Deep´isimli üyeden Alıntı
Bu konuyla ilgili çok şey yazılıyor.Türkçe olarak birkaç site haricinde hiçbir yerde bulamadım.İşin gerçeği nedir?
Bu metinlerde gerçekten mucize var mı?Aramızda bu metinleri kontrol eden kişiler var mı?
Cevap bekliyorum arkadaşlar.Yoksa meraktan öleceğim.
|
FratGnosis" müsteralı üye Hinduizm hakkında epey bilgili sanırım. Aradığınız cevap ondadır. Fakat epeydir foruma uğramıyor. Kanâtimce mûcize; sözlerin sahibinin Tanrı olduğu noktasında bizi iknâ eden ve iman etmemize yol açan cümleler/beyanlardır. Misâl; sn. FıratGnosisden aldığım şu Hindu metinlerindeki muhteşemliğe bin tane Kur'an olsa ulaşamaz.
|
"Ben tezahür etmemiş halimle içine giriştiğim kozmik evrendeki tüm yaratıkları ve canlıları kapsarım ama onlar beni kapsayamazlar. Ancak buna rağmen bütün yaratılış ve evren benim içimde bulunmaz. Benim akıl almaz mistik gücümü gör! Tüm canlılara hayat verdiğim, her yerde olduğum halde kozmik evrenin ifade şekillerinin bir parçası değilim. Benim benliğim yaratılışın özüdür yaratılmış tüm varlıklar bendedirler, anlamaya gayret et" (Bhagavad Gita)
"Tüm yaratıkların aslı iki tip doğada ifadesini bulur.Ben bu dünyadaki maddesel ya da spiritüel her şeyin hem aslı hem de çözülüp yok oluşuyum, her şey ipe dizilmiş mücevher taneleri gibi bendedir" (Bhagavad Gita)
"Yaşam boyunca acının ve mutluluğun bir görünüp bir kaybolması, mevsimlerin gelip gitmesi gibidir, onlar 5 duyunun algılamasıyla oluşurlar kişi paniğe kapılmadan bunları anlayışla karşılamasını öğrenmelidir" (Bhagavad Gita)
|