Abilerim, ablalarım... İçimden özlü sözleri, güzel sözleri yazmak geldi.
İsterseniz siz de birşeyler ekleyebilirsiniz. Ben başlıyorum
Din insanın ciddiyetine ve saygınlığına bir hakarettir. Onunla veya onsuz, iyi insanlar iyi işler, kötü insanlar kötü işler yapabilirler. Ama iyi insanlara kötü işler yaptırmak dinin işidir. -
Steven Weinberg
Bilim bize öğretebilir, ve sanırım kendi kalplerimiz de bize artık etrafta hayali destekler aramamamızı, göklerde müttefikler yaratmamamızı ama bunun yerine bu dünyayı, kilisenin yüzlerce yıldır yaptığı yer yerine, yaşamak için uygun bir yer haline getirmek amacıyla kendi çabalarımızı kullanmamız gerektiğini artık öğretebilir.
-Bertrand Russell
Bütün dinlerin virüslerin salgınına çok benzer bir akıl hastalığı olduğunu düşünüyorum. Din mükemmel bir kültürel yapı. Ama bu onu gerçek yapmıyor ve beni gerçek ilgilendiriyor. Çiçek virüsü mükemmel bir virüs. İşini çok güzel yapıyor. Ama bu onun iyi olduğu, ve yok olmasını istemediğim anlamına gelmiyor -
Richard Dawkins
AIDS, deli dana, ve bunun gibi bir çok hastalık hakkında kıyamet habercisi yorumları yapmak modaya çok uygun. Ama diyebiliriz ki iman, çiçek virüsüyle kıyaslanabilecek kadar, dünyanın en büyük şeytanlarından biri ama yok edilmesi daha zor. -
Richard Dawkins
Din hiçbir işe yaramaz; gece yarısı karanlık bir mahzende orada olmayan siyah kediyi aramaktır. - Robert Heinlein
Din bir saçmalık. -
Thomas Edison
Din, insanın alt üst olmuş kendi hayal gücüyle yarattığı var olmayan yaratıkların korkusuyla, insanın yargılama yeteneğini yok ederek, bütün akli yeteneklerini kaybettirdi ve insanı en sefil, acınası köle haline getirdi. -
Robert Owen
Bilim adamlarının kesinliği yok ama delilleri var. Yaratılışçıların delilleri yok ama kesinliği var. -
Ashley Montagu
Bir mumdan binlerce mum yakılır da, mumun ömrü kısalmaz.Mutluluk asla paylaşmaktan azalmaz.
(Buddha)
Öfkeye tutunmak, zehiri kendin içip ötekinin ölmesini beklemek gibidir.
Sorun, zamanınız olduğunu sanmanız.
(Buddha)
Ne ettiysen o'sun.Şimdi ne edersen, o olursun.
(Buddha)
Sen kendin, tüm evrendeki herkes kadar, kendi sevgi ve şefkatini hakediyorsun.
(Buddha)
Varoluşun sırrı korkusuz olmaktır.Ne olacağınızdan korkmayın, kimseye güvenmeyin.Yalnız tüm yardımı reddettiğiniz an özgürsünüzdür.
(Buddha)
Ne alev ne yel, ne doğum ne ölüm, hiçbir şey iyiliklerinizi silemez.
(Buddha)
Öfkeye sarılmak birine atmak için kavradığınız sıcak bir kömür parçası gibidir; yanan aslında sizsinizdir.
(Buddha)
Önce kendi gideceğin yolu öğren, sonra öğretmeye kalk.
(Buddha)
Geçmişle yaşamayın, geleceğin hayalini kurmayın, aklınızı şu ana yoğunlaştırın.
(Buddha)
Biraz insan ol diyeceğim ama, seni de zor durumda bırakmak istemiyorum.
Donnie Darko
Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır.
Paulo Coelho
Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır; ama dostun başarısına sempati duyabilmek, sağlam bir karakter gerektirir.
Oscar Wilde
Öyle bi çık ki karşıma ‘Her baktığımda ilk defa görüyormuşum gibi, az kalsın ölüyormuşum gibi' hissedeyim seni. Edip
Cansever
Bu hayatta farklı ol! Değiş, geliş, keşfet, yüksel! Sonunda tek ol!
Bob Marley
Sesini değil, sözünü yükseltmeli insan. Çünkü gökgürültüleri değil, yağmurlardır yaprakları yaşatan.
William Shakespeare