Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-01-2007, 17:38
Üye Değil

Standart Kuranın Tanrısı Yalan mı Söylüyor Kendiyle mi Çelişiyor

Merhaba T.D.'li arkadaşlar,

İslamın tanrısı allah kuranda bir yerde "Allah hiç bir şeye benzemez! Onun benzerinin benzeri bile yoktur!" derken bir yerinde "Adem'i kendi ellerimle yoğurarak ve kendi suretimde yarattım!" diyor. Yine aynı şekilde "Sizi görür, duyar!" diyor. Hangisine inanmalı?

Konuyla ilgili bilgiye hakim olanlar kuranda bunların geçtiğini bilir. Eğer yine de "İnanmıyorum hani kaynak?" derseniz çabalayıp onları da bulup linkini vermeye çalışacağım.

Saygılarımla...
Alt 29-01-2007, 18:02
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Re: Kuranın Tanrısı Yalan mı Söylüyor Kendiyle mi Çelişiyor

EEE Hrant, her başlık için 10 mesaj ama.

Neyse bir fıkra:
Adamın birisinin karısı ölmüş, mahallelik, akraba, eş dost toplanmış adamın evine kadını gömecekler, mezara gidecekler ama adam ortalıkda yok. Aramışlar taramışlar adamı bulamamışlar, aha bide bakmışlar ki, adam bodrumda evin hizmetçisini düzüyor, yav adam utan be utan, daha karının cenazesi kalkmadı, üzüleceğine hizmetçiyi düzüyorsun, oldumu bu yaptığın, demişler adama. Adam ne dese ya?
""Yav ben üzüntümden ne yaptığımı mı biliyorum.""

Muhammed'inkide bu hesap. Adam 20 yıldır, onca yalan içinde ne dediğini mi biliyor.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 29-01-2007, 18:26
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

walla";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
EEE Hrant, her başlık için 10 mesaj ama.

Neyse bir fıkra:
Adamın birisinin karısı ölmüş, mahallelik, akraba, eş dost toplanmış adamın evine kadını gömecekler, mezara gidecekler ama adam ortalıkda yok. Aramışlar taramışlar adamı bulamamışlar, aha bide bakmışlar ki, adam bodrumda evin hizmetçisini düzüyor, yav adam utan be utan, daha karının cenazesi kalkmadı, üzüleceğine hizmetçiyi düzüyorsun, oldumu bu yaptığın, demişler adama. Adam ne dese ya?
""Yav ben üzüntümden ne yaptığımı mı biliyorum.""

Muhammed'inkide bu hesap. Adam 20 yıldır, onca yalan içinde ne dediğini mi biliyor.
,

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 29-01-2007, 19:00
Üye Değil

linki verseydin yaa...
merak ettim şimdi...fıkra da çok hoş walla
Alt 03-02-2007, 04:16
souk_temas souk_temas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Re: Kuranın Tanrısı Yalan mı Söylüyor Kendiyle mi Çel

çok basit, Allah hiç bir >>"ŞEY"e benzemez...
İnsan'a ise ruhundan üfledi, kendi suretinde yarattı.... yani katmanlarca aşağı nüfuz eden, Allah'ın sonsuz ve tek parça enerjisinden (düşünce, hayal...). O, "şey" değildir. senin düşüncelerin ŞEY mi dir...... değildir. yekpare bi yapının (ruh) bir kısmıdır.
Alt 07-02-2007, 10:27
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Hrant,Allah Adem'i kendi suretinde yarattı diye bir ayet yoktur.Bu yüzden boşuna çabalama,böyle bir linkte bulamazsın.Bu ayet değil uydurma bir hadistir.Ama şöyle bir ayet var;

Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur. İsra 36

Esen kal...
Alt 07-02-2007, 10:48
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Kendi suretinden yaratma oykusu Tevrat'tan geliyor. Hatta dikkatli okunursa iki yaratma oykusu vardir orda. Tanri Ademi kendi suretinde yaratir. Kuran oykusunde olmasa da hadislerde gecer bu oyku.

Kendi suretinde yaratmanin anlami ise tanrinin da insan biciminde dusunulmus olmasidir. Ibranilerdeki bu anlayis Misir tanrilarindan gelir. Orda kral-tanrilar sadece insan bicimli degil basbayagi insandir (eskisi tanridir) *da.

Edit: en sondaki cumlede tanri yerine insan olacakti. Yanlis yazmisim.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 07-02-2007, 11:44
Kıdemli Üye

Haklısın Sargon.Zaten uydurmaların çoğu israiliyat kaynaklı.
Alt 07-02-2007, 12:49
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Hiram hocam, senle bu konuda farkli dusunuyoruz aslinda. Sen uydurma olarak degerlendiriyorsun. Ben ise varolan gelenegin ve egilimin devami olarak goruyorum.

Soyle aciklayayim. Ibrani kulturu Araplari derinden etkilemis. Kuranin yarisi, belki daha fazlasi Tevrat'tan alinmadir. Kuran'da yazilmamis olan bircok gelenek de Ibrani kulturunden gelmedir. Sonucta bunlar ayni Sami anakoldan geliyorlar zaten, cok ortakliklari var. Muhammed zamanindaki egilim sonra da devam etmistir yani. Bu bir sapma degil bence, var olan egilimin surdurulmesi.

Bunu suna benzetebiliriz. Inonu, Ataturk'un politikasini surdurmustur. Kimileri Inonu'yu elestirse de bunun nedeni Ataturk'u elestiremeyip suclari Inonu'ye atma cabasidir. Egilimde bozulma, sapma falan degil, ayni dogrultuda yurume vardir.

Hadisler icin de ayni seyi dusunuyorum. Cogu Tevrat, Incil kokenlidir ve ayni egilimin urunudur.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 07-02-2007, 13:00
Kıdemli Üye

Sevgili Sargon,böyle bir eğilimin gerçekliğini kabul ediyorum.Lakin,İslam'ın geliş amaçlarından birisi sonuç olarak insanların sömürülmesine yolaçan butür eğilimleri ortadan kaldırmaktır.Evet,uydurmaların çoğu İsrailiyattır ama İsrailiyatın tamamı batıl değildir.Olmayanları da Kur'an içerisine almıştır zaten.Demem o ki,İslam batıl olan herşeyi reddeder.Yerine Hak olanı tahsis eder.Örnek mi?Örnek yukarıda...Kur'an Allah'ın eşi,benzeri yoktur,Allah yarattığı hiçbir şeye benzemez der.İsrailiyat ise Allah insanı kendi suretinde yarattı der.Böylece tanrılaştırılmış olan krallara,sultanlara,emirlere,devlet başkanlarına,şeyhlere,efendilere,ahbarlara,ruhbanl ara tapınmanın yolu açılmış olur.

Önerilen Siteler