10-03-2014, 13:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
'Öteki gündem' ölüm deneyimi yaşayan insanlar..ç
slm.. dün gece HaberTürk tv de Pelin Çift in sunduğu 'Öteki gündem' programında acil servislerde ölüm deneyimi yaşamış insanların bazı deneyimleri tartışılıyorsu.. program konukları doç.. Sinan Canan ve ismini hatırlyamadığım bir acil servis doktoru, bir ilahiyatçı ve bir doktor konuk daha vardı...
epey ilginç deneyimler anlattılar, tartıştılar hatta amerikada filan yapılan bazı bilimsel deneyleri de tartıştılar..
ölüm deneyimi yaşayan hastalar tekrar hayata döndürüldüklerinde beyaz bir ışık gördüklerini,ölmüş anne,baba veya yakınlarını gördüklerini, veya kendileri koma halindeyken kalp ve solunumları durmuş haldeyken kendilerini hayata döndürmeye çalaışan doktorları yukarıdan seyrettiklerini, hatta bir hastanın kendisi koma halindeyken hastanenin taa bilmem kaçıncı katında bir ayakkabı teki gördüğünü falan filan anlattılar durdular.. bunları anlatan ve tartışanların ilahiyatçıyı saymazsak hepsi akademisyen idi.. tartışmanın sonuna kadar izlemedim. ilahiyatçı vatandaş doktorların anlatııklarını dinle islam ile bağdaştırmaya başlayınca programı izlemeyi bıraktım...
şimdi siz değerli arkadaşlarımdan bu konu hakkında düşüncelerini paylaşmalarını bekliyorum..
|

10-03-2014, 14:41
|
 |
Üye
|
|
|
|
Ehe, İlahiyatçı vatandaş sanırım bu konularda acemiymiş, zira bunun bir tık ilerisi reenkarnasyon alanına giriyor ki diğer meslektaşları aman duymasın. Örn. Necla Çarpan vardı bir zamanlar, o da Atatürk'ten ve Mevlana'dan mesajlar aldığı iddia ediyordu.
Sanırım Necla Çarpan İlahi nutuk 'unu Devlet satın aldı, aldığı gibide bıraktı.
Ben Nutuk'unu okumadım ama Yeni Mesnevisine bir arkadaşımda vardı ondan bakmıştım, orada ki bir mesele vardı ki hiç bir tasavvuf kitabında görmemiştim.
Herneyse bu Necla çarpanında hikayesinde, bir ameliyatı sırasında dr. ları yukarıdan seyretme olayı varmış, bunu anlatıyor kendisi, hiç bir acı duymadan kendimi ve dr.lrın telaşlarını yaptıklarını tavandan seyrediyordum diyor, sanırım bundan sonrada bu medyumluk hadise almış yürümüş.
Çok uzun zaman oldu okuyalı, detaylarını unuttum.
Ayrıca Net Geo kanalda da bu geri dönüşler konusunda bir kaç belgeselde seyrettim, tabii başka kitaplar filanda olmuştu.
Kişisel fikrim; ruh bedenden ayrıldıktan ve geri geldikten sonra o kişi başka ruhlarla daha kolay kontak kurabiliyor, daha doğrusu ruhlar o kişiyle kontak kurabiliyor, sanırım bir kere çıkmasıda yeterli.
Bunun dinle diyanetle de alakası yok, herkese olabilir, sanırım her millette de medyumlar vardır.
Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
|

10-03-2014, 18:23
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Olamaz. Ruh diye birsey yok. 6 gun komada kalmis biri olarak, hepsinin hayal urunu, beyinin, belki de oksijen yetersizliginden ortaya cikardigi durumlar, gorunumler oldugu, yani materyel nedenlere dayali oldugunu zannediyorum.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

14-03-2014, 07:00
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu olaylari belgesellerde izlemistim, bilim insanlari bunun mümkün olamayacagini ve insan beyninin kendi kendine oynadigi bir aldatmacasi oldugu söyleniyordu. Beyin bir süreligine büyük kisim olarak islevini yerine getirmese de, cok az da olsa hala beyinsel faaliyet devam etmektedir, hatta Op masasinda doktorlarin konusmalarini duymasi ve algilamasi da. Yani bu kesin ölüm olarak kesinlesmemistir, o yüzden kisiden kisiye farkli olup her sey rüya tarzi seklinde görmek mümkündür...
Kisacasi itibar edilecek ve kayda deger degildir...
Ayrica bu müslümanlarin inancina da aykiridir, cünkü kitaba göre tanri(!) bir kere canini aldi mi? ya cennetine ya da cehennemine koyacaktir  Tekrar dünya'ya geri atarak ikinci bir sans da vermez
İnsanlık onuru her şeyden üstündür
|

14-03-2014, 11:06
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu konuyla ilgili beynin ölüme yakın olduğu zamanlarda bile kendisinde hala bazı bölgelerin çalıştığı ve bu çalışan bölgelerin bu yanılsamaya neden olabileceği ile ilgili birşeyler okumuştum.Bu deneyimi yaşayan kişilerin yaşadıklarını konu alan birçok video mevcut youtube da.Ateist kişiler bile var yaşayanlar arasında.Kitaplar bile kaleme alınmış.Sanırım herkes yaşamıyor bunu.
|

15-03-2014, 03:02
|
 |
Üye
|
|
|
|
Deep´isimli üyeden Alıntı
Ateist kişiler bile var yaşayanlar arasında.Kitaplar bile kaleme alınmış.Sanırım herkes yaşamıyor bunu.
|
Bunun din diyanet veya inaçsızlıkla bir alakası yok, herkeste olabilir ama dediğiniz gibide herkeste olmuyor, olmadığında sebepleri var tabii.
Bende niye böyle bir şeyler olmuyor diye düşünen varsa hiç düşünmesin, olursa HAYATINIZ BERBAT OLACAKTIR benden söylemesi.
Üsteki olaylarla pek bağdaştırılmasa da burada banttan yayınlanan bir programla bile savananın ortasında bir fil yavrusu ile bütünleşmenin acısının, dehşetinin aslında bir tarifi yoktur, yavru fil ile birlikte bende parçalandım...olay bitince ya sonrası o da ayrı acıdır.
17-18 yıl önce unutulan bir olayı o günün beyni ile kolayca atlatabilirken, atlatmışken, sonra 35 yaşında bir insan aynı olayı tekrar yaşarsa-ki yaşadım-ne insan ne hayvan nede bitki ruhuyla karşılaşmadığı için insanlar sevinmelidir derim..sonradan atlatılmıyor..
|
Yani bu kesin ölüm olarak kesinlesmemistir, o yüzden kisiden kisiye farkli olup her sey rüya tarzi seklinde görmek mümkündür...
Kisacasi itibar edilecek ve kayda deger degildir...
|
Yani bencede OP masasında-ki anestezi etkisi var-ışık mışık görmek RÜYA ya benzetilebilir, doğrudur...ama o insanın ve konuyla ilgilenlerin kafasınıda karıştırmaya yetiyor böyle şeyler.
|
... Tekrar dünya'ya geri atarak ikinci bir sans da vermez
|
eheh, güzel.
Bu dünyada beden alınmadan, bir insan ruhen bu yaşamda kaç kere ölür? bunun cevabı yok... Tanrı sevmediğini bu yaşamda çok kez öldürür..
O ölen gene dirilir..filizlenir..ve o gene öldürür...bu böyle devam eder gider..
|

16-03-2014, 23:09
|
 |
Üye
|
|
|
|
Dün bir arkadaşımı evinde ziyarete gittim, kalpten dolayı 4 aydır yoğun bakımdaydı, görüştürmüyorlardı, 3-4 ameliyat olmuş filan bir kaç gün önce eve çıkartmışlar.
40 yıldır tanıdığım bir arkadaşım, aynı mahallede büyüdük filan, öyle neşeli bir insan ama adeta canlı cenaze misali olmuş, bir tarafı felç, yüzünde bir tek mimik kalmamış, sanki yüz nakli olmuş gibiydi.
Biraz tavsiye filan verdim rahatladı, yarın gene gideceğim yanına, kendine gelmesi aylar belkide yıllar alacak ama bu onun için yeni bir dönem olacak artık.
Şakayla karışık laf arasında ışığı gördün mü dedim, gördüm dedi.
Tabii ameliyat hallerini hiç hatırlamıyormuş, ameliyat çok iyi, giriyorsun çıkıyorsun hiç bir şey hatırlamıyorsun diyede dedi ama tabii sonrası çok zorlu geçmiş, yüzü zaten herşeyi anlatıyordu.
Hasılı o hastalık psikolojisinde insanların ne dediklerinin çok bir önemi olmasa gerek.
|

17-03-2014, 03:27
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bu gece Encyclo kanalda tamda bu konularla ilgili bir belgesel çıktı "Ruh bilimi" diye, adamlar Ölüme yakın deneyimler adı altında enine boyuna araştırmışlar görünüyor.
Özelliklede çocuklarla ilgili olan kısmı etkileyiciydi, ruh varsa çocuklarda hatta bebeklerde durum nedir diye müthiş gözlemler aktardılar.
Sanırım belgeseli yarısında yakalamışım ama bir daha çıkar herhalde, tam baştan izlemek iyi olacak.
Teledünya paketine iyi ki geçmişim dedirtti adeta.
|

17-03-2014, 16:35
|
 |
Üye
|
|
|
|
beden koma halinde, ölüm kalım mücadelesi veriyor.. ruh bedenden ayrılıyor hastanenin 5. katına çıkıyor oralarda gezinirken bir ayakkabı tek i görüyor.. beden tekrar canlanıncada bunu doktoruna söylüyor hasta.. şimdi hastanenin 5. katına çıkan bu ruh un eğer bedeni tamamen ölseydi ortadamı kalacaktı??? veya bu ölülerin ruhları dünyada gezinebiliyormu???
veya bedensiz kalan ruh başka birinin bedenini çalabilirmi!!?? başka bedendeki ruh u döver ve onu kaçırtıt onun yerine kendisi girer bedene !!?? :=) böyle ihrimallerde gelmiyor değil aklıma cahilce işte ..
|

17-03-2014, 20:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Haklisin, cok cahilce. Ruh zannedilen beyinin yarattigi, insanin ogreti ile gelistirdigi kisiligidir, no beyin, no ruh. Beyin olumu gerceklestiginde insan yasadigi halde, ruh muh kalmaz.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|