Edip Yüksel hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Mesela 96,2001,2013 ceviz kabuğu programlarını izledim. Ayrıca bir çok videosunu da izledim. Bir kaç çelişki keşfettim özellikle Reşad Halife ile ilişkilerinde.
Hadisler gerekli midir? Kitabı evrensel kılmak isterseniz mantıksal olarak en azından uygulama alanında gerekiyor.
Yani, tanrı hiç düşünmemiş ki, hadi youtube nedir bilmiyor ama, uygulama bazında resim çizmeyi dahi öngörememiş.
Tabi kuran, araplara yönelik işlenen bir kaynak olduğundan yazarları, sonrasındaki toplulukları pek düşünmemiş. Kitapsal inme gibi bir durumda olmadığına göre, sözlerin uygulanması üzerine hayat bulmayı denemiş. Muhammed'in vefatı ile, nerede nasıl davranılması gerektiği kısmı sorun yaşamış.
Bakın mesela, daha sıcak konulardan biri hırsızın ellerini kesin kısmı. Hangi eli, hangi elleri, nereden ne şekilde? Bir kere daha tekrarlarsa ne olacak?
Bu tarz sorularda kuran error verecek.
Neyse diyelim. Videoya göre Edip Yüksel özellikle üzerinde durduğu ayetleri doğru zamanda kullanmasından dolayı bana göre daha ağır basıyor.
Asıl Halis Aydemir ile girdiği tartışmada 19 mucizesi üzerinden hüsrana uğruyor.
Tabi, total anlamda kuran ile zerre örtüşmeyecek uyduruk sahih diye bilinen hadislere göndermelerde yine Edip ağır basıyor.
Kuran, oldukça düzensiz bir kaynak. Siz sureleri iniş sırasına göre okumaya başladığınız için, belli bir oranda kurguyu ve durum psikolojisini yakalayacaksınız. O zaman sözlerin belli dönemde belli kitlelere yöneltildiğini görürseniz, ayetleri bağlamlarından kopartarak, zamanları ihlal ederek, kitleri önemsemeden dilediğiniz gibi seçim yapıp dizerek tamamen zıt noktalara da işaret edebiliyorsunuz. Edip kendi argümanları için doğru ayetleri seçmiş. Karşısında duranların, sadece kuran ayeti olarak elleri daha zayıf.
Edip Yüksel inandığı inancın hadislerdeki gibi kötü olmaması gerektiğini düşündüğü için hadisleri kabul etmiyor sahih denilen hadisler içlerinde yalan da olsa çoğu gerçektir.Ayrıca evet bazı şeyleri hadis kaynakları olmadan anlayamazsınız İslam'da.Hadislerin reddi benim için hiçbir şey ifade etmiyor.Bal gibi de çoğu gerçek.Gerçek İslam da o.
Biz ateistler göremiyormuşuz bazıları öyle diyor.Gidip 3 saatlik tartışmayı izledim elektrik mühendisi olan arkadaş galip geldi 19 konusunda.Kusura bakmayın 19'cu abilerim.Arık şu 19 zırvasını Kabalacılarla falan tartışın.
Ben Halis Aydemir ile yapılan bu video zamanında 19 sistemini destekleyen birisi değildim.
Ve bu videoları Halis Aydemirin veya bir seveninin "edip fena çuvalladı; şok edip cevap veremedi" tarzı kısa kısa parçalara bölünüp youtube da paylaşılmış versiyonundan izledim.
evet o kısa video parçalarına göre edip çuvallamıştı.
Ancak araştırdım ve videonun uzun versiyonunu buldum. Tamamını dikkatle izledim. O kısa kesilmiş videolarda ortaya çıkan manzara yoktu. İlk gözlemim videolar tam istenilen yerden kesilip üzerine "şok şok edip çuvalladı" tarzı yazılar yazılıp youtube de paylaşılmıştı..
Neyse uzun videoya da gelirsek "19 sistemini desteklemediğim zaman" bile o videolarda Halis Aydemirin show ve demogoji yaptığından çok şüphelendim. Edip'in yaptığı ironileri bile anlamamış gibi yapıp oradan yürümeye çalışan ceketini savurup duran, abicim ayakları çekerek aslında kendi "ikiz kod" kitabını pazarlamaya çalışan bir adam imajı çizdi bende.
Sonra orada bir "wahid" lerin ve oradaki elif lerin yazımı konusunda bir köşeye sıkıştırması vardı Halisin. En mantıklı diyebileceğim husus orasıydı...
Daha sonra Edip haklı olduğunu başka bir videoda ispatladı. Edipin yüzde yüz haklı olduğuna orada ikna oldum.
Edip yüksel hakkında çok inceleme yaptım. ben adamın mimiklerinden; tavırlarından; hal hareketlerinde anlarım.
Edip yüzde yüz ahlaklı ve erdemli bir adam.
Ve 19 sistemi hakkında söyledikleri de doğru bu Halisin videosu benim 19 sistemi hakkında ikna olmama sebep oldu..
"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
Ben Halis Aydemir ile yapılan bu video zamanında 19 sistemini destekleyen birisi değildim.
Ve bu videoları Halis Aydemirin veya bir seveninin "edip fena çuvalladı; şok edip cevap veremedi" tarzı kısa kısa parçalara bölünüp youtube da paylaşılmış versiyonundan izledim.
evet o kısa video parçalarına göre edip çuvallamıştı.
Ancak araştırdım ve videonun uzun versiyonunu buldum. Tamamını dikkatle izledim. O kısa kesilmiş videolarda ortaya çıkan manzara yoktu. İlk gözlemim videolar tam istenilen yerden kesilip üzerine "şok şok edip çuvalladı" tarzı yazılar yazılıp youtube de paylaşılmıştı..
Neyse uzun videoya da gelirsek "19 sistemini desteklemediğim zaman" bile o videolarda Halis Aydemirin show ve demogoji yaptığından çok şüphelendim. Edip'in yaptığı ironileri bile anlamamış gibi yapıp oradan yürümeye çalışan ceketini savurup duran, abicim ayakları çekerek aslında kendi "ikiz kod" kitabını pazarlamaya çalışan bir adam imajı çizdi bende.
Sonra orada bir "wahid" lerin ve oradaki elif lerin yazımı konusunda bir köşeye sıkıştırması vardı Halisin. En mantıklı diyebileceğim husus orasıydı...
Daha sonra Edip haklı olduğunu başka bir videoda ispatladı. Edipin yüzde yüz haklı olduğuna orada ikna oldum.
Edip yüksel hakkında çok inceleme yaptım. ben adamın mimiklerinden; tavırlarından; hal hareketlerinde anlarım.
Edip yüzde yüz ahlaklı ve erdemli bir adam.
Ve 19 sistemi hakkında söyledikleri de doğru bu Halisin videosu benim 19 sistemi hakkında ikna olmama sebep oldu..
Ben de tamamını izledim hadisler konusunda değil ama 19 konusunda halis Bey haklı geldi.