Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-03-2014, 18:42
hemeros hemeros isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart slm

ben 28 yaşındayım istanbuldayım ismim arzu.uzun süredir gel gitlerim var,bu forumu buldum üye oldum bakalım sorularıma cevap bulacakmıyım?
Alt 20-03-2014, 19:13
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Gidene kadar hosgeldin
Sorularina bizleri de dahil edersen, hep beraber cevap bulabilecegimize inaniyorum.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 20-03-2014, 19:55
mrdragon mrdragon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sorularınıza cevap bulmak için hangi yöntemi izlemeyi düşünüyorsunuz?

Mesela, bunca zaman boyunca tonla tartışma konusu geçti. Okumayı deneyebilirsiniz de.

Hatta işe en doğrusu kuran'ın türkçesini okumak ile başlayın. İyi bir analiz için, farklı çevirilere de göz atın ve kuranı mümkün olduğunca iniş sırasına göre okumayı deneyin. (tarihsel süreç, ayetlerin bağıntısı ve söyleniş amaçları net açığa çıkıyor.)

İmkanınız varsa eski tefsirler üzerinden kelime köken ve detayları üzerinden de yol alabilirsiniz.

Sonra genel bir bilgi birikiminiz ile daha sağlıklı fikir üretip tartışacak duruma da gelebilirsiniz.
Alt 21-03-2014, 16:07
Aday Üye

mrdragon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sorularınıza cevap bulmak için hangi yöntemi izlemeyi düşünüyorsunuz?

Mesela, bunca zaman boyunca tonla tartışma konusu geçti. Okumayı deneyebilirsiniz de.

Hatta işe en doğrusu kuran'ın türkçesini okumak ile başlayın. İyi bir analiz için, farklı çevirilere de göz atın ve kuranı mümkün olduğunca iniş sırasına göre okumayı deneyin. (tarihsel süreç, ayetlerin bağıntısı ve söyleniş amaçları net açığa çıkıyor.)

İmkanınız varsa eski tefsirler üzerinden kelime köken ve detayları üzerinden de yol alabilirsiniz.

Sonra genel bir bilgi birikiminiz ile daha sağlıklı fikir üretip tartışacak duruma da gelebilirsiniz.

okumuştum 15 yıl önce tam ergenlik dönemimdi ozamanlar sorularım başlamıştı en çok ruh halimi bozan kabir azabı hadisleriydi halen bozmakta allah var diye düşünüyorum acaba kuran mı dejenere oldu diye araştırma yapıyorum
Alt 21-03-2014, 16:45
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Dejenere olan degil, dejenere eden kuran.
Unuttunuz galiba, allah bir noktasinin bile degistirilmesine izin vermiyecegini soylemisti; eger dejenere oldu ise, allah yalanci; eger olmadi ise.....

Alt 22-03-2014, 00:39
mrdragon mrdragon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hemeros´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
okumuştum 15 yıl önce tam ergenlik dönemimdi ozamanlar sorularım başlamıştı en çok ruh halimi bozan kabir azabı hadisleriydi halen bozmakta allah var diye düşünüyorum acaba kuran mı dejenere oldu diye araştırma yapıyorum

Kuran içerisinde kabir azabı yoktur. Aksine kuran ile kabir azabı örtüşmez.

Kuran absürd bir arap kaynağı olarak dursa da, kuran'ın total düşünceden uzak insan üzerindeki kontrol etkisini keşfeden araplar, hadisleri de alabildiğine pompalayıp uçurmuşlar.

Bu aşamada şunu düşünebiliriz. Demek ki, bunca hadis pompalayan insanların tanrı kavramından korkuları yoktur. Dinin etki mekanizmasını keşfetmiş olduklarından sonuna kadar kullanmışlar.

Kuran yazılı olarak sabitlenmiş bir kaynak. Muhammed dönemine ait yazılı parçaları elimizde yok. O dönem adına bir değişiklik oldu mu sorusunun cevabını veremeyiz.

Şahsımca da, dillerde ve kitap sayfalarında hayat bulan zamana gebe tanrı modelinin bir puttan farkı yoktur. Her put gibi çocukluğumuz da da zihinlere aşılanan hayallere ve sözlere gebe tanrının da, bu dünya üzerinde etkisi yoktur. İnsanlık ne yaparsa yapsın kitabın sayfalarından dışarı çıkamayacak bir tanrıya inancın anlamsızlığını keşfettiğinizde, kuran size sadece 1400 yıl öncesinde devrimci bir arabın, yaşantıları çerçevesinde sözleri anlık psikolojisi altında koşullara göre nasıl şekillendirdiğini açık bir dil ile gösterir.
Alt 22-03-2014, 14:14
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili homeros öncelikle hoş geldin.bu sitedeki forumları karıştırırsan her soruna cevap bulabilirsin .eğer bulamazsan . sana cevap verecek bir ehli iman!!! mutlaka bulunur

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 22-03-2014, 19:06
Aday Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dejenere olan degil, dejenere eden kuran.
Unuttunuz galiba, allah bir noktasinin bile degistirilmesine izin vermiyecegini soylemisti; eger dejenere oldu ise, allah yalanci; eger olmadi ise.....
haklısın değştirilemez diyor burdan daha tutsak ediyor yani yeni biri çıkıpta kitap yazarsa inanmayın anlamında değiştirmeden inanın sorgulamayın diyor onların kalbi mühürlüdür diyor anlamazlar yani diyorda neden mühürlü ben mi istedim ki kasten yapılmış ozaman mühürlüyse
Alt 22-03-2014, 19:10
Aday Üye

mrdragon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuran içerisinde kabir azabı yoktur. Aksine kuran ile kabir azabı örtüşmez.

Kuran absürd bir arap kaynağı olarak dursa da, kuran'ın total düşünceden uzak insan üzerindeki kontrol etkisini keşfeden araplar, hadisleri de alabildiğine pompalayıp uçurmuşlar.

Bu aşamada şunu düşünebiliriz. Demek ki, bunca hadis pompalayan insanların tanrı kavramından korkuları yoktur. Dinin etki mekanizmasını keşfetmiş olduklarından sonuna kadar kullanmışlar.

Kuran yazılı olarak sabitlenmiş bir kaynak. Muhammed dönemine ait yazılı parçaları elimizde yok. O dönem adına bir değişiklik oldu mu sorusunun cevabını veremeyiz.

Şahsımca da, dillerde ve kitap sayfalarında hayat bulan zamana gebe tanrı modelinin bir puttan farkı yoktur. Her put gibi çocukluğumuz da da zihinlere aşılanan hayallere ve sözlere gebe tanrının da, bu dünya üzerinde etkisi yoktur. İnsanlık ne yaparsa yapsın kitabın sayfalarından dışarı çıkamayacak bir tanrıya inancın anlamsızlığını keşfettiğinizde, kuran size sadece 1400 yıl öncesinde devrimci bir arabın, yaşantıları çerçevesinde sözleri anlık psikolojisi altında koşullara göre nasıl şekillendirdiğini açık bir dil ile gösterir.

şimdi madem hesap günü var okey diyelim kabirde sorgu olacaksa kaç kez hesap vereceğiz kabirde cehenemde yandık diyelim eee ya hesap günü yani kıyamette Allah affederse beni ne olacak kabirde boşamı yanmış olacağım?
Alt 22-03-2014, 19:35
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Kabir bos laf ama su dunyada bu sacmaliklar yuzunden cok azap cekenler var. Isin kotu tarafi, yalniz kendileri cekse amenna, digerlerine de cektiriyorlar gereksiz baskilarla.

Önerilen Siteler