gordion´isimli üyeden Alıntı
benim bir ateist çalışma arkadaşım vardı, ama ne zaman tökezlese zeuz aşkına falan demezdi, Allah derdi.
Suçu çocukluğunuza atıyorsunuz fakat biz de çocuktuk, size tökezleyince veya ani refleksler olunca "Allah de" diye telkinde veya öğütte bulunuldu mu? hiç sanmıyorum, böyle bir yetiştirilme şekli yok.
çocukken eminim uzun bir yaşa kadar arabayla oynamışsınızdır, hiç düşerken "araba" diyormusunuz?
yada yıllarca hatta yetişkinliğe kadar yanınızda anne babanız vardı ama tökezleyince kaç defa "anne" dediniz? ben tahmin edeyim HİÇ.
kız çocukarı da yılalrca bebekle oynamıştır ama tökezlerken "oyuncak bebek" diyen var mı?
uçağın türbülansa girdiğindeki duaları ve Allah nidalarına girmiyorum bile. çoxukken kaç defa türbülansa girdiniz mesela?
benim gözlemler gerçek, fakat "Allah" denmesine ilişkin bilimsel bir verim yok, lakin ben kişi ne kadar Allah'a inanmasa da hayatının bir bölümünde Allah ibaresini gayriihtiyari olarak bir şekilde kullandığını görüyorum ve bunun yetiştirilme şekliyle de bir ilgisi yok.
|
Adamı kanser edersiniz. İntegrali dahi toplamayı bilmeyen adama zamanla öğretebilirim de sizin gibi mantıktan yoksun olanlara ne yapacağız bilemiyorum.
Hangi çocuk doğduğunda Allah'ı biliyor ki? Elin japonu hiç tökezlerken Allah diyor mu?
Atalarından, annesinden, babasından ne almışsa onu söylüyor. Yolculuğa çıkıyor, hamdi abi Allah'a emanet ol diyor, hayriye teyze diyor, necati abi diyor, zeynep diyor, anne diyor abla diyor diyor da diyor. Çünkü hepsi bunları atalarından alıyor ve hayatlarına sokuyor.
5 yaşındaki yiğenim Allah'ı ne bilsin değil mi? Canavarlardan korkuyor canavar yok diye öğretiyoruz ama hastalansa, Allah baba seni korur, o hepimizi sever diyor annesi, daha bu yaşta çok yaşa, aman, off, ohaaa gibi diline dolanıp kalıyor.
Yıllarca arabaya araba derken, gidipte bir anda arabaya soğan diyen de olmuyor.
Daha basit örnek vereyim, aileniz ize yıllarca hamdi desin. Siz yıllar sonra isminizi değiştirin. Anlık bir seslenme anında çoğu zaman dillerinden hamdi abi çıkacaktır. Sizin Allah meselesi de aynı hesap. Bilinçaltınızda yıllar boyunca korkularınız da maneviyatınızda da sarıldığınız hayaletin ismi kolay kolay zihinlerden silinmez.
Unutmayın çocukların en iyi öğrenme yöntemi taklittir. Bir zamanlar arapların siyaseti bu topraklara karışmadan da ayaklar tökezlediğinde kimse Allah demiyordu.
Bence zemzem ile bir el ele verin, hala geç değil bu kadar mantıksız fikirler yürütecek kadar kültürel içeriğimiz ve bilgilerimiz boşaltılmış mı üzerine kafa patlatın.