:25
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Adamın biri yolda giderken, otostop çeken bir adamı arabasına almış. Otostopçu arkaya oturmuş. Şöför: "Merhaba hemşerim, nereye gidiyorsun?" diye sormuş. Arkadaki: "Bir yere gitmiyorum, ben Azrail'im, senin canını almaya geldim." demiş.

Şöför gülmüş, "Kardeşim dalga geçmeye mi arabaya bindin?" diye sormuş. Öteki "İnanmazsın tabii, biraz bekle, ilerde bir otostopçu daha göreceksin, onu da al, ona sorarsın." demiş. Hakikaten az sonra diğer bir otostopçu görünmüş, şöför onu da ön koltuğa alıvermiş. Bu arada ufaktan ufaktan tedirgin olmaya başlamış. Az sonra şöför yanındakine, -korktuğunu belli etmemeye çalışarak- : "Yav hemşerim, arkadaki adam da otostop çekti, senden önce onu aldım. Ama tutmuş bana 'Ben Azrail'im, canını alacağım' diyor. Deli midir nedir tövbe tövbee?" demiş. İkinci otostopçu: "Abi ne diyorsun, arkada kimse yok ki?" demiş.

Artık şöförün dizlerinin bağı çözülmüş, hayatı yavaş yavaş gözlerinin önünden geçmeye başlamış, arabayı da sağa çekip durdurmuş.

Arkadaki: "Hadi, bari şurda iki rekat namaz kıl da, öyle git Allah'ın huzuruna" demiş. Şöför de çaresiz Azrail'in dediğini yapmış, arabadan inmiş, topraktan aptest almış, namaza durmuş...

Bu arada 1. ve 2. otostopçu basmışlar gaza, kaçarken birbirlerine "Ulan böyle enayiler varken şu memlekette, biz asla aç kalmayız " deyip, gülüyorlarmış...

-----------------------

Uzun lafın kısası: Bu tarz şeyleri (cin/peri/şeytan/vb) uyduran, söyleyen insanlar - illa ki bundan bir rant sağlayıp bazı enayileri sömüreceklerdir. Ben böyle düşünüyorum...

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 12-01-2014, 20:27
Üye

Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Adamın biri yolda giderken, otostop çeken bir adamı arabasına almış. Otostopçu arkaya oturmuş. Şöför: "Merhaba hemşerim, nereye gidiyorsun?" diye sormuş. Arkadaki: "Bir yere gitmiyorum, ben Azrail'im, senin canını almaya geldim." demiş.

Şöför gülmüş, "Kardeşim dalga geçmeye mi arabaya bindin?" diye sormuş. Öteki "İnanmazsın tabii, biraz bekle, ilerde bir otostopçu daha göreceksin, onu da al, ona sorarsın." demiş. Hakikaten az sonra diğer bir otostopçu görünmüş, şöför onu da ön koltuğa alıvermiş. Bu arada ufaktan ufaktan tedirgin olmaya başlamış. Az sonra şöför yanındakine, -korktuğunu belli etmemeye çalışarak- : "Yav hemşerim, arkadaki adam da otostop çekti, senden önce onu aldım. Ama tutmuş bana 'Ben Azrail'im, canını alacağım' diyor. Deli midir nedir tövbe tövbee?" demiş. İkinci otostopçu: "Abi ne diyorsun, arkada kimse yok ki?" demiş.

Artık şöförün dizlerinin bağı çözülmüş, hayatı yavaş yavaş gözlerinin önünden geçmeye başlamış, arabayı da sağa çekip durdurmuş.

Arkadaki: "Hadi, bari şurda iki rekat namaz kıl da, öyle git Allah'ın huzuruna" demiş. Şöför de çaresiz Azrail'in dediğini yapmış, arabadan inmiş, topraktan aptest almış, namaza durmuş...

Bu arada 1. ve 2. otostopçu basmışlar gaza, kaçarken birbirlerine "Ulan böyle enayiler varken şu memlekette, biz asla aç kalmayız " deyip, gülüyorlarmış...

-----------------------

Uzun lafın kısası: Bu tarz şeyleri (cin/peri/şeytan/vb) uyduran, söyleyen insanlar - illa ki bundan bir rant sağlayıp bazı enayileri sömüreceklerdir. Ben böyle düşünüyorum...
hocam ben onu sormuyorum bu videoda söylenenler bilimsel mi onu merak ediyorum yani ikincil ego titreşimleri algılama filan.
Alt 12-01-2014, 20:32
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hocam ben onu sormuyorum bu videoda söylenenler bilimsel mi onu merak ediyorum yani ikincil ego titreşimleri algılama filan.
Çok pardon...

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 12-01-2014, 21:43
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili bubilgi,

İnsan bedenini kabaca 3 bölüme ayırabiliriz.
1- Solunum, kan dolaşımı, salgı sistemi, sindirim, besin dağıtımı, hücre üretimi vs. gibi motor refleksleri ve yönetim merkezi olan omurilik soğanı.
2- Beyin ve omurilik soğanının yönetimindeki beden, bedenden gelen uyarıları beyne ve omurilik soğanına ileten sinir ağı.
3- Yorumlama ve hafıza merkezi olan beyin.

Sinir ağındaki haberleşme, mikrovoltlar mertebesinde elektrik sinyallerinden oluşur. Bu sinyaller, hassas preamplifikatörlerle yükseltilerek osiloskopla izlenebilir, ki; tıbbi uygulamalarda sıklıkla kullanılan, çok faydalanılan bir ölçüm, gözlem metodudur.

--/--

Büyü, kişiye temas etmeden uzaktan olumlu/olumsuz etkilemenin, üzerindeki olumsuz etkileri kaldırmanın mümkün olabileceğini iddia eder. İnsanın biyolojik yapısı göz önüne alındığında büyünün insanı etkilemesi mümkün değildir. İnsanın dış manyetik etkilerle etkilendiğinin, tepki verdiğinin, manipüle edilebildiğinin bir kanıtı yoktur, ki; bu yönde sayısız deney yapılmıştır. Bu tür iddialar spekülasyondan öte bir değer taşımaz.

--/--

Cin konusu artık kabak tadı vermenin ötesine geçmiş, tiksintiye dönüşmüştür gözümde.
James Randi adlı eski bir sihirbaz, kurduğu JREF vakfı aracılığı ile cin melek peri gibi hayali varlıkları, herhangi bir parapsikolik fenomeni kanıtlayana 1 milyon USD ödül veriyor. 1996'dan beri sayısı ispat girişimi oldu ve hepsi bir bir çürütüldü. Zaten başka ne beklenebilirdi ki.

--/--

Kuantum fiziği, Bohr atom modelinde tanımlanmış olan maddenin çok daha küçük parçacıklardan oluştuğunu, bu parçacıkların farklı formlarda bulunabildiğini, değişik formlara dönüşebildiğini, diğer parçacıklarla etkileştiğini ortaya koyan kuramlar bütünüdür.

Bu böyle ortaya koyulmuşken, yaratılışçı veya fırsatçı çevreler kuantum bilinç adlı bir saçmalık icat ettiler ve maalesef bir çok kişi bu fikri satın aldı. Şimdilerde bunun üzerine kitaplar yazanlar, eğitim seminerleri düzenleyenler var, daha da şaşırtıcı olarak, bu kitapları satın alan, eğitimlere katılanlar var.

Şunu iyi anlamak lazım: İnsanın kişiliği, bedeninin içinde yaşadığı çevreden aldığı verilerle, duyumlarla, etkileşimlerle, eğitimiyle depoladığı verileri yorumlamasıyla oluşur. Kişinin beyininde yaşadığı deneyimler, edindiği yorumlara göre fiziksel olarak farklı sinaps bağlantıları üretilir. Örneğin, matematiksel işlemler üzerine daha çok çalışan kişinin beyninde bu işlemleri daha hızlı ve isabetli yapmasını sağlayan sinapslar-bağlantılar-merkezler üretilir. Yani kişinin fiziksel beyin haritası detayda kişiye özeldir.

Büyü veya kunatum bilinç iddiası, bu kompleks ve kişisel yapıdaki beyne uzaktan müdahale edilebileceği iddiası ile eşdeğerdir. Örneğin, zır cahil bir üfürükçü bir kaç Kuran ayetini okuyarak beddua ettiği uzaktaki bir kişinin beyin yapısını çözerek, sinapslardaki yorumlama dizilimini etkileyebildiğini iddia etmiş olur. Yani, saçmalık bile değildir.

Videoda değinilen ikinci ego vs. konuları zaten defalarca izah edilmiş konulardır.
İnsan, -tıpkı diğer organik canlılar gibi- yaşama ve üreme arzusu olan biyolojik bedene sahip bir varlıktır. Yaşama ve üreme arzusu kaçınılmaz olarak egoyu oluşturur. Bunda bir sihir-keramet yoktur. Ego, insanın manipüle edilmesinde kullanılabilecek en önemli zaafiyettir, ki; çoğunlukla bencillik veya suç olarak kabul edilen eylemler yaparken manipüle edilmeye ihtiyaç duymaz.

Videodaki gibi, insanların fikirler üretmesi yanlış değildir, ne var ki, üfürük olduğu kanıtlanmış iddiaların, fikirlerin bilimsel bulgulardan esinlenerek farklı kulvarlara kaydırılarak yanlışlanmış fikirlerin yaşamını devam ettirmesine hizmet etmek yanlıştır.

Örneğin, cinlerin var olduğunu iddia eden İslam öğretisi kutsal kitabı olan Kuran'da cin adlı bir sure bile barındırır, bu ve başka surelerde cinler hakkında bir çok hikaye anlatır. Ne var ki günümüze kadar cinlerin varlığı kanıtlanmış değildir. Fakat, din böyle dediği için bir çok Müslüman cinlere şahit olduğunu iddia etmiş, üzerine yeminler etmiştir, hatta cin çıkarma diye bir meslek bile var edilmiştir.

Yukarıda da söyledim, cinlerin varlığını kanıtlamak isteyen James Randi'ye gitsin, aslanlar gibi kanıtlasın, 1 milyon USD'yi alsın, afiyetle yesin, İslam dininin doğruluğunu kanıtlamış olsun, dünyada bir çok kişinin Müslüman olmasına vesile olsun, cenneti kendisine garanti etsin. Bunu, konuyu tartıştığım bütün Müslümanlara söylerim, nedense kimse önemsemez görünür, halbuki işin içinde milyarlarca insanı cehennemden kurtarmak var.

Neden ispatlamıyorlar? Çünkü yok.
Peki neden yok diyemiyorlar? Çünkü Kuran'da cin suresi var.

Sevgiler

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 12-01-2014, 22:42
inferno inferno isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Beğen butonu olsa hiç beklemeden basardım.
ağzına sağlık Deist_tr

Ben içimdeki vicdanımın bana söylediklerini yaparım. Bunu bana Tanrı yasaklamış olsa bile.

Önerilen Siteler