Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-01-2007, 10:39
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart KIZ ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜLMEDİ Mİ?

Şimdi gelelim T.Dursun’un, “kız çocuklarının diri diri gömülmemiştir” yalanına.

Turan Dursun, İslâm’dan önce Araplar arasında kız çocuklarını diri diri toprağa gömmenin yalan olduğunu iddia ediyor. Bunu Kur'ân ifade ettiğine göre demek ki Kur'ân'ın söylediği, gerçeği yansıtmıyor.

Böylece Turan Dursun, bütün tarihçilerin kaydettiği bir gerçeği, dolambaçlı yollara dalarak inkâr ediyor.

1.1-Peki, ama böyle bir şey yok ise Kur'ân neden böyle söylesin?

1.2-Kur'ân bunu söylediği zaman, dinleyenler böyle bir şey yok, diye neden itiraz etmemişler.

1.3-Olmayan bir şeyi söylemesi, Kur'ân'a karşı o zaman inanmış olanların da inancını sarsmaz mıydı?

1.4-Turan Dursun, İslâm öncesi şâirlerden Ferazdak'ın şiirinde de geçen bu olayı nasıl inkâr eder? Dursun, bu olayı anlatan şiiri de kuşkulu görmektedir. Ferazdak'a âit dizelerin "sonradan uydurulmuş olduğu düşünülebilir" diyor. Neye dayanarak? Neden uydurulan bu dizeler yalnız Ferazdak'a dayandırılmış öyleyse? Buna gerek olsaydı, A'şâ'ya da bu mealde şiirler yakıştırılırdı. Neden Ferazdak?

Devamını okumak için tıklayınız.

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 29-01-2007, 11:31
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: KIZ ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜLMEDİ Mİ?

Sevgili Tew!
21.yüzyıla girdiğimiz şu günlerde bile kız çocukları töre uğruna namus uğruna cinayete kurban gitmiyorlarmı? O zamanlarda da böyle şeyler olmuştur. Ancaaaak sırf kız oldukları için uğursuz işe yaramaz diye öldürüldüklerini ben tahmin etmiyorum. Ama mantığım Turan Hocamızın haklı olduğunu söylüyor. Çünkü o dönemin en büyük putları lat uzza ve menat kadın. Hangi topluluk değer vermediği bir şeyi kutsal yapsın ki? Bence değer verdiğimiz en yükseğe koyduğumuz şeyler bizim kutsalımızdır.

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 29-01-2007, 12:21
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ama bu alanda kafa yormaya gerek yok. Nasıl olsa hepsi bir "yalan" üstüne kurulu. diyen Dursun’un dediği gibi fazla kafa yormaya gerek yok. Nasılsa Dursun’un dediklerinin hepsi “yalan ve saptırma üzerine kurulu” *

*
bakınız sadabad'çı abilerin savunmasına .diyorlarki'' yahu sen bu işleri kurcalama inançlı ol gerisine karışma.
* eğer TURAN *DURSUN yalan söylüyorsa, söylediği yalanlar islamın
kendi yalanları.T.D. altında kaynağı olmayan bir yazısını gören varmı.
bir yalancı varsa oda islamın muteber kabul ettiği kaynaklardır
Alt 29-01-2007, 16:41
Üye Değil

tewderi,

Sizin yönteminizle açıklayayım:

1.1-O zamanki insanların kesin bir inancı olduğunu ve sarsılma olmadığını bize kim ispat edebilir?
1.2.-Dinin temeli korkudur, sayın tewderi. Size insan suresini okumanızı öneriyorum. Bu uydurmalardan (yanlış anlamayın aşağılamak için değil ama en uygun tabir bunu buldum) 1400 sene sonra bile insanlar cehennem denen bir korkudan dolayı araştırmaya bile giremezken ilk zamanlar neler olacağını sanırım düşünebilirsiniz.
1.3-Hadi diyelim gömülüyordu, hadi diyelim islam bunu kaldırdı. Peki kadınlara nasıl davrandı? Bir erkek kaç kişiyle evlendi? Peygamberin (T.D. ifadesiyle yazıyorum) şeyinin keyfine ayet inmedi mi? Kadınların istediğiyle birlikte olması için ayet inmedi mi? Kadınlar arasında hem adaletsizli oldu hem de muhammed malıymış gibi istediğini kullanıp istediğini kenara bıraktı.

Elimden geldiğince açıklayama çalıştım.
Hatam olduysa affoluna...
Alt 29-01-2007, 17:02
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hrant";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tewderi,

Sizin yönteminizle açıklayayım:

1.1-O zamanki insanların kesin bir inancı olduğunu ve sarsılma olmadığını bize kim ispat edebilir?
1.2.-Dinin temeli korkudur, sayın tewderi. Size insan suresini okumanızı öneriyorum. Bu uydurmalardan (yanlış anlamayın aşağılamak için değil ama en uygun tabir bunu buldum) 1400 sene sonra bile insanlar cehennem denen bir korkudan dolayı araştırmaya bile giremezken ilk zamanlar neler olacağını sanırım düşünebilirsiniz.
1.3-Hadi diyelim gömülüyordu, hadi diyelim islam bunu kaldırdı. Peki kadınlara nasıl davrandı? Bir erkek kaç kişiyle evlendi? Peygamberin (T.D. ifadesiyle yazıyorum) şeyinin keyfine ayet inmedi mi? Kadınların istediğiyle birlikte olması için ayet inmedi mi? Kadınlar arasında hem adaletsizli oldu hem de muhammed malıymış gibi istediğini kullanıp istediğini kenara bıraktı.

Elimden geldiğince açıklayama çalıştım.
Hatam olduysa affoluna...
SEvgili Hrant ,

Gözü kapalı dalmışsın destur be bree! O yazı bana ait değil ki beni orada suçluyor ve beni konunun muhatabı olarak görüyorsun...

Açmış olduğum diğer konularıda incelersen dediğimi anlarsın ..

Saygılarımla...

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 29-01-2007, 17:04
Üye Değil

tewderi,

Konunun muhatabı kimse ona gitsin öyleyse...
Alt 02-02-2007, 22:43
forrestgump forrestgump isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

İlkokul yıllarında dahi ben bunu her duyduğumda, böyle saçma sapan bi şey olur mu diye düşünürdüm.

* *Din dersi hocamız, ağzından köpükler çıkararak, islamiyetten önce kız çocuklarını diri diri toprağa gömerlerdi derdi ve bu hikaye lise den mezun olana kadar devam etti, ama ben bu *şüphemden asla vazgeçmedim.

*Şimdi şöyle düşünelim, bir ırk sırf kız çocuğu diye kendi evlatlarını hemde diri diri toprağa gömerek öldürüyor.Yahu bunu hayvan yapmaz be abi, hani, hep sığınırlar ya, cahiliye devri şöyle böyle falan diye, bırakın ya, cahillere çamur atmayın, cahil insan bie bunu yapmaz.

* Eğer bunun yapılmaması hususunda bir tanrı ve peygambere ihtiyaç duyuluyorsa ben onların insanlığından şüphe ederim.

Süper bi yalan ama, taaa bu zamana kadar inandırıcılık taşıyıp savunuluyorsa, sallayan iyi sallamış, bravo

BİTMEYEN SERVET İTİBARDIR
Alt 02-02-2007, 23:41
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi" hususunda Kur'an'da geçen bilgi doğru mu?

Tekvir/9. Diri diri gömülen kız çocuğunun, hangi suçtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman, *

Ayeti genelleştirirsek eğer, kız çocuklarının öldürüldüğü sonucuna varırız. Nitekim abartmalı dini söylemlerden böyle bir netice çıkmakta olup bunun doğru olmadığı açıktır.

Bir başka ayetten konuyu ele alalım:

Nahl/58.Halbuki onlardan birine, kız doğum haberi müjdelendiği zaman içi öfkeyle dolar, yüzü kapkara kesilir.

Bugün dahi biz dahil gelişmemiş toplumlarda bu durumun sürmekte olduğu bir gerçektir.
Bilhassa erkek çocuk sahibi olmayan babaların yeni bir doğumda yine kız olduğu haberini aldıklarında gerek anneye, gerek doğan çocuğa takındıkları tavır ayette hal ile başlamakta ve trajik sonuçlara kadar varmaktadır.
Diri diri toprağa gömme olmasa da bu trajik sonuçlar cinayetlere kadar varmaktadır.

Gayrimeşru ilişkiden edinilen çocuklara karşı ise kız-erkek farketmeden takınılan tutum daha da kötüdür. Ne yazık ki diri diri gömmeye benzer girişimlere nadir de olsa rastlanmaktadır.sokağa atılan, çöpe atılan, öldürülerek ve öldürme girişiminde bulunup öldü sanarak gizlice gömülen bebek cinayetleri az değildir.
Acaba şu anda dünyada doğmak üzere olan kız bebeklerden kaçının akıbeti trajik olacaktır?
Yine şu anda gayrimeşru ilişkiden doğmayı bekleyen çocukların kaç tanesi için kötü plan yapılmaktadır?

Eski kavimlerde bu türden toplumsal olaylar daha fazladır. Öyle ki doğan çocukların tümünün öldürülmesi şeklindeki örneklere rastlamaktayız. Bir örnek de Tevrat'ta mevcuttur.

Şu söylenebilir mi?
Kur'an, Kureyş toplumunda zaman zaman nadir de olsa rastlanan bu durumu ajitasyon malzemesi olarak kullanmış olabilir mi?
Alt 02-02-2007, 23:45
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Tewderi,

Kız çocukları gömülmüyor muydu?
Toplumsal refah daha mı çoktu?
Barış toplumu muydu?
.
.

Aslında İslamiyet öncesi tarih ile İslamiyet sonrası tarih karşılaştırmaları somut kanıtlar üzerine oturtulmaya çalışılıyor iki tarfça. Ve kanıtlarınca.
Geçen gün, Sn. Dilaver (hafızam çok zayıftır), yazdığı bir şiirine dikkat ettim. İslamiyetten önece Kabe duvarına asılan bir şiir, diye takdim etmişti. Sordum kaynağını, bir kitap önerdi.

Araştırmacı ve dengeli yazıları, saygın ve derinlemesine incelemeleri ile severek okuduğum Sn. Dilaver'in kaynaklarına güveniyorum.
Biraz bakındım; yüzyılımızda yaşamış bir insan ve onun kaynaklarına da ulaşmaya çalışacağım.
Ama bu kişi İslamiyettin karşısında duran ve öylece de yazan biri. Milyonların peşinden gittiği kutsal kitapların kaynağı ve netliğinin tartışıldığı günümüzde bir araştırmacının tarihin külleri içinden çıkarmış olduğu, Kabeye asılı bir şiir!!!
Enteresan değil mi?

Demem o ki; bazı şeyleri bulamayabiliriz, göremeyebiliriz, hissetmeyebiliriz. Bu onların yok olduğu, olmadığı gibi yorumlara sebebiyet verebilir. O zaman ikinci plan uygulanır;
Var olduğunu/olmadığını düşündüğümüz şeyin etkilerine bakılır.

Bilimsel bir yöntemdir bu.
Çok uzaktaki görülemeyen gök cisimlerini; yanlarındaki gök cisimlerinin yörünge sapmaları ele verir.

Toplumsal olaylarda da uygulanır bu yöntem.
Lastik top kuramı derler bir yerlerde. Top zemine çarpmadıkça yukarıya doğru yükselmez de açıklaması.

Tüm toplumsal açmaz, buhran ve tıkanmış zamanlarda çıkmıştır peygamberler.

Ve eğer getirdikleri, o toplumun standardından daha düşük olsa idi kesin taraftar bulamazdı vahiy.

Günümüz gibi de düşünebiliriz.
Ben milliyetçiyim diyen dayıların, pasaportları hazırlanıp cepleri doldurulunca artık girmez olur vatanına da yaşar en uzak diyarlarda zevk-u sefa içinde.
*
Toparlıyorum.
Söylemek istediğiniz tez bence yanlıştır. Öncesi iyi olamaz diyorum sonuçları itibarı ile. Bir de siz düşünün isterseniz bu mihvalde.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

Önerilen Siteler