Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-03-2014, 20:03
MRBEKTAS99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
MRBEKTAS99 MRBEKTAS99 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Güzel Ve Özlü Sözler

Abilerim, ablalarım... İçimden özlü sözleri, güzel sözleri yazmak geldi.
İsterseniz siz de birşeyler ekleyebilirsiniz. Ben başlıyorum

Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir. Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler. Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir. - Steven Weinberg

Bilim bize öğretebilir, ve sanırım kendi kalplerimiz de bize artık etrafta hayali destekler aramamamızı, göklerde müttefikler yaratmamamızı ama bunun yerine bu dünyayı, kilisenin yüzlerce yıldır yaptığı yer yerine, yaşamak için uygun bir yer haline getirmek amacıyla kendi çabalarımızı kullanmamız gerektiğini artık öğretebilir. -Bertrand Russell

Bütün dinlerin virüslerin salgınına çok benzer bir akıl hastalığı olduğunu düşünüyorum. Din mükemmel bir kültürel yapı. Ama bu onu gerçek yapmıyor ve beni gerçek ilgilendiriyor. Çiçek virüsü mükemmel bir virüs. İşini çok güzel yapıyor. Ama bu onun iyi olduğu, ve yok olmasını istemediğim anlamına gelmiyor - Richard Dawkins

AIDS, deli dana, ve bunun gibi bir çok hastalık hakkında kıyamet habercisi yorumları yapmak modaya çok uygun. Ama diyebiliriz ki iman, çiçek virüsüyle kıyaslanabilecek kadar, dünyanın en büyük şeytanlarından biri ama yok edilmesi daha zor. - Richard Dawkins

Din hiçbir işe yaramaz; gece yarısı karanlık bir mahzende orada olmayan siyah kediyi aramaktır. - Robert Heinlein

Din bir saçmalık. - Thomas Edison

Din, insanın alt üst olmuş kendi hayal gücüyle yarattığı var olmayan yaratıkların korkusuyla, insanın yargılama yeteneğini yok ederek, bütün akli yeteneklerini kaybettirdi ve insanı en sefil, acınası köle haline getirdi. - Robert Owen

Bilim adamlarının kesinliği yok ama delilleri var. Yaratılışçıların delilleri yok ama kesinliği var. - Ashley Montagu

Bir mumdan binlerce mum yakılır da, mumun ömrü kısalmaz.Mutluluk asla paylaşmaktan azalmaz. (Buddha)

Öfkeye tutunmak, zehiri kendin içip ötekinin ölmesini beklemek gibidir.
Sorun, zamanınız olduğunu sanmanız.(Buddha)

Ne ettiysen o'sun.Şimdi ne edersen, o olursun. (Buddha)

Sen kendin, tüm evrendeki herkes kadar, kendi sevgi ve şefkatini hakediyorsun.(Buddha)

Varoluşun sırrı korkusuz olmaktır.Ne olacağınızdan korkmayın, kimseye güvenmeyin.Yalnız tüm yardımı reddettiğiniz an özgürsünüzdür. (Buddha)

Ne alev ne yel, ne doğum ne ölüm, hiçbir şey iyiliklerinizi silemez. (Buddha)

Öfkeye sarılmak birine atmak için kavradığınız sıcak bir kömür parçası gibidir; yanan aslında sizsinizdir. (Buddha)

Önce kendi gideceğin yolu öğren, sonra öğretmeye kalk. (Buddha)

Geçmişle yaşamayın, geleceğin hayalini kurmayın, aklınızı şu ana yoğunlaştırın. (Buddha)

Biraz insan ol diyeceğim ama, seni de zor durumda bırakmak istemiyorum. Donnie Darko

Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır. Paulo Coelho

Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır; ama dostun başarısına sempati duyabilmek, sağlam bir karakter gerektirir. Oscar Wilde

Öyle bi çık ki karşıma ‘Her baktığımda ilk defa görüyormuşum gibi, az kalsın ölüyormuşum gibi' hissedeyim seni. Edip Cansever

Bu hayatta farklı ol! Değiş, geliş, keşfet, yüksel! Sonunda tek ol! Bob Marley

Sesini değil, sözünü yükseltmeli insan. Çünkü gökgürültüleri değil, yağmurlardır yaprakları yaşatan. William Shakespeare

Önerilen Siteler